Migrere fra Etsy til Shopify

Du kan migrere produkter, kunder og bestillingsdata fra Etsy til Shopify. Du må eksportere data fra Etsy før du kan importere dem til Shopify.

Steg 1: Eksporter butikkdataene dine fra Etsy

Det første trinnet i butikk migrering er å eksportere produkter, kunder og bestillingsdata fra Etsy. Når eksporten er fullført, har du flere CSV- filer lagret på datamaskinen som du kan bruke for å importere dataene dine til Shopify.

Eksporter produktdata fra Etsy

Trinn:

1. Fra Etsy-kontrollpanelet går du til innstillinger > Alternativer > Laste ned data.
  2. Under Gjelende salgsoppføringer klikker du på Last ned CSV. En CSV-fil som inneholder Produktdataene dine lagres på datamaskinen din.

Eksporter kunde-og bestillingsdata fra Etsy

Trinn:

1. Fra Etsy-kontrollpanelet går du til innstillinger > Alternativer > Laste ned data.
  2. Under Bestillingervelger du Bestillinger som CSV-typen du vil laste ned.
  3. Velg en måned og et år. Hvis du vil laste ned data for et helt år, velger du året. Hvis du har bestillingsdata som går over flere år, kan du laste ned filene for hvert år og importere dem til Shopify samlet.
  4. Klikk på Last ned CSV. En CSV-fil som inneholder kunde- og bestillingsdataene lagres på datamaskinen din.

Eksporter bestillingsdataene fra Etsy

Trinn:

1. Fra Etsy-kontrollpanelet går du til Butikkadministrator og klikker deretter Innstillinger > Alternativer > Laste ned data.
  2. Under Bestillingervelger du Bestillingselementer som CSV-typen som skal lastes ned.
  3. Velg en måned og et år. Hvis du vil laste ned data for et helt år, velger du året. Hvis du har bestillingsdata for flere år, kan du laste ned filene for hvert år og importere dem til Shopify samlet.
  4. Klikk på Last ned CSV. En CSV-fil som inneholder bestillingselementene lagres på datamaskinen din.

Steg 2: Importer butikkdata til Shopify

Etter at du har eksportert produktene, kundene, bestillingene og bestillingselementnene fra Etsy til CSV-filer, kan du importere disse filene til Shopify. Du må ha installert Shopifys Importer butikk-app for å kunne begynne.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratorenklikker du på Apper > Importer butikk.

2. Under Last opp filer klikker du på Legg til fil og velger de eksporterte filene. Importer butikk-appen lar deg legge til flere filer, slik at du kan legge til flere CSV-filer samtidig. Når du importerer bestillinger, må du legge til de eksporterte filene for både bestillinger og bestillingselementer for at dataene skal importeres på riktig.

3. Klikk på Fortsett importering > Importering.

Steg 3: gå gjennom og Oppdater de importerte dataene dine

Hvis dataimporteringen var vellykket, vil du se produktet, bestillingen og kundedataene i Shopify-administratoren. Hvis noen av kundene eller produktene dine ikke kunne importeres, kan du legge dem til manuelt. Finn ut hvordan du legger til et produkt eller legger til en kunde i Shopify.

Følgende deler beskriver noe av det som kanskje når du importerer Etsy-data til Shopify:

Importen var vellykket med endringer

Når importen er fullført, viser importoppsummeringssiden informasjon om importen din. Hvis noen av produktene eller kundene dine ble importert med endringer, ser du spesifikke meldinger i Produkter til gjennomgang-delen av importoppsummeringen. Du kan redigere produktene og kundene dine manuelt ved å klikke på Se produkter ved siden av disse meldingene.

Produktene er importert, men er ikke publisert

Hvis produktets synlighet er satt til skjult i Etsy, vil produktet ikke være tilgjengelig for kjøp på Shopify. Hvis du ikke vil at et produkt skal skjules, må du gjøre det tilgjengelig for salgskanalene du velger.

Importerte produkter har ikke lenger målene sine

Hvis kundene dine trenger målene på produktene dine, kan du legge til målene direkte i produktbeskrivelsen.

Noen produkter, kunder eller bestillinger kunne ikke importeres

Du vil kanskje legge merke til at noen av produktene, kundene eller bestillingene ikke kunne importeres. Hvis noen av produktene eller kundene dine ikke kunne importeres, kan du legge til et produkt eller legge til en kunde manuelt.

Alle kunder med den samme e-postadressen eller telefonnummeret blir hoppet over i en import. Kun den seneste kundeoppføringen med de dupliserte dataene vil bli importert.

Produktvarianter er ikke importert

Hvis produktet ditt har varianter, og en av variantene mangler et alternativ, blir ikke produktet importert. Du må legge til dette produktet manuelt i Shopify. For eksempel hvis du selger t-skjorter med alternativer for størrelse og farge, og en av variantene dine inneholder et valg for størrelse, men ikke farge, importeres ikke produktet.

Slette en butikkdataimport

Hvis du er misfornøyd med en dataimport, kan du slette den. Hvis for eksempel dataimporten inneholder mange varer med feil, kan det være nyttig å slette importen og prøve igjen. Du kan bare slette den siste rapporten, og du må vente til dataene er slettet helt før du starter en annen import.

Steg

1. På siden Import fulført klikker du på Slett import.

Slett import-knappen på Import fullført-siden

1. I dialogen Slett import klikker du på Slett import.

Når alle de importerte filene er slettet, kan du klikke på Start ny import for å starte en nye import.