Migrere fra PrestaShop til Shopify

Når du migrerer butikken din fra PrestaShop, kan du importere eksisterende produkt- og kombinasjonsdata til Shopify. Før du importerer dataene dine til Shopify, må du først eksportere dataene fra PrestaShop.

Eksporter butikkdataene dine fra PrestaShop

Før du kan importere de eksisterende butikkdataene dine, må du først eksportere dataene dine fra PrestaShop. Shopify tilbyr en modul du kan installere i Prestashop-butikken din for å eksportere dataene dine. Når eksporten din er fullført, vil du ha en ZIP-fil lagret på datamaskinen din som du kan bruke til å importere dataene til Shopify.

Trinn:

1. Last ned zip-filenfor eksportmodulen.

2. Fra PrestaShop-administratoren går du til Moduler> Moduladministrator og klikker på Last opp en modul.

3. Velg ZIP-filen for å installere modulen på PrestaShop-butikken din.

4. Etter at modulen er installert, klikker du på Konfigurer.

5. Klikk på Eksporter på modulens konfigurasjonsside. En ZIP-fil som inneholder butikkdataene dine lagres på datamaskinen din.

Importer butikkdata til Shopify

Etter at du har eksportert butikkdataene dine fra PrestaShop, må du importere dataene til Shopify.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratorenklikker du på Apper > Importer butikk.

2. Under Last opp filer klikker du på Legg til fil og velger den eksporterte filen.

3. Klikk på Fortsett import > Importering.

Gå gjennom og oppdater dine importerte data

Dersom dataimporten din var vellykket, vil du se produktdataene dinee i Shopify-administratoren. Hvis noen av produktene dine ikke kunne importeres, kan du legge dem til manuelt. Du kan legge til et produkt manuelt etter dataimporten.

Importen var vellykket med endringer

Når importen er fullført, viser importoppsummeringssiden informasjon om importen din. Hvis noen av produktene dine ble importeret med enedringer, vil du se spesifikke feilmeldinger i Produkter til gjennomgang-seksjonen av importoppsummeringen. Du kan redigere produktene dine manuelt ved å klikke på Se produkter ved siden av disse meldingene.

Produktene er importert, men er ikke publisert

Dersom produktsynligheten var satt til skjult i PrestaShop, vil ikke produktet være tilgjengelig for kjøp i butikken din. Du kan gjøre produktene tilgjengelige ved å gjøre dem tilgjengelige for en salgskanal.

Importerte produkter har ikke lenger målene sine

Hvis kundene dine trenger målene på produktene dine, kan du legge til målene direkte i produktbeskrivelsen.

Produkter er ikke lenger tilgjengelig på flere språk

Hvis produktene dine må vises på flere språk, må du bruke en app for å oversette produktopplysninger. Du kan finne en app for å oversette produktene dine i Shopify App Store.

Noen produkter kunne ikke importeres.

Hvis noen av produktene dine ikke kunne importeres, kan du legge til et produkt manuelt.

Digitale produkter er importert, men er ikke publisert

Hvis produktet ditt er en digital nedlasting, vil produktet ditt ikke være publisert i butikken. Du må bruke en app for å selge digitale produkter. Du kan installere appen Digital Downloads for å gjøre produktene dine tilgjengelige i butikken.

Produktvarianter er ikke importert

Hvis produktet ditt har varianter (kjent som kombinasjoner i PrestaShop), og en av variantene mangler et alternativ, er ikke produktet importert. Du må legge til dette produktet manuelt i Shopify. For eksempel, dersom du selger T-skjorter med alternativer for størrelse og farge, og en av variantene dine inneholder et valg for størrelse, men ikke farge, vil ikke produktet importeres.

Tagger brukt på importerte oppføringer

Import butikk appen bruker tagger på importerte oppføringer. Tagger gjør det enklere å finne tingene du har importert, se gjennom dem for feil eller foreta justeringer.

Tagger som automatisk brukes på hver importerte oppføring, er i følgende format: import_<date>_<import_id>. Tagger for eventuelle Importfeil kan variere avhengig av plattform eller feil type. for eksempel missing-image eller duplicate-variants.

Du kan beholde disse taggene på de importerte oppføringene, men dette kan skape problemer hvis du bruker tagger som en organisasjons metode for butikken din. For eksempel kan disse taggene være synlige for kundene dine i nettbutikken din. For å unngå dette kan du fjerne dem når du har kontrollert de importerte oppføringene for feil.

Importer data på toppen av en eksisterende import

Hvis du tror at du har gått glipp av noe i forrige import, kan du importere butikkdataene dine på nytt over den nåværende importen ved å klikke på Start ny import.

• Hvis Shopify-butikken eller en tidligere import allerede inneholder kunder, blir de oppdatert hvis en samsvarende kunde blir oppdaget under importen, slik at ingen kundedata i Shopify går tapt. Kundene blir først matchet på e-postadresse, og deretter på telefonnummer hvis ingen e-postadresse samsvarer. Hvis en match blir funnet, oppdateres den eksisterende oppføringen som følger:

• Status for skattefritak og markedsføringsabonnement overskrives.
    • Tagger, adresser og merknader fra importen legges til.
    • Hvis feltene fornavn, etternavn eller telefonnummer er tomme i den eksisterende oppføringen og inkludert i den importerte kundeoppføringen, blir de lagt til.
  • Hvis Shopify-butikken din eller den tidligere importen allerede inneholder produkter, ignorerer denne importen alle samsvarende produkter. Du vil se listen over utelatte produkter i importsammendraget når importeringen er fullført.

Slette en butikkdataimport

Hvis du er misfornøyd med en dataimport, kan du slette den. Hvis for eksempel dataimporten inneholder mange varer med feil, kan det være nyttig å slette importen og prøve igjen. Du kan bare slette den siste rapporten, og du må vente til dataene er slettet helt før du starter en annen import.

Steg

1. På siden Import fulført klikker du på Slett import.

Slett import-knappen på Import fullført-siden

1. I dialogen Slett import klikker du på Slett import.

Når alle de importerte filene er slettet, kan du klikke på Start ny import for å starte en nye import.