Overføre fra WooCommerce til Shopify

Når du migrerer butikken din fra WooCommerce, kan du importere eksisterende produkt- og kombinasjonsdata til Shopify. Før du importerer dataene dine til Shopify, må du først eksportere dataene fra WooCommerce.

Eksporter butikkdataene dine fra WooCommerce

Før du importerer de eksisterende butikkdataene dine, må du først eksportere dataene dine fra WooCommerce-butikken din. Når eksporten din er fullført, vil du ha en CSV-fil lagret på datamaskinen din som du kan bruke til å importere dataene til Shopify.

Trinn:

1. Fra WooCommerce-administratoren klikker du på Verktøy > Eksporter.

2. Velg Alt innhold.

3. Klikk på Last ned eksportfil.

Importer butikkdata til Shopify

Etter at du har eksportert butikkdataene dine fra WooCommerce, må du importere dataene til Shopify.

Trinn:

1. Fra Importer butikk-appen i Shopify går du til Velg plattform > Importer fra WooCommerce.

2. Klikk på Legg til fil.

3. Velg WooCommerce-XML-filen du lastet ned.

4. Klikk på Import.

5. Gå gjennom importen din.

Slette en butikkdataimport

Hvis du er misfornøyd med en dataimport, kan du slette den. Hvis for eksempel dataimporten inneholder mange varer med feil, kan det være nyttig å slette importen og prøve igjen. Du kan bare slette den siste rapporten, og du må vente til dataene er slettet helt før du starter en annen import.

Steg

1. På siden Import fulført klikker du på Slett import.

Slett import-knappen på Import fullført-siden

1. I dialogen Slett import klikker du på Slett import.

Når alle de importerte filene er slettet, kan du klikke på Start ny import for å starte en nye import.

Gå gjennom og oppdater dine importerte data

Dersom dataimporten din var vellykket, ser du produkt- og kundedataene dine i Shopify-administratoren. Hvis noen av produktene eller kundene dine ikke kunne importeres, kan du legge dem til manuelt. Du kan legge til et produkt eller legge til en kunde manuelt etter importen.

Importen var vellykket med endringer

Når importen er fullført, viser importoppsummeringssiden informasjon om importen din. Hvis noen av produktene eller kundene dine ble importert med endringer, ser du spesifikke feilmeldinger i Produkter til gjennomgang-delen av importoppsummeringen. Du kan redigere produktene og kundene dine manuelt ved å klikke på Se produkter ved siden av disse meldingene.

Produktene er importert, men er ikke publisert

Dersom produktsynligheten var satt til skjult i WooCommerce, blir ikke produktet tilgjengelig for kjøp i butikken din. Du kan gjøre produktene tilgjengelige ved å gjøre dem tilgjengelige for en salgskanal.

Importerte produkter har ikke lenger målene sine

Hvis kundene dine trenger målene på produktene dine, kan du legge til målene direkte i produktbeskrivelsen.

Noen produkter eller kunder ble ikke importert

Hvis noen av produktene eller kundene dine ikke ble importert, kan du legge til et produkt eller legge til en kunde manuelt.

Alle kunder med den samme e-postadressen eller telefonnummeret blir hoppet over i en import. Kun den seneste kundeoppføringen med de dupliserte dataene vil bli importert.

Produktpakker kunne ikke importeres

Hvis noen av produktene dine selges i pakker på WooCommerce, må du legge til disse produktene manuelt i Shopify. Du må bruke en app for å selge produktpakker. Du kan installere en produktpakke-app fra Shopify App Store.

Digitale produkter er importert, men er ikke publisert

Hvis produktet ditt er en digital nedlasting, vil produktet ditt ikke være publisert i butikken. Du må bruke en app for å selge digitale produkter. Du kan installere appen Digital Downloads for å gjøre produktene dine tilgjengelige i butikken.

Produktvarianter er ikke importert

Hvis produktet ditt har varianter, og en av variantene mangler et alternativ, blir ikke produktet importert. Du må legge til dette produktet manuelt i Shopify. For eksempel, dersom du selger T-skjorter med alternativer for størrelse og farge, og en av variantene dine inneholder et valg for størrelse, men ikke farge, vil ikke produktet importeres.

Tagger brukt på importerte oppføringer

Import butikk appen bruker tagger på importerte oppføringer. Tagger gjør det enklere å finne tingene du har importert, se gjennom dem for feil eller foreta justeringer.

Tagger som automatisk brukes på hver importerte oppføring, er i følgende format: import_<date>_<import_id>. Tagger for eventuelle Importfeil kan variere avhengig av plattform eller feil type. for eksempel missing-image eller duplicate-variants.

Du kan beholde disse taggene på de importerte oppføringene, men dette kan skape problemer hvis du bruker tagger som en organisasjons metode for butikken din. For eksempel kan disse taggene være synlige for kundene dine i nettbutikken din. For å unngå dette kan du fjerne dem når du har kontrollert de importerte oppføringene for feil.