Migrere fra PrestaShop til Shopify

Store Importer-appen kan migrere produkter og kombinasjonsdata fra Prestashop til Shopify. Du må eksportere dataene dine fra PrestaShop før du kan importere dem til Shopify.

Steg 1: Eksporter butikkdata fra PrestaShop

Før du kan importere de eksisterende butikkdataene, må du først eksportere dem fra PrestaShop. Shopify tilbyr en modul som du kan installere i Prestashop-butikken for å eksportere dataene. Når eksporten er fullført vil datamaskinen laste ned en ZIP-fil som inneholder PrestaShop-dataene som du kan bruke for å importere disse dataene til Shopify.

Steg:

1. Last ned zip-filenfor eksportmodulen.

2. Fra PrestaShop-administratoren går du til Moduler> Moduladministrator og klikker på Last opp en modul.

3. Velg ZIP-filen for å installere modulen på PrestaShop-butikken din.

4. Etter at modulen er installert, klikker du på Konfigurer.

5. Klikk på Eksporter på modulens konfigurasjonsside. En ZIP-fil som inneholder butikkdataene dine lagres på datamaskinen din.

Steg 2: Importer butikkdataene dine til Shopify

Etter at du har eksportert butikkdataene dine fra PrestaShop, må du importere dataene til Shopify.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator klikker du på Apper > Importer butikk.

2. På siden Importer dine data til Shopify velger du PrestaShop fra nedtrekksmenyen.

3. Under Last opp filer klikker du på Legg til fil og velger den eksporterte filen.

4. Klikk på Fortsett importering > Importer.

Steg 3: gå gjennom og Oppdater de importerte dataene dine

Hvis importen din var vellykket, vil produkt- og kundedata nå være tilgjengelig i Shopify-administrator. Hvis noen av produktene dine ikke kunne importeres, kan du legge dem til manuelt. Du kan legge til et produkt manuelt etter dataimporten.

Følgende deler beskriver noe av det som kanskje når du importerer PrestaShop-data til Shopify:

Importen var vellykket med endringer

Når importen er fullført, viser siden med importsammendraget informasjon om importen Gå gjennom meldingene i gjennomgangsdelen av importoppsummeringen og se etter eventuelle feil. Du kan redigere den importerte informasjonen manuelt ved å klikke Vis varer ved siden av disse meldingene.

Historiske bestillinger

Bestillinger som ble importert fra den tidligere plattformen migreres bare til Shopify-butikken for historiske formål. Disse bestillingene settes automatisk til Arkivert status. Selv om du teknisk sett kan dearkivere dem, vil du ikke kunne utføre noen funksjonalitet som vanligvis er forbeholdt bestillinger som er opprettet i en Shopify-butikk.

Noen produkter kunne ikke importeres.

Hvis noen av produktene dine ikke kunne importeres, kan du legge til produktene manuelt.

Produktene er importert, men er ikke publisert

Dersom produktsynligheten var satt til skjult i PrestaShop, vil ikke produktet være tilgjengelig for kjøp i butikken din. Du kan gjøre produktene tilgjengelige ved å gjøre dem tilgjengelige for en salgskanal.

Digitale produkter er importert, men er ikke publisert

Hvis produktet ditt er en digital nedlasting, vil produktet ditt ikke være publisert i butikken. Du må bruke en app for å selge digitale produkter. Du kan installere appen Digital Downloads for å gjøre produktene dine tilgjengelige i butikken.

Produktvarianter er ikke importert

Hvis produktet ditt har varianter, og en av variantene mangler et alternativ, blir ikke produktet importert. Du må legge til dette produktet manuelt i Shopify. La oss for eksempel si at du selger t-skjorter som har ulike alternativer for størrelse og farge. Hvis en av variantene dine har informasjon om størrelsen, men ikke fargen, vil ikke produktet bli importert.

Importerte produkter har ikke lenger målene sine

Hvis kundene dine trenger målene på produktene dine, kan du legge til målene direkte i produktbeskrivelsen.

Produkter er ikke lenger tilgjengelig på flere språk

Hvis produktene dine må vises på flere språk, må du bruke en app for å oversette produktopplysninger. Du kan finne en app for å oversette produktene dine i Shopify App Store.

Tagger brukt på importerte oppføringer

Import butikk appen bruker tagger på importerte oppføringer. Tagger gjør det enklere å finne tingene du har importert, se gjennom dem for feil eller foreta justeringer.

Tagger som automatisk legges på hver importerte oppføring er i følgende format: import_<date>_<import_id>. Taggformater for eventuelle importfeil, som manglende bilde eller duplisert variant, varierer basert på plattformen du importerer fra.

Du kan beholde disse taggene på de importerte oppføringene, men dette kan skape problemer hvis du bruker tagger som en organisasjons metode for butikken din. For eksempel kan disse taggene være synlige for kundene dine i nettbutikken din. For å unngå dette kan du fjerne dem når du har kontrollert de importerte oppføringene for feil.

Importer data på toppen av en eksisterende import

Hvis du tror at du har gått glipp av noe i forrige import, kan du importere butikkdataene dine på nytt over den nåværende importen ved å klikke på Start ny import.

• Hvis Shopify-butikken eller en tidligere import allerede inneholder kunder, vil de bli oppdatert. Kundene blir først matchet på e-postadresse, og deretter på telefonnummer dersom det ikke finnes noen matchende e-postadresse. Hvis en match blir funnet, vil den eksisterende oppføringen bli oppdatert som følger:

• Status for skattefritak og markedsføringsabonnement overskrives.
    • Tagger, adresser og merknader fra importen legges til.
    • Hvis feltene fornavn, etternavn eller telefonnummer er tomme i den eksisterende oppføringen og inkludert i den importerte kundeoppføringen, blir de lagt til.
  • Hvis en import inneholder produkter som allerede ligger i Shopify-butikken din, vil de samsvarende produktene i importene bli hoppet over, og vil ikke bli importert. En liste over produkter som ble hoppet over vises i Importsammendraget etter at importen er fullført.

Slette en butikkdataimport

Hvis du er misfornøyd med en dataimport, kan du slette den. Hvis for eksempel dataimporten inneholder mange varer med feil, kan det være nyttig å slette importen og prøve igjen. Du kan bare slette din seneste import. Vent til dataene er helt slettet før du starter en ny import.

Steg

1. På siden Import fulført klikker du på Slett import.

2. I dialogen Slett import klikker du på Slett import.

Når alle de importerte filene er slettet, kan du klikke på Start ny import for å starte en nye import.

Hensyn i forbindelse med kundepassord

Ettersom apssord er krypterte, kan du ikke migrere kundepassord fra en annen plattform til Shopify. Som et resultat av dette, vil bare kundeoppføringene migreres til Shopify, ikke kundekontoene.