Overføre fra Squarespace til Shopify

Du kan migrere produkter, kunder og bestillingsdata fra Squarespace til Shopify. Du må eksportere data fra Squarespace før du kan importere dem til Shopify.

Steg 1: Eksporter butikkdataene dine fra Squarespace

Det første steget i migrering av en butikk er å eksportere produkt-, kunde- og bestillingsopplysninger fra Squarespace. Når eksporten din er fullført vil datamaskinen laste ned to CSV-filer som inneholder data fra Squarespace, som du kan bruke til å importere disse opplysingene til Shopify.

Steg:

1. Fra Squarespace-kontoen din går du til avanserte innstillinger for å laste ned en CSV-eksportfil med produktopplysninger. Se Eksportere produkter til en CSV for instruksjoner.

2. Fra Squarespace-kontoen din går du til bestillinger-siden for å laste ned en CSV-eksportfil for bestillinger og kundedata. Se Eksportere bestillinger for instruksjoner.

Steg 2: Importer butikkdata til Shopify

Når du eksporterer produkt-, kunde- og bestillingsdata fr Squarespace til CSV-filer, må du importere disse filene til Shopify.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator klikker du på Apper > Importer butikk.

2. På siden Importer dine data til Shopify velger du Squarespace fra nedtrekksmenyen.

3. Under Last opp filer klikker du på Legg til fil og velger de eksporterte filene.

4. Klikk på Fortsett importering > Importer.

Steg 3: gå gjennom og Oppdater de importerte dataene dine

Hvis importen din var vellykket, vil produkt-, kunde- og bestillingsdata nå være tilgjengelig i Shopify-administrator. Hvis noen av produktene eller kundene dine ikke kunne importeres, kan du legge dem til manuelt. Finn ut hvordan du legger til et produkt eller legger til en kunde i Shopify.

Følgende deler beskriver noe av det som kanskje når du importerer Squarespace-data til Shopify:

Importen var vellykket med endringer

Når importen er fullført, viser siden med importsammendraget informasjon om importen Gå gjennom meldingene i gjennomgangsdelen av importoppsummeringen og se etter eventuelle feil. Du kan redigere den importerte informasjonen manuelt ved å klikke Vis varer ved siden av disse meldingene.

Historiske bestillinger

Bestillinger som ble importert fra den tidligere plattformen migreres bare til Shopify-butikken for historiske formål. Disse bestillingene settes automatisk til Arkivert status. Selv om du teknisk sett kan dearkivere dem, vil du ikke kunne utføre noen funksjonalitet som vanligvis er forbeholdt bestillinger som er opprettet i en Shopify-butikk.

Enkelte produkter, kunder eller bestillinger kunne ikke importeres

Hvis noen av produktene eller kundene dine ikke ble importert, kan du legge til produktene manuelt eller legge til en kunde.

Eventuelle kunder med samme e-postadresse eller telefonnummer inkluderes ikke i importen. Hvis to eller flere kunder deler e-postadresse eller telefonnummer, vil bare den nyeste kundeoppføringen bli importert.

Produktene er importert, men er ikke publisert

Hvis noen av produktene dine i Squarespace hadde produktsynligheten satt til skjult da du eksporterte opplysningene, vil disse produktene fortsatt være skjult når de importeres til Shopify. Hvis du ikke ønsker at et produkt skal være skjult, må du gjøre det tilgjengelig for de ønskede salgskanalene.

Produktvarianter er ikke importert

Hvis produktet ditt har varianter, og en av variantene mangler et alternativ, blir ikke produktet importert. Du må legge til dette produktet manuelt i Shopify. La oss for eksempel si at du selger t-skjorter som har ulike alternativer for størrelse og farge. Hvis en av variantene dine har informasjon om størrelsen, men ikke fargen, vil ikke produktet bli importert.

Importerte produkter har ikke lenger målene sine

Hvis kundene dine trenger målene på produktene dine, kan du legge til målene direkte i produktbeskrivelsen.

Tjenesteprodukter importert som fysiske produkter

Hvis du hadde noen tjenesteprodukter på Squarespace-nettstedet, vil disse importeres som fysiske produkter til Shopify-butikken og ikke inkludere fraktalternativer. Hvis tjenesteproduktene dine krever timebestilling eller abonnementer, må du installere en passende app for å støtte dette.

Digitale produkter og gavekort importeres ikke

Digitale produkter og gavekort er ikke inkludert i produkteksportfilen, så de kan ikke importeres. Disse må legges til separat i Shopify-butikken. For mer informasjon kan du se Selge tjenester eller digitale produkter og Legge til eller oppdatere produktgavekort.

Tagger brukt på importerte oppføringer

Import butikk appen bruker tagger på importerte oppføringer. Tagger gjør det enklere å finne tingene du har importert, se gjennom dem for feil eller foreta justeringer.

Tagger som automatisk legges på hver importerte oppføring er i følgende format: import_<date>_<import_id>. Taggformater for eventuelle importfeil, som manglende bilde eller duplisert variant, varierer basert på plattformen du importerer fra.

Du kan beholde disse taggene på de importerte oppføringene, men dette kan skape problemer hvis du bruker tagger som en organisasjons metode for butikken din. For eksempel kan disse taggene være synlige for kundene dine i nettbutikken din. For å unngå dette kan du fjerne dem når du har kontrollert de importerte oppføringene for feil.

Importer data på toppen av en eksisterende import

Hvis du tror at du har gått glipp av noe i forrige import, kan du importere butikkdataene dine på nytt over den nåværende importen ved å klikke på Start ny import.

• Hvis Shopify-butikken eller en tidligere import allerede inneholder kunder, vil de bli oppdatert. Kundene blir først matchet på e-postadresse, og deretter på telefonnummer dersom det ikke finnes noen matchende e-postadresse. Hvis en match blir funnet, vil den eksisterende oppføringen bli oppdatert som følger:

• Status for skattefritak og markedsføringsabonnement overskrives.
    • Tagger, adresser og merknader fra importen legges til.
    • Hvis feltene fornavn, etternavn eller telefonnummer er tomme i den eksisterende oppføringen og inkludert i den importerte kundeoppføringen, blir de lagt til.
  • Hvis en import inneholder produkter som allerede ligger i Shopify-butikken din, vil de samsvarende produktene i importene bli hoppet over, og vil ikke bli importert. En liste over produkter som ble hoppet over vises i Importsammendraget etter at importen er fullført.

Slette en butikkdataimport

Hvis du er misfornøyd med en dataimport, kan du slette den. Hvis for eksempel dataimporten inneholder mange varer med feil, kan det være nyttig å slette importen og prøve igjen. Du kan bare slette din seneste import. Vent til dataene er helt slettet før du starter en ny import.

Steg

1. På siden Import fulført klikker du på Slett import.

2. I dialogen Slett import klikker du på Slett import.

Når alle de importerte filene er slettet, kan du klikke på Start ny import for å starte en nye import.

Hensyn i forbindelse med kundepassord

Ettersom apssord er krypterte, kan du ikke migrere kundepassord fra en annen plattform til Shopify. Som et resultat av dette, vil bare kundeoppføringene migreres til Shopify, ikke kundekontoene.