Sette opp Amazon-salgskanal

Når du har aktivert Amazon salgskanal, blir alle bestillingene for produktene som er lagt inn på Amazon automatisk synkronisert med Shopify.

For å bruke Amazon-salgskanalen trenger du en profesjonell selgerkonto på Amazon Seller Central. Amazon belaster en månedlig abonnementspris og per-vare-avgifter for salg. Hvis du har spørsmål om salgsavgifter, kan du kontakte Amazon brukerstøtte.

Aktiver salgskanalen

Du kan aktivere Amazon-salgskanalen direkte fra Shopify-administrator.

Steg:

1. Amazon-kontosiden klikker du på koble til Amazon.

2. Følg instruksjonene for å tillate at informasjonen deles mellom Shopify og Amazon Seller Central. Når du er ferdig, blir du sendt tilbake til Shopify-administrator. I brukertillatelser-seksjonen på Amazon Seller Central-kontoen bekrefter du tilgang til utviklere for Shopify.

Kom i gang med salg på Amazon

Hvis du nettopp har begynt å selge ting på Amazon, må du kanskje angi alternativer i Amazon Seller Central-kontoen.

Det finnes tre måter å bruke Amazons salgskanal på:

• Hvis du selger et produkt i en Shopify-nettbutikk som er identisk med en som allerede er oppført for salg på Amazon, men ikke allerede selger den på Amazon, kan du opprette et tilbud for dette produktet. Dette er den enkleste måten å bruke Amazon-salgskanalen på.

• Hvis du ønsker å selge en unik produktvariant eller en merkevare du eier som ikke allerede er oppført på Amazon, må du opprette en ny oppføring. Når du oppretter en oppføring i Amazon-salgskanalen, opprettes automatisk et tilbud om å selge produktet.

• Hvis du allerede viser de samme produktene på både Shopify og Amazon, kan du koble Shopify til de eksisterende Amazon-oppføringene dine.

Koble fra Amazon-kanalen

Hvis du vil koble fra Amazon Seller-kontoen din, kan du oppdatere innstillingene i Amazon-salgskanalen i Shopify-administrator.

Hvis du kobler fra Amazon Seller-kontoen fra Shopify-administrator, blir ikke produkt- og bestillingsinformasjon lenger synkronisert med Shopify-administrator. Produkt- og bestillingsinformasjonen blir ikke fjernet fra Amazon. Du kan fortsette synkronisering av produkt- og bestillingsinformasjon ved å koble til Amazon Seller-kontoen til Amazon-salgskanalen på nytt.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Salgskanaler > Amazon.

2. Klikk på Konto i Amazon-salgskanalen.

3. Klikk på Koble fra i Amazon-konto.