Oppføring av produkter med Amazon salgskanal

Med Amazons salgskanal kan du opprette og administrere oppføringer for å selge produktene dine på Amazon. Shopify-produktene dine vises ikke automatisk på Amazon når du aktiverer Amazons salgskanal. I stedet kan du koble til Shopify i de eksisterende Amazon-oppføringene, opprette et tilbud for et produkt du selger som allerede selges på Amazon eller opprette en ny oppføring for et produkt som er nytt på Amazon.

Når du har opprettet en oppføring, sendes den til Amazon for godkjenning. De fleste vellykkede oppføringer godkjennes innen noen få timer. Hvis oppføringen din godkjennes, vises den i Amazon Marketplace. Du kan administrere oppføringene for Amazon salgskanaler i Shopify-administrator.

Bli godkjent for å selge i en kategori

Noen produktkategorier krever godkjenning fra Amazon før salget kan starte. Hvis produktet ditt krever godkjenning, vil du bli bedt om å søke før du kan sende inn oppføringen din.

For øyeblikket kan du bare opprette oppføringer for nye produkter ved å bruke Amazon salgskanal i følgende kategorier:

• Klær, sko og smykker
  • Kunst, håndverk og sying
  • Hjem og kjøkken
  • Terrasse, plen og hage
  • Sport og utendørs
  • Helse og husholdning
  • Leker og spill
  • Skjønnhet
  • Elektronikk.

Du kan fremdeles opprette nye oppføringer for produkter i andre kategorier direkte i Amazon Seller Central og deretter koble dem til Shopify.

Opprett en ny oppføring for et produkt

Hvis du er en merkevareeier eller selger et produkt som ikke allerede er oppført på Amazon, må du opprette en ny oppføring for produktet.

Før du oppretter en oppføring med Amazon salgskanal, trenger du et UPC-eller GTIN-EAN-nummer for hver produktvariant du vil vise, med mindre du er merkevareregistrert. Amazon vil bruke et UPC- eller EAN-nummer til å opprette et ASIN-nummer, som identifiserer produktet på Amazon.

Steg:

1. Klikk på Opprett oppføring.

2. Velg produktet fra Shopify-katalogen du vil føre opp på Amazon, og klikk på Velg produkt:

3. Søk-siden klikker du Opprett oppføring:

4. Fra kategorilisten finner du kategorien som samsvarer med produktet:

Når du har valgt en kategori, må du redigere produktdetaljene før du publiserer produktet på Amazon. Noen produktdetaljer synkroniseres automatisk, og de relaterte feltene på oppføringsdetaljene fylles ut for deg. Detaljer du angir på Amazon oppføringsdetaljer-siden påvirker ikke produktdetaljene andre steder i Shopify.

Slik redigerer du produktdetaljene:

1. Fyll ut feltene i Amazon-oppføringsdetaljer:

2. I varianter-seksjonen velger du produktalternativene som gjelder for ditt produktet. Hvis du for eksempel selger en hvit T-skjorte som selges i forskjellige størrelser, velger du størrelse. Du kan ikke endre produktalternativene etter du har publisert oppføringen for Amazon, men du kan legge til flere varianter innen de alternativene du har valgt.

1. Fyll ut detalj-feltene (inkludert produkt-identifikatoren), Velg lagerbeholdningsledelse, angi produksjonstiden hvis dette er aktuelt, og velg et bilde for varianten. Gjenta dette trinnet for alle variantene du vil legge til i oppføringen.

2. Klikk på Publiser.

Legg til en UPC- eller EAN-kode

Amazon krever at alle nye oppføringer har et GTIN-nummer (Global Trade Item Number), en unik produkt-identifikator for hver produktvariant som brukes til å opprette en ASIN. Når du oppretter en oppføring gjennom Amazon salgskanal, kan du legge til et UPC- eller EAN-nummer til produktvariantinformasjonen din for å oppfylle dette kravet. Produktidentifikatoren du legger til, blir automatisk inkludert når du oppretter en Amazon-oppføring.

Du kan lese mer om hvordan du bruker GTIN-produktidentifikatorer på Amazons brukerstøtte. Det er viktig å ikke oppgi falsk GTIN-informasjon for produktene dine. Finn ut mer om strekkoder og GTIN.

Du kan legge til UPC- eller EAN-koden i Strekkode-feltet for en produktvariant når du oppretter en ny oppføring i Amazons salgskanal.

Legg til strekkoden ved å redigere et produkt

Steg:

1. I Shopify går du til en produktside.

2. I lagerbeholdning-seksjonen klikker du på Rediger ved siden av en variant.

3. I Strekkode-feltet angir du GTIN-koden for produktvarianten.

4. Klikk på Lagre.

Legg til det registrerte merket

Hvis du er merkevareregistrert på Amazon, kan du opprette oppføringer uten GTIN. Du kan legge til et registrert merke til Amazon salgskanal fra konto-siden. Du må bruke samme merkenavn som du bruker på Amazon Seller Central.

Steg:

1. Klikk på konto.

2. I Amazons merkevareregister-seksjonenklikker du på Legg til registrert merkevare.

3. Angi merkenavnet og velg oppføringskategorien og attributtet for merkevaren.

4. Klikk på Legg til merkevare.

Etter at du har lagt til den registrerte merkevaren, kan du velge det når du oppretter en oppføring. Du trenger ikke å legge til en GTIN for oppføringen.

Opprett et tilbud for et produkt på Amazon

Hvis du vil selge et produkt som allerede er på Amazon, kan du opprette et tilbud.

Du kan bruke Amazon salgskanal til å finne produktet på Amazon og deretter matche det til et produkt i Shopify-administrator og redigere detaljene for tilbudet.

Steg:

1. Klikk på Opprett oppføring.

2. Velg produktet fra Shopify-katalogen du vil føre opp på Amazon, og klikk på Velg produkt:

3. Søk-siden klikker du på Finn produkt.

Dette viser en liste over lignende produkter i Amazon-katalogen. Du kan klikke på Vis på Amazon for å se den fullstendige produktinformasjonen. Hvis Shopify-produktet ditt ikke samsvarer med noen av disse, må du opprette en ny oppføring i Amazon.

1. Finn produktet på Amazon som samsvarer med produktet, og klikk på Velg:

Etter at du matcher produktet ditt til et på Amazon, må du velge hvilke varianter du vil tilby og redigere oppføringen:

1. På siden Rediger oppføring velger du hvilke varianter som skal legges til i tilbudet ved å matche Amazon-variantene med produktvariantene i Shopify. Hvis du ikke vil legge til en spesifikk variant i oppføringen, velg Ikke tilby varianten fra rullegardinmenyen SHOPIFY-VARIANTER.

2. For hver variant du legger til i oppføringen, angir du en listepris og velger lagerbeholdningsinnstillinger.

3. Når du er ferdig, klikker du på Publiser.

Koble Shopify til de eksisterende Amazon-oppføringene dine

Hvis du allerede selger på Amazon, kan du koble de eksisterende Amazon-oppføringene til Shopify-produktene dine. Hvis du kobler Shopify-produktene dine til Amazon-oppføringene, kan du administrere de eksisterende oppføringene gjennom Shopify-administrator. Ved å koble de eksisterende oppføringene dine er det også mindre sjanse for at du oppretter to tilbud for det samme produktet ved et uhell.

Steg:

1. Hvis noen koblingsbare produkter oppdages av Amazon-salgskanalen, vil det dukke opp et banner. Produkter som sluttføres gjennom Fulfillment by Amazon i Amazon Seller Central kan ikke kobles til Shopify-produktene dine fordi Amazon-salgskanalen ikke støtter FBA-tilbud. Klikk på Koble til produkter fra Oppføringer-siden.

2. Klikk på Bla gjennom produkter ved siden av produktet du vil koble til Shopify-produktet ditt:

3. I Velg et produkt-dialogboksen klikker du på produktet du vil koble til, og deretter klikker du på Velg produkt.

4. Velg hvordan du vil administrere lagerbeholdningen for produktene du kobler til.

5. Angi en produksjonstid dersom dette er nødvendig. Hvis du velger Ikke nødvendig for disse produktene, er produksjonstiden standardinnstilt til to dager. Hvis du trenger mer tid til å gjøre klar varen før levering, må du angi antall dager ved koblingen, selv om du allerede har angitt en annen klargjøringstid i Amazon Seller Central, hvis ikke blir klargjøringstiden i Amazon standardinnstilt til to dager.

6. Velg varianten du vil koble til Amazon-oppføringen din.

7. Klikk på Koble til produkter for å koble den eksisterende Amazon-oppføringen til Shopify-produktet.

Etter at du har koblet et produkt til en oppføring, vises det i Oppføringer-siden i Shopify-administrator.

Du kan fjerne koblingen mellom alle de koblede variantene for et produkt på Rediger oppføring-siden.