Amazons salgskanal-krav

Før du begynner å bruke Amazons salgskanal, må du sørge for at du oppfyller kvalifiseringskravene. Hvis du er kvalifisert, kan du aktivere salgskanalen i Shopify-administrator.

Du kan legge til Amazon-salgskanalen i Shopify gratis, men du må ha en Amazon Professional Seller-konto for å bruke den. Amazon belaster en månedlig avgift, pluss en henvisningsavgift basert på produktkategori. Hvis du har spørsmål om salgsavgifter kan du kontakte Amazon-brukerstøtte.

Du kan bare legge til én Shopify-butikk per Amazon Professional Seller-konto. Hvis du har flere butikker trenger du en separat Amazon Professional Seller-konto for hver av dem.

Kvalifikasjonskrav for Amazon-salgskanalen

Hvis du vil bruke Amazon salgskanal, må du oppfylle følgende kvalifikasjonskrav:

• Du har en Professional Seller-konto på Amazon Seller Central med salg på Amazon.com eller Amazon.ca aktivert.
  • Du selger i amerikanske dollar (for Amazon.com) eller i canadiske dollar (for Amazon.ca). Du kan bare bruke Amazon-salgskanalen for den regionen som samsvarer med butikkvalutaen på Shopify. Finn ut mer om valg av butikkvaluta.
  • Retningslinjer for returer er like gode eller enda bedre enn det som Amazon tilbyr.
  • Butikken din har et aktivt Shopify-abonnement.

Godkjente produktkategorier for Amazon-salgskanalen

Du trenger kanskje Amazons godkjenning for å selge i kategorien som passer for produktene dine. Kategoriene for salg på Amazon.com er ulike fra kategoriene for salg på Amazon.ca. Du kan bare opprette oppføringer i Amazon-salgskanalen for produkter i følgende kategorier:

Amazon.com-kategorier:

• Klær, sko og smykker
  • Kunst, håndverk og sying
  • Hjem og kjøkken
  • Terrasse, plen og hage
  • Sport og utendørs
  • Helse og husholdning
  • Leker og spill
  • Skjønnhet og personlig pleie
  • Elektronikk

Amazon.ca-kategorier:

• Klær og tilbehør
  • Hjem og kjøkken
  • Elektronikk
  • Helse og personlig pleie
  • Sport og utendørsprodukter
  • Skjønnhet og personlig pleie
  • Leker og spill
  • Smykker
  • Terrasse, plen og hage

Du kan fortsatt opprette nye oppføringer direkte i Amazon Seller Central for produkter i andre kategorier, og deretter koble dem til Shopify.