Behandle bestillinger fra Kjøp på Instagram

Når en kunde på Instagram kjøper noe gjennom Kjøp på Instagram, vises bestillingen på Bestillinger-siden i Shopify. Tilleggsinformasjon om bestillinger som er lagt inn på Instagram er tilgjengelig på bestillingens detaljside. Denne informasjonen inkluderer Facebook-bestillings-ID-en, betalingsbeløpet og kundeinformasjonen. Det tar 30 minutter før bestillinger lagt inn på Instagram synkroniseres med Shopify.

Oppfyll en bestilling

Du må innfri og administrere Kjøp på Instagram-bestillinger fra Shopify. I henhold til Facebooks leveringsvilkår må du innfri en bestilling innen 30 dager etter at bestillingen er lagt inn på Instagram. Du må også oppgi sporings- og leveringsbekreftelse for hver bestilling.

Ikke bruk Facebook Commerce Manager til å merke en bestilling som sendt, utstede refusjoner eller kansellere bestillinger, da du vil motta feil i den tilknyttede bestillingen i Shopify. Du kan utstede fullstendige eller delvise refusjoner for bestillinger fra Shopify-administrator. Du må behandle returer og utstede en refusjon innen to dager etter å ha mottatt de returnerte produktene.

Finn ut mer om salgsavgifter for Commerce Manager i Facebooks Hjelpesenter for bedrifter.

Utsted en refusjon

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil refundere.

3. Klikk på Returner varer. Hvis bestillingen arkiveres, blir du bedt om å dearkivere bestillingen før du fortsetter.

4. Angi antall varer i bestillingen som returneres.

5. I Alternativer for returfrakt velger du et av følgende alternativer:

- Velg Opprett returetikett for å opprette en returfraktetikett for kunden. Dette alternativet er kun tilgjengelig hvis primærlokalisasjonen din og kundens leveringsadresse begge befinner seg i USA. - Velg Angi sporingsinformasjon og angi Sporingsnummer og Transportør dersom du har denne informasjonen. - Velg Ingen returforsendelse for å opprette en retur uten informasjon om returfrakt.

1. Klikk på Opprett retur.