Behandle bestillinger fra Kjøp på Facebook og Instagram

Når en kunde kjøper noe gjennom Kjøp på Facebook og Instagram, vises bestillingen på Bestillinger-siden i Shopify. Tilleggsinformasjon om bestillinger som er lagt inn på Facebook og Instagram er tilgjengelig på bestillingens detaljside. Denne informasjonen inkluderer Facebook-bestillings-ID-en, betalingsbeløpet og kundeinformasjonen. Det tar 30 minutter før bestillinger lagt inn på Facebook og Instagram synkroniseres med Shopify.

Oppfyll en bestilling

Du må innfri og administrere Kjøp på Facebook og Instagram-bestillinger fra Shopify. I henhold til Facebooks leveringsvilkår må du innfri en bestilling innen 30 dager etter at bestillingen er lagt inn på Facebook eller Instagram. Du må også oppgi sporings- og leveringsbekreftelse for hver bestilling.

Ikke bruk Facebook Commerce Manager til å merke en bestilling som sendt, utstede refusjoner eller kansellere bestillinger, da du vil motta feil i den tilknyttede bestillingen i Shopify. Du kan utstede fullstendige eller delvise refusjoner for bestillinger fra Shopify-administrator. Du må behandle returer og utstede en refusjon innen to dager etter å ha mottatt de returnerte produktene.

Finn ut mer om salgsavgifter for Commerce Manager i Facebooks Hjelpesenter for bedrifter.

Utsted en refusjon

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil refundere.

3. Klikk på Returner varer. Hvis bestillingen arkiveres, blir du bedt om å dearkivere bestillingen før du fortsetter.

4. Angi antall varer i bestillingen som returneres.

5. I Alternativer for returfrakt velger du et av følgende alternativer:

- Velg Opprett returetikett for å opprette en returfraktetikett for kunden. Dette alternativet er kun tilgjengelig hvis primærlokalisasjonen din og kundens leveringsadresse begge befinner seg i USA. - Velg Angi sporingsinformasjon og angi Sporingsnummer og Transportør dersom du har denne informasjonen. - Velg Ingen returforsendelse for å opprette en retur uten informasjon om returfrakt.

1. Klikk på Opprett retur.