Oppgi Google-produktkategorier

Ved å oppgi produktkategoriinformasjon blir det enklere for kunder å bla gjennom og søke etter butikkens produkter på Instagram og Facebook. Det kan øke synligheten til butikken, og bidra til å forbedre annonseytelsene.

En produktkategori er en navngivningskonvensjon som beskriver typen varer du selger. I Shopify-administrator kan du legge til den riktige Google-produktkategorien for hvert av produktene med masseredigeringsprogrammet. Google-produktkategorien og resten av produktinformasjonen synkroniseres til produktkatalogen i Meta Commerce Manager.

Dersom kunder betaler direkte på Facebook og Instagram, er produktkategorier obligatorisk. Produktkategorier bidrar til å avgjøre hvor mye kunden skal betale i avgifter, eller om et produkt er berettiget for tilpassede returbetingelser.

Hvis kundene dine betaler i Shopify-butikken er produktkategorier valgfrie, men de anbefales.

Slik bruker du Google-produktkategorier

Når produktene dine synkroniseres med Facebook for første gang, fylles Google-produktkategoriene (GPC) automatisk ut for produktene dine for å hjelpe deg i gang. Shopify finner kanskje ikke et GPC-treff for alle produkter, så du bør sjekke at produktene dine har riktig GPC tilordnet. For produkter som fortsatt mangler en GPC kan du legge til disse fra masseredigeringsprogrammet i Facebook og Instagram av Meta.

Du bør oppgi den mest mulig nøyaktige kategorien fra Googles liste over produktkategorier. Av skatteårsaker må Google-produktkategorien være minst to nivåer dyp, for eksempel Klær og tilbehør > Klær.

Rediger Google-produktkategorier

Hvis produktene dine automatisk er tilordnet en Google-produktkategori kan du redigere produktinformasjonen ved hjelp av masseredigeringsprogrammet i Facebook og Instagram av Meta.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Facebook & Instagram fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Vis alle synkroniserte produkter i seksjonen Produktstatus på siden Oversikt.

5. Velg produktene du vil redigere.

6. Klikk på Rediger produkter.

7. Rediger feltet Google-produktkategori for produktene.

8. Klikk på Lagre.

Neste gang produktene synkroniseres med Facebook-kanalen vil disse verdiene bli synkronisert. Produktdetaljer synkroniseres innen 15 minutter etter at endringene lagres.

Automatiske kategorier for avgifter i Commerce Manager

Dersom du ikke har oppgitt en gyldig produktkategori for varene du selger direkte på Facebook eller Instagram med kassen, vil Meta automatisk tilordne en produktkategori. Meta bruker automatisert programvare som tar høyde for en vares bilder, tittel og annen produktinformasjon for å avgjøre den mest sannsynlige kategorien, og matcher denne produktkategorien mot den tilhørende skattekoden for å beregne avgifter.

Dersom produktet mangler en gyldig produktkategori, vil Meta automatisk tilordne en kategori. Meta overstyrer aldri din valgte kategori dersom du har oppgitt en. Finn ut mer om automatiske kategorier i Commerce Manager.

Du kan redigere produkter som er tilordnet en automatisk Google-produktkategori ved hjelp av masseredigeringsprogrammet i Facebook og Instagram av Meta. Neste gang produktene synkroniseres med Facebook-katalogen synkroniseres disse verdiene. Synkronisering av produktdetaljer skjer innen 15 minutter etter at produktendringene lagres.