Sette opp kassen på Instagram

Du kan konfigurere Kjøp på Instagram når du setter opp Instagram Shopping på Facebook-kanalen, eller når som helst på Innstillinger-siden i Facebook-kanalen. Når du har satt opp Kjøp på Instagram kan kunder kjøpe produktene dine direkte fra bedriftsprofilen på Instagram uten å måtte forlate Instagram-appen.

Du kan endre kassemetoden mellom Direkte på Facebook eller Instagram eller Din Shopify-nettbutikk i handelsinnstillingene for Facebook-kanalen.

Viktige hensyn

• Facebook bestemmer omsetningsavgiften for produktene du selger på Instagram basert på skatteregistreringsnummeret du oppgir. Hvis bedriften din er registrert, må du oppgi et gyldig statlig skatteregistreringsnummer for hver stat du har en fysisk tilstedeværelse i. Du kan bruke ditt personnummer (SSN) som skatteregistreringsnummer.
  • Når du setter opp fraktinformasjon må du velge et standardalternativ for frakt. Du kan også sette opp ytterligere fraktalternativer, som hurtiglevering.
  • Hvis du angir en maksimalt antall varer per pakke som kan sendes til standardprisen, vil kundene bli belastet standardprisen hver gang antall varer i en bestilling overstiger en gitt maksimumsgrense. Hvis det maksimale antallet varer per pakke for eksempel er 10, og kunden bestiller 32 varer, vil de bli belastet standardprisen for frakt fire ganger.
  • Du kan sette opp en fraktpris basert på antall varer i en bestilling ved å velge Avanserte innstillinger når du setter opp frakt.
  • Facebook-kontoen din må være koblet til en bankkonto så du kan motta betalinger for bestillinger som er gjort på Instagram. I Shopify-administrator klikker du på Innstillinger > Betalinger, og deretter klikker du på Gå til Facebook for å angi eller redigere bankkontoinformasjonen på Facebook. Finn ut mer om å legge til bankkontoinformasjon på Facebook i Facebooks hjelpesenter.
  • Du må legge til returbetingelser for bestillinger som er gjort på Instagram.
  • Det kan ta opptil 48 timer å bli godkjent av Facebook etter at konfigurasjonen er fullført.
  • Bestillinger som gjøres på Instagram må sendes innen tre dager og leveres innen 10 dager. Hvis du bruker en trykk-ved-etterspørsel-tjeneste bør du velge Din Shopify-nettbutikk som betalingsalternativ fordi du ikke direkte kontrollerer oppfyllelsestidene.
  • Du må gi kundene et sporingsnummer for leveransene.
  • Returbetingelsene må tillate at kundene returnerer varer i minimum 30 dager.
  • Instagram er et Facebook-produkt, så kravene for å selge på Instagram avgjøres av Facebook.

Sette opp Kjøp på Instagram når du installerer Facebook-kanalen

1. I Selg på Instagram-seksjonen av Velkommen-siden til Facebook-kanalen klikker du på Start oppsett.
  2. Koble til din Facebook-konto, Business Manager og Facebook-side.
  3. Velg kassemetoden du ønsker at kundene dine skal bruke: - For å la kundene betale i Shopify-nettbutikken klikker du Din Shopify-nettbutikk og klikker deretter Lagre.

• For å la kundene betale direkte på Facebook eller Instagram, fullfører du følgende trinn:
      1. Velg Direkte på Facebook eller Instagram og klikk deretter Lagre.
      2. Angi tilleggsinformasjon om butikken din, og pass på at du klikker Lagre etter hvert trinn.
      3. Sett opp standardalternativet for levering, og opprett eventuelt ytterligere leveringsmåter. Det kan være at du må velge Avanserte innstillinger for å opprette mer kompliserte fraktalternativer.
      4. Klikk på Lagre.
  4. Koble til din Facebook Commerce Manager.

5. Gå gjennom og godta vilkår og betingelser.

6. Klikk på Fullfør oppsett.

Sette opp Kjøp på Instagram fra Innstillinger-siden til Facebook-kanalen

Hvis du allerede bruker andre funksjoner i Facebook-kanalen og ønsker å endre kassemetode, kan du installere Kjøp på Instagram fra Innstillinger-siden til Facebook-kanalen.

Steg:

1. Klikk på Innstillinger i Facebook-kanalen.
  2. Klikk på Commerce-innstillinger.
  3. I Kassemetode-seksjonen velger du kassemetoden du ønsker at kundene skal bruke. Velg enten Direkte på Facebook og Instagram eller Din Shopify-nettbutikk, og klikk deretter på Lagre.
  4. Klikk på Start oppsett.
  5. Legg til butikkinformasjonen din, bekreft butikkadresse og kontaktinformasjon, og klikk deretter på Lagre.
  6. Legg til statlig skatteinformasjon og klikk på Lagre.
  7. Sett opp fraktinformasjonen din og klikk på Lagre.
  8. Klikk på Fullfør oppsett.

Neste steg