Sette opp kassen på Instagram

Du kan konfigurere Kjøp på Facebook og Instagram når du setter opp Instagram Shopping på Facebook-kanalen, eller når som helst på Innstillinger-siden i Facebook-kanalen, hvis du har aktivert Instagram Shopping eller Facebook Shop. Etter at du har satt opp Kjøp på Facebook og Instagram kan kunder kjøpe produktene dine direkte fra bedriftsprofilen på Instagram og Facebook-siden uten å måtte forlate Instagram- eller Facebook-appen.

Du kan endre kassemetoden mellom Direkte på Facebook eller Instagram eller Din Shopify-nettbutikk i handelsinnstillingene for Facebook-kanalen.

Viktige hensyn

• Shopify bestemmer omsetningsavgiften for produkter du selger på Instagram basert på skatteregistreringsnummeret du oppgir. Hvis bedriften din er registrert, må du oppgi et gyldig statlig skatteregistreringsnummer for hver stat der du drifter en fysisk lokalisasjon. Du kan bruke personnummeret ditt (SSN) som skatteregistreringsnummer.
  • Når du konfigurer fraktinformasjon må du angi et standard leveringsalternativ i Fraktinnstillinger i Shopify-administrator. Du kan også konfigurere flere fraktalternativer, som hurtigfrakt.
  • Facebook-kontoen din må kobles til en bankkonto slik at du kan motta innbetaling for bestillinger lagt inn på Facebook og Instagram. I Shopify-administrator klikker du Innstillinger > Betalinger, og deretter klikker du Gå til Facebook for å angi eller redigere bankkontoinformasjonen på Facebook. Finn ut mer om å legge til bankinformasjon i Facebook fra Facebooks Hjelpesenter.
  • Du må legge til returpolicy for bestillinger som er lagt inn på Facebook og Instagram.
  • Det kan ta opptil 48 timer å bli godkjent av Facebook etter at konfigurasjonen er fullført.
  • Bestillinger som legges inn på Facebook og Instagram må innfris innen 30 dager. Hvis du bruker en «trykk på forespørsel»-tjeneste, bør du velge Din Shopify-nettbutikk som kassealternativ fordi du ikke direkte kontrollerer oppfyllelsestidene.
  • Du må gi kundene et sporingsnummer for leveransene.
  • Returbetingelsene må tillate at kundene returnerer varer i minimum 30 dager.
  • Kjøp på Facebook og Instagram er et Facebook-produkt, så kravene for bruk av denne betalingsmåten avgjøres av Facebook.
  • Produkter som selges på Facebook og Instagram må følge Facebooks handelsvilkår.
  • Produkter som selges på Facebook og Instagram må følge vilkår for bruk av Shopify Payments.

Konfigurer Kjøp på Facebook og Instagram fra Innstillinger-siden i Facebook-kanalen

Hvis du allerede bruker Instagram Shopping eller Facebook Shop i Facebook-kanalen og ønsker å endre kassemetode, kan du sette opp Kjøp på Facebook og Instagram fra Innstillinger-siden i Facebook-kanalen.

Steg:

1. Klikk på Innstillinger i Facebook-kanalen.
  2. Klikk på Commerce-innstillinger.
  3. I Kassemetode-seksjonen velger du kassemetoden du ønsker at kundene skal bruke. Velg enten Direkte på Facebook og Instagram eller Din Shopify-nettbutikk, og klikk deretter på Lagre.
  4. Klikk på Start oppsett.
  5. Fullfør konfigurasjonen av betalingsinnstillingene.
  6. Bekreft butikkopplysningene dine og klikk på Lagre.
  7. Kontroller statlige avgifter og fraktinnstillinger, og klikk på Lagre.
  8. Klikk på Fullfør oppsett.

Neste steg