Behandle bestillinger fra Kjøp på Facebook og Instagram

Når en kunde kjøper noe gjennom Kjøp på Facebook eller Instagram, vises bestillingen på Bestillinger-siden i Shopify. Tilleggsinformasjon om bestillinger som er lagt inn på Facebook og Instagram er tilgjengelig på bestillingens detaljside. Denne informasjonen inkluderer Facebooks bestillings-ID, betalingsbeløpet, estimerte avgifter og kundeopplysninger.

Når en bestilling legges inn på Facebook eller Instagram settes bestillingen på vent, og statusen på vent vises ved siden av bestillingen i Shopify-administrator. Denne stansen gir rom for Facebooks betalingsbekreftelse og svindelanalyse, og du kan ikke oppfylle bestillingen før stansen er opphevet. Stansen fjernes vanligvis innen fem minutter, men kan vare i opptil 24 timer.

Når en midlertidig stans av en bestilling oppheves, fjernes statusen på vent, og bestillingen tilordnes statusene betaling autorisert og ikke-behandlet. Betalingen innhentes automatisk gjennom Betal på Facebook og Instagram når bestillingen merkes som sluttført. Hvis en bestilling står på vent i mer enn 24 timer, må du kontakte Shopify-brukerstøtte.

Skattene som er oppført på Bestillinger-siden er estimater inntil bestillingen er oppfylt, i tilfelle kundens adresse eller oppfyllelsen endres. Når en bestilling er oppfylt, sluttføres skattesatsene, og varelinjen Estimerte avgifter endres til Avgift. Skattesatsene kan ikke lenger redigeres når bestillingen er oppfylt.

På denne siden

Innfri en

Bestillinger som legges inn gjennom Kjøp på Facebook og Instagram må administreres gjennom Shopify-administrator. Du kan merke bestillinger som sendt, utstede refusjoner og kansellere bestillinger fra Bestillinger-siden i Shopify-administrator. Hvis du utfører disse handlingene i Facebook Commerce Manager, vises feil i bestillingen i Shopify-administrator, og du kan kanskje ikke innfri bestillingen.

For å oppfylle Facebooks fraktvilkår må du innfri alle bestillinger innen 30 dager etter at bestillingen legges inn på Facebook eller Instagram, og sørge for at du oppgir et sporingsnummer og en leveringsbekreftelse for hver bestilling.

Utstede en refusjon

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på bestillingen du vil refundere.

3. Klikk på Returner varer. Hvis bestillingen arkiveres, blir du bedt om å dearkivere bestillingen før du fortsetter.

4. Angi antall varer i bestillingen som returneres.

5. I Alternativer for returfrakt velger du et av følgende alternativer:

• Velg Opprett returetikett for å opprette en returfraktetikett for kunden. Dette alternativet er kun tilgjengelig hvis primærlokalisasjonen din og kundens leveringsadresse begge befinner seg i USA.
    • Velg Last opp returetikett for å laste opp en eksisterende returfraktetikett for kunden. Last opp PDF- eller JPEG-filen for fraktetiketten på siden Legg til returetikett. Du kan angi Sporingsnummer og Transportør hvis du har denne informasjonen.
    • Velg Ingen returforsendelse for å opprette en retur uten informasjon om returfrakt.
  6. Klikk på Opprett retur.