Hurtigveiledning for Facebook-kanalen

Med Facebook-kanalen kan du selge på både Facebook og Instagram samtidig som du får viktig innsikt i annonseresultatene og kundene dine.

For å bruke Facebook-kanalen må butikken din være på Basic Shopify-abonnementet eller høyere. Før du kan begynne å bruke Facebook-kanalen må du sette opp en Facebook Business Manager som er koblet til både bedriftens Facebook-side og en annonsekonto med en administratorrolle for Business Manager-kontoen.

Krav og kvalifisering

Før du installerer Facebook-kanalen må du sørge for at butikken oppfyller disse kravene.

• For å installere Facebook-kanalen trenger du en Facebook-konto og en nettbutikk. Hvis du ikke har en Facebook-konto før du installerer salgskanalen i Shopify-administrator blir du bedt om å registrere en.
  • Sett opp en Facebook Business Manager og bedriftens Facebook-side. Facebook-siden må være publisert.
  • Hver enkelt Facebook-bedriftsside kan bare eies av én enkelt Facebook Business Manager, men du kan være administrator på flere Facebook-sider, og få tilgang til dem alle med én enkelt Facebook Business Manager. Du må være administrator for både Facebook Business Manager-kontoen som eier en bestemt Facebook-side og selve Facebook-siden for å koble en bedrift til Facebook-kanalen i Shopify.
  • Hvis du aldri kjører annonser med den personlige kontoen din, må du opprette en ny annonsekonto inne i Business Manager før du kan opprette Facebook-annonsekampanjer.

Facebook-retningslinjer og prosesser

Alle produkter som selges på Facebook, Instagram og WhatsApp må følge Facebooks handelsvilkår. Hvis du vil annonsere produktene dine, må du også følge Facebooks retningslinjer for annonsering.

Alle produkter som lastes opp til Facebook-kanalen må gå gjennom Facebooks vurderingsprosess. Hvis produktet ditt bryter med Facebooks retningslinjer, kan produktet bli fjernet fra Facebook-kanalen.

For å selge på Facebook må du opprettholde en god tilbakemeldingsvurdering. Tilbakemeldingsvurderingen avgjøres med tilbakemeldinger fra kunder som gjør kjøp gjennom Facebook-produkter, inkludert Instagram, og Audience Network.

Hvis bedriften din får dårlige tilbakemeldingsvurderinger på emner som leveringshastighet, produktkvalitet eller kundeservice, kan annonsene du kjører få redusert synlighet.

Hvis bedriften din mottar et stort antall negative tilbakemeldinger, kan Facebook vise annonsene dine sjeldnere på Facebook Commerce-produktene.

Kom i gang med Facebook-kanalen

Hvis du oppfyller kvalifikasjonskravene kan du konfigurere Facebook-kanalen.

Det finnes tre funksjoner som kan hjelpe deg med å utvikle bedriften din ved hjelp av Facebook-kanalen: