Hurtigveiledning for Facebook og Instagram av Meta

Med Facebook og Instagram av Meta kan du selge på både Facebook og Instagram, samtidig som du får viktig innsikt om annonseytelser og kunder.

For å bruke Facebook og Instagram av Meta må butikken ha Basic Shopify-abonnementet eller høyere. Før du kan begynne å bruke Facebook og Instagram av Meta må du konfigurere en Facebook Business Manager som er koblet til både bedriftens Facebook-side og en annonsekonto med administratorrollen for Business Manager-kontoen.

Krav og berettigelse

Før du installerer Facebook og Instagram av Meta må du sørge for at butikken oppfyller disse kravene.

• For å installere Facebook og Instagram av Meta må du ha en Facebook-konto og en nettbutikk. Hvis du ikke har en Facebook-konto før du installerer salgskanalene i Shopify-administrator, blir du bedt om å registrere deg.
  • Sett opp en Facebook Business Manager og bedriftens Facebook-side. Facebook-siden må være publisert.
  • Hver Facebook-bedriftsside kan bare eies av én enkelt Facebook Business Manager-konto, men du kan være administrator for flere Facebook-sider, og bruke alle sammen med én enkelt Facebook Business Manager-konto. Du må være administrator for både Facebook Business Manager-kontoen som eier en bestemt Facebook-side og selve Facebook-siden for å koble en bedrift til Facebook og Instagram av Meta i Shopify.
  • Hvis du aldri kjører annonser med den personlige kontoen din, må du opprette en ny annonsekonto inne i Business Manager før du kan opprette Facebook-annonsekampanjer.

Facebooks retningslinjer og prosesser

Alle produkter som selges på Facebook, Instagram og WhatsApp må følge Facebooks handelsvilkår. Hvis du vil annonsere produktene dine, må du også følge Facebooks retningslinjer for annonsering.

Alle produkter som lastes opp til Facebook og Instagram av Meta må gå gjennom Facebooks vurderingsprosess. Hvis produktet ditt bryter med Facebooks retningslinjer kan produktet bli fjernet fra Facebook og Instagram av Meta.

For å selge på Facebook må du opprettholde en god tilbakemeldingsvurdering. Tilbakemeldingsvurderingen avgjøres med tilbakemeldinger fra kunder som gjør kjøp gjennom Facebook-produkter, inkludert Instagram, og Audience Network.

Hvis bedriften din får dårlige tilbakemeldingsvurderinger på emner som leveringshastighet, produktkvalitet eller kundeservice, kan annonsene du kjører få redusert synlighet.

Hvis bedriften din mottar et stort antall negative tilbakemeldinger, kan Facebook vise annonsene dine sjeldnere på Facebook Commerce-produktene.

Kom i gang med Facebook og Instagram av Meta

Hvis du oppfyller kvalifikasjonskravene kan du konfigurere Facebook og Instagram av Meta.

Det er tre funksjoner du kan bruke for å utvikle virksomheten med Facebook og Instagram av Meta: