Hurtigveiledning for Facebook-kanalen

Med Facebook-kanalen kan du selge på både Facebook og Instagram samtidig som du får viktig innsikt i annonseresultatene og kundene dine.

For å bruke Facebook-kanalen må butikken din være på Basic Shopify-abonnementet eller høyere. Før du kan begynne å bruke Facebook-kanalen må du sette opp en Facebook Business Manager som er koblet til både bedriftens Facebook-side og en annonsekonto med en administratorrolle for Business Manager-kontoen.

Krav og kvalifisering

Før du installerer Facebook-kanalen må du sørge for at butikken oppfyller disse kravene.

• For å installere Facebook-kanalen trenger du en Facebook-konto og en nettbutikk. Hvis du ikke har en Facebook-konto før du installerer salgskanalen i Shopify-administrator blir du bedt om å registrere en.
  • For å bruke Facebook-kanalen må butikken din være på Basic Shopify-abonnementet eller høyere.
  • Konfigurer en Facebook Business Manager som er koblet til både forretningens Facebook-siden og en annonsekonto som har en administratorrolle for Business Manager-kontoen.
  • Hvis du aldri kjører annonser med den personlige kontoen din, må du opprette en ny annonsekonto inne i Business Manager før du kan opprette Facebook-annonsekampanjer.
  • Facebook-kontoen din må ha en administratorrolle på Facebook-siden du vil legge til.
  • Facebook-IDen må være publisert.
  • Du kan være administrator for flere Facebook-sider, og få tilgang til dem alle med én enkelt Facebook Business Manager. Hver enkelt Facebook-bedriftsside kan imidlertid bare eies av én enkelt Facebook Business Manager. Du må være administrator for både Facebook Business Manager-kontoen som eier en bestemt Facebook-side og selve Facebook-siden for å kunne koble den mot Facebook-kanalen i Shopify.

Installere den gjeldende Facebook-kanalen

Hvis du ikke har Facebook-kanalen, Instagram-salgskanalen eller Facebook Shop koblet til butikken, må du installere Facebook-kanalen.

Hvis du har den gjeldende Facebook-kanalen installert i butikken bør du migrere til den gjeldende versjonen. Når du har installert den gjeldende Facebook-kanalen kan du sette opp følgende funksjoner: Instagram-salgskanalen, Facebook-markedsføring og Facebook Shop.

Facebook-datadeling for annonsering på Facebook og Instagram