Konfigurere Facebook og Instagram av Meta

Før du kan begynne å selge på Facebook eller opprette Facebook-annonsekampanjer i Shopify må du konfigurere Facebook og Instagram av Meta.

Facebook og Instagram av Meta har én produktkatalog for Facebook-markedsføring, Instagram Shopping og Facebook-butikken. Alle produkter i katalogen er tilgjengelige for alle tre funksjoner. Hvis du gjør et produkt utilgjengelig fjernes produktet fra alle tre funksjoner.

Grunnleggende krav

Facebook og Instagram av Meta er tilgjengelig for alle Shopify-abonnementer. Før du kan begynne å bruke Facebook og Instagram av Meta må du konfigurere en Facebook Business Manager som er koblet til både bedriftens Facebook-side og en annonsekonto med administratorrollen for Business Manager.

Hvis du har en personlig annonsekonto, må du koble den til en Business Manager-konto. Hvis du aldri kjører annonser med den personlige kontoen din, må du opprette en ny annonsekonto inne i Business Manager før du kan opprette Facebook-annonsekampanjer. Finn ut mer om Business Manager og annonsekontoer fra hjelpesenteret for Facebook-annonser.

Hvis du ikke har en Business Manager-konto kan du konfigurere en når du konfigurerer Facebook og Instagram av Meta.

Facebook-sideinnstillinger

Følgende krav må oppfylles på Facebook før du kan koble til Facebook-siden:

• Facebook-kontoen din må ha en administratorrolle på siden.
  • Facebook-IDen må være publisert.
  • Du kan være administrator for flere Facebook-sider, og få tilgang til dem alle med én enkelt Facebook Business Manager. Hver enkelt Facebook-bedriftsside kan imidlertid bare eies av én Facebook Business Manager. Du må være administrator for både Facebook Business Manager-kontoen som eier en bestemt Facebook-side og selve Facebook-siden for å koble den til Facebook og Instagram av Meta i Shopify.

Finn ut hvordan du oppretter en Facebook-side for forretningen din på Facebooks brukerstøtte.

Du må også selge ved å bruke en Shopify nettbutikk, og butikken din kan ikke være passordbeskyttet. Finn ut hvordan du fjerner passordet til nettbutikken.

Kanalkvalifisering

For å installere Facebook og Instagram av Meta må du ha en Facebook-konto og en nettbutikk. Hvis du ikke har en Facebook-konto når du installerer Facebook og Instagram av Meta i Shopify-administrator blir du bedt om å registrere deg.

Du må kanskje endre butikkens innstillinger før du kan legge til en salgskanal på grunn av spesifikke kvalifikasjonskrav.

Hvis butikken din ikke er kvalifisert for en salgskanal, vil kanalen vises som utilgjengelig i Shopify-administratoren. Klikk du kan ikke legge til denne kanalen for å se hvorfor butikken ikke er kvalifisert.

Installer og konfigurer Facebook og Instagram av Meta

Trinn:

Når du har konfigurert en funksjon i Facebook og Instagram av Meta er Facebook-ressursene du kobler til allerede ferdig konfigurert for tilleggsfunksjoner. Noen ytterligere ressurser, som en annonsekonto for Facebook-markedsføring, kan være nødvendig for å fullføre konfigurasjonen av enkelte funksjoner.

Hvis du vil ha mer informasjon om konfigurering av Facebook og Instagram av Meta-funksjoner kan du se:

Legge til personalmedlemmer i Facebook og Instagram av Meta

Hvis personalmedlemmer konfigurerer kanalen i Shopify-administrator vises Facebook og Instagram av Meta til alle andre personalmedlemmer, men vises ikke som tilkoblet.

Hvis personalmedlemmer har behov for å bruke Facebook og Instagram av Meta må de koble til Facebook og Instagram av Meta i Shopify-administrator med sin egen Facebook-konto. Personalmedlemmets Facebook-konto må ha administratortilgang til Business Manager-kontoen og Facebook-siden som er knyttet til Shopify-butikken for å kunne koble til Facebook og Instagram av Meta.

Godkjenne Facebook og Instagram av Meta for Facebook-kontoen

Når du konfigurerer Facebook og Instagram av Meta gir du Shopify tilgang til en Facebook-side for bedriften din, samt en Facebook-annonsekonto og Business Manager-konto. Facebook-siden vil være koblet til den personlige Facebook-kontoen din, men Shopify bruker kun den personlige Facebook-kontoinformasjonen din til å få tilgang til Facebook-siden, Annonseadministrator-kontoen og Facebook Business Manager-kontoen.

Forstå roller og tillatelser på Facebook

På Facebook trenger du en administratorrolle for en side og en Business Manager-konto før du har tilgang til alle Facebook-innstillinger og kan gjøre visse endringer. Sider og Business Manager-kontoer har separate kontotillatelser, som betyr at du trenger administratorroller for begge. Business Manager-kontoen du velger i Facebook og Instagram av Meta må være eier av Facebook-siden under introduksjonen. Hvis Facebook-siden eies av en annen Business Manager-konto vil ikke Facebook-siden være oppført som et alternativ for å koble til. Hvis du ikke kan koble til en ønsket Facebook-side må du kontrollere at Facebook Business Manager-kontoen du kobler til eier Facebook-siden, eller prøve å koble til en annen Business Manager-konto.

Du finner en Oversikt over Facebook-roller og -tillatelser og koblinger til flere ressurser på hjelpesenteret for Facebook.

Ytterligere hjelp fra Facebooks hjelpesenter

Hvis du trenger hjelp med å feilsøke oppsettet av Facebook-kontoen din, kan du se følgende artikler fra Facebook-brukerstøtten: