Konfigurere Facebook-kanalen

Før du kan begynne å selge på Facebook eller opprette Facebook-annonsekampanjer i Shopify må du sette opp Shopifys salgskanal.

Den gjeldende Facebook-salgskanalen har én produktkatalog for Facebook Marketing, Instagram og Facebook Shop. Alle produkter i katalogen din er tilgjengelige for alle tre kanaler, og hvis du gjør et produkt utilgjengelig vil det bli fjernet fra alle tre.

OBS: Hvis du installerer Facebook-kanalen og kobler til noen tilknyttede kontoer, vil frakobling av noen av disse kontoene kunne føre til frakobling av alle aktive Facebook-funksjoner.

Grunnleggende krav

For å bruke Facebook-kanalen må butikken din være på Basic Shopify-abonnementet eller høyere. Før du kan begynne å bruke Facebook-kanalen må du sette opp en Facebook Business Manager som er koblet til både bedriftens Facebook-side og en annonsekonto med en administratorrolle for Business Manager-kontoen.

Facebook Business Manager er et verktøy du kan bruke til å organisere og administrere bedriftssider og annonsekontoer på ett sted. Hvis du bruker en personlig annonsekonto, må du ha brukt den til å kjøre annonser tidligere før du kan koble den til en Business Manager. Hvis du aldri kjører annonser med den personlige kontoen din, må du opprette en ny annonsekonto inne i Business Manager før du kan opprette Facebook-annonsekampanjer. Finn ut mer om Business Manager og annonsekontoer fra hjelpesenteret for Facebook-annonser.

Hvis du ikke har en Business Manager-konto, kan du sette opp en når du setter opp Facebook-kanalen.

Facebook-sideinnstillinger

Følgende krav må oppfylles på Facebook før du kan koble til Facebook-siden:

• Facebook-kontoen din må ha en administratorrolle på siden.
  • Facebook-IDen må være publisert.
  • Du kan være administrator på flere Facebook-sider, og få tilgang til dem alle med én Facebook Business Manager. Hver enkelt Facebook-bedriftsside kan imidlertid bare eies av én Facebook Business Manager. Du må være administrator for både Facebook Business Manager-kontoen som eier en bestemt Facebook-side og selve Facebook-siden for å koble den til Facebook-kanalen i Shopify.

Finn ut hvordan du oppretter en Facebook-side for forretningen din på Facebooks brukerstøtte.

Du må også selge ved å bruke en Shopify nettbutikk, og butikken din kan ikke være passordbeskyttet. Finn ut hvordan du fjerner passordet til nettbutikken.

Kanalens kvalifikasjonkrav

For å installere Facebook-kanalen trenger du en Facebook-konto og en nettbutikk. Hvis du ikke har en Facebook-konto før du installerer salgskanalen i Shopify-administrator blir du bedt om å registrere en.

Du må kanskje endre butikkens innstillinger før du kan legge til en salgskanal på grunn av spesifikke kvalifikasjonskrav.

Hvis butikken din ikke er kvalifisert for en salgskanal, vil kanalen vises som utilgjengelig i Shopify-administratoren. Klikk du kan ikke legge til denne kanalen for å se hvorfor butikken ikke er kvalifisert.

Installere den gjeldende Facebook-kanalen

Hvis du ikke har Facebook-kanalen, Instagram-salgskanalen eller Facebook Shop koblet til butikken din, kan du:

1. Fra Shopify-administrator klikker du + ved siden av Salgskanaler-overskriften.
  2. Velg Facebook kanalen.
  3. Klikk på Legg til kanal og Installer appen.
  4. Klikk enten på Koble til Facebook-konto eller Registrer deg for Facebook.
  5. Når en Facebook-konto er koblet til, bekrefter du Facebook-kontoen du kobler til med og fortsetter, eller klikker på Logg på en annen konto.
  6. Sett opp Instagram Shopping, Facebook Shop eller Facebook Marketing for å aktivere Facebook-kanalen.

Migrere til den gjeldende Facebook-kanalen

Hvis du har Facebook-kanalen installert i butikken din, og du ikke har Instagram-salgskanalen eller Facebook Shop installert, vil Facebook-kanalen automatisk bli oppdatert.

Hvis du har Facebook-kanalen, Instagram-salgskanalen og Facebook Shop installert vil:

1. Fra Shopify-administrator klikker du Facebook > Bekreft Facebook-konto.
  2. I det nye vinduet logger du på Facebook-kontoen din.
  3. Under Koble Shopify Marketing til Facebook klikker du på Fortsett for å gi tillatelse.
  4. Velg Business Manager-kontoen din og klikk Fortsett.
  5. Velg produktkatalogen du vil fremheve på Facebook og Instagram, og klikk på Fortsett.
  6. Bekreft at alle innstillingene er korrekte, og klikk på Fortsett.
  7. Velg alle Instagram-bedriftskontoene du vil bruke med Shopify Marketing, og klikk på Neste.
  8. Velg alle Facebook-bedriftene du vil bruke med Shopify Marketing, og klikk på Neste.
  9. Velg alle Facebook-sidene du ønsker å bruke med Shopify Markedsføring og klikk på Neste.
  10. Se gjennom tillatelsene som er gitt til Shopify Marketing og klikk på Neste.
  11. Når Shopify Marketing og Facebook er koblet sammen klikker du på Fortsett.

Når du fullfører denne prosessen vil den gjeldende Facebook-kanalen bli installert i butikken din, og både Instagram-salgskanalen og Facebook Shop kan finnes der.

Hvis du allerede hadde Instagram-salgskanalen godkjent og installert i butikken, vil statusen for godkjenning bli overført til den gjeldende Facebook-kanalen.

Det er ingen samlinger i den gjeldende Facebook-kanalen. Hvis du ønsker å gjenskape samlingene du hadde i Facebook Shop, må du opprette dem på nytt i Facebooks handelsadministrator.

Hvis du installerer Instagram-salgskanalen for første gang, må butikken din godkjennes av Instagram i en prosess som kan ta opptil 72 timer.

Hvis du har Instagram-salgskanalen eller Facebook Shop installert, men ikke har Facebook-kanalen installert, kan du:

1. Fra Shopify-administrator klikker du enten Instagram eller Facebook Shop, og deretter Kom i gang
  2. I det nye vinduet logger du på Facebook-kontoen din.
  3. Under Koble Shopify Marketing til Facebook klikker du på Fortsett for å gi tillatelse.
  4. Velg Business Manager-kontoen din og klikk Fortsett.
  5. Velg produktkatalogen du vil fremheve på Facebook og Instagram, og klikk på Fortsett.
  6. Bekreft at alle innstillingene er korrekte, og klikk på Fortsett.
  7. Velg alle Instagram-bedriftskontoene du vil bruke med Shopify Marketing, og klikk på Neste.
  8. Velg alle Facebook-bedriftene du vil bruke med Shopify Marketing, og klikk på Neste.
  9. Velg alle Facebook-sidene du ønsker å bruke med Shopify Markedsføring og klikk på Neste.
  10. Se gjennom tillatelsene som er gitt til Shopify Marketing og klikk på Neste.
  11. Når Shopify Marketing og Facebook er koblet sammen klikker du på Fortsett.

Når du fullfører denne prosessen vil den gjeldende Facebook-kanalen bli installert i butikken din, og både Instagram-salgskanalen og Facebook Shop kan finnes der. Hvis du hadde Instagram-salgskanalen eller Facebook Shop installert i butikken, vil de fortsatt vises som individuelle salgskanaler, men de vil være frakoblet og du kan fjerne dem.

Hvis du allerede hadde Instagram-salgskanalen godkjent og installert i butikken, vil statusen for godkjenning bli overført til den gjeldende Facebook-kanalen.

Det er ingen samlinger i den gjeldende Facebook-kanalen. Hvis du ønsker å gjenskape samlingene du hadde i Facebook Shop, må du opprette dem på nytt i Facebooks handelsadministrator.

Hvis du installerer Instagram-salgskanalen for første gang, må butikken din godkjennes av Instagram i en prosess som kan ta opptil 72 timer.

Vis instrumentbord for salgskanaler på Shopify-startsiden

Hver salgskanal har et instrumentbord, der du kan se en detaljert oppsummering av kanalens nylige salg og trafikk. Du kan se hvordan en bestemt salgskanal gjør det ved å velge den fra rullegardinmenyen på Shopify-startsiden.

Godkjenne Facebook-kanalen for Facebook-kontoen din

Når du setter opp Shopifys Facebook-kanal gir du Shopify tilgang til en Facebook-side for bedriften din, samt en Facebook-annonsekonto og Business Manager. Facebook-siden vil være koblet til den personlige Facebook-kontoen din, men Shopify bruker kun den personlige Facebook-kontoinformasjonen din til å få tilgang til Facebook-siden, Annonseadministrator-kontoen og Facebook Business Manager-kontoen.

Forstå roller og tillatelser på Facebook

På Facebook må du ha en administratorrolle for en side, annonsekonto eller Business Manager før du får tilgang til alle innstillingene og kan gjøre visse endringer. Sider, annonsekontoer og Business Manager-kontoer har separate kontotillatelser, som betyr at du trenger administratorroller for hver enkelt. Business Manager-kontoen du velger i Facebook-kanalen anses som eier av Facebook-siden og Facebook-annonsekontoen under introduksjonen. Hvis Facebook-annonsekontoen eies av en annen Business Manager-konto kan du ikke koble til Facebook-annonsekontoen. Hvis du ikke kan koble til en ønsket Facebook-annonsekonto kan du prøve å koble til en annen Facebook Business Manager-konto, eller opprette en ny Facebook-annonsekonto.

Du finner en Oversikt over Facebook-roller og -tillatelser og koblinger til flere ressurser på hjelpesenteret for Facebook.

Ytterligere hjelp fra Facebook-brukerstøtte

Hvis du trenger hjelp med å feilsøke oppsettet av Facebook-kontoen din, kan du se følgende artikler fra Facebook-brukerstøtten: