Konfigurere Facebook-kanalen

Før du kan begynne å selge på Facebook eller opprette Facebook-annonsekampanjer i Shopify må du sette opp Shopifys salgskanal.

Facebook-kanalen har én produktkatalog for Facebook-markedsføring, Instagram Shopping og Facebook Shop. Alle produkter i katalogen din er tilgjengelige for alle tre funksjoner. Hvis du gjør et produkt utilgjengelig, blir produktet fjernet fra alle tre funksjonene.

OBS: Hvis du installerer Facebook-kanalen og kobler til noen tilknyttede kontoer, vil frakobling av noen av disse kontoene kunne føre til frakobling av alle aktive Facebook-funksjoner.

Grunnleggende krav

For å bruke Facebook-kanalen må butikken din være på Basic Shopify-abonnementet eller høyere. Før du kan begynne å bruke Facebook-kanalen må du sette opp en Facebook Business Manager som er koblet til både bedriftens Facebook-side og en annonsekonto med en administratorrolle for Business Manager-kontoen.

Hvis du har en personlig annonsekonto, må du koble den til en Business Manager-konto. Hvis du aldri kjører annonser med den personlige kontoen din, må du opprette en ny annonsekonto inne i Business Manager før du kan opprette Facebook-annonsekampanjer. Finn ut mer om Business Manager og annonsekontoer fra hjelpesenteret for Facebook-annonser.

Hvis du ikke har en Business Manager-konto, kan du sette opp en når du setter opp Facebook-kanalen.

Facebook-sideinnstillinger

Følgende krav må oppfylles på Facebook før du kan koble til Facebook-siden:

• Facebook-kontoen din må ha en administratorrolle på siden.
  • Facebook-IDen må være publisert.
  • Du kan være administrator på flere Facebook-sider, og få tilgang til dem alle med én Facebook Business Manager. Hver enkelt Facebook-bedriftsside kan imidlertid bare eies av én Facebook Business Manager. Du må være administrator for både Facebook Business Manager-kontoen som eier en bestemt Facebook-side og selve Facebook-siden for å koble den til Facebook-kanalen i Shopify.

Finn ut hvordan du oppretter en Facebook-side for forretningen din på Facebooks brukerstøtte.

Du må også selge ved å bruke en Shopify nettbutikk, og butikken din kan ikke være passordbeskyttet. Finn ut hvordan du fjerner passordet til nettbutikken.

Kanalens kvalifikasjonkrav

For å installere Facebook-kanalen trenger du en Facebook-konto og en nettbutikk. Hvis du ikke har en Facebook-konto når du installerer Facebook-kanalen i Shopify-administrator, blir du bedt om å registrere en ny.

Du må kanskje endre butikkens innstillinger før du kan legge til en salgskanal på grunn av spesifikke kvalifikasjonskrav.

Hvis butikken din ikke er kvalifisert for en salgskanal, vil kanalen vises som utilgjengelig i Shopify-administratoren. Klikk du kan ikke legge til denne kanalen for å se hvorfor butikken ikke er kvalifisert.

Installer og sett opp Facebook-kanalen

Steg:

1. Fra Shopify-administrator klikker du på + ved siden av SALGSKANALER.
  2. Klikk + ved siden av Facebook, og klikk deretter på Oppdater salgskanal for å installere Facebook-kanalen.
  3. Klikk på Start konfigurasjon på funksjonen du vil installere først.
  4. Klikk på Koble til konto.
  5. Logg inn på Facebook-kontoen din.
  6. Koble til Facebook-ressursene som kreves for å sette opp funksjonene du ønsker.
  7. Godta vilkårene.
  8. Klikk på Fullfør oppsett.

Når du har satt opp en funksjon i Facebook-kanalen er Facebook-ressursene du kobler til allerede fullført for settet med tilleggsfunksjoner. Noen ekstra ressurser, som en annonsekonto for Facebook-markedsføring, kan være nødvendig for å fullføre oppsettet av enkelte funksjoner.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du setter opp Facebook-kanalfunksjoner, kan du se:

Legge til personale i Facebook-kanalen

Hvis et personalmedlem setter opp kanalen i Shopify-administrator, vises Facebook-kanalen for alle andre personalmedlemmer, men den vises ikke som tilkoblet.

Hvis et personalmedlem vil bruke Facebook-kanalen, må de koble til Facebook-kanalen i Shopify-administrator med sin egen Facebook-konto. Personalmedlemmets Facebook-konto må ha administratortilgang i Business Manager og Facebook-siden som er tilknyttet Shopify-butikken for å kunne koble til Facebook-kanalen.

Godkjenne Facebook-kanalen for Facebook-kontoen din

Når du setter opp Facebook-kanalen gir du Shopify tilgang til en Facebook-side for bedriften din, samt en Facebook-annonsekonto og Business Manager. Facebook-siden vil være koblet til den personlige Facebook-kontoen din, men Shopify bruker kun den personlige Facebook-kontoinformasjonen din til å få tilgang til Facebook-siden, Annonseadministrator-kontoen og Facebook Business Manager-kontoen.

Forstå roller og tillatelser på Facebook

På Facebook trenger du en administratorrolle for en side og Business Manager før du har tilgang til alle Facebooks innstillinger og kan gjøre visse endringer. Sider og Business Manager-kontoer har separate kontotillatelser, som betyr at du trenger administratorroller for hver av dem. Business Manager-kontoen du velger i Facebook-kanalen må være eier av Facebook-siden under introduksjonen. Hvis Facebook-siden eies av en annen Business Manager, vil ikke Facebook-siden være oppført som et alternativ for tilkobling. Hvis du ikke kan koble til en ønsket Facebook-side, må du sjekke at Facebook Business Manager-kontoen du kobler til eier Facebook-siden, eller prøve å koble til en annen Business Manager.

Du finner en Oversikt over Facebook-roller og -tillatelser og koblinger til flere ressurser på hjelpesenteret for Facebook.

Ytterligere hjelp fra Facebook-brukerstøtte

Hvis du trenger hjelp med å feilsøke oppsettet av Facebook-kontoen din, kan du se følgende artikler fra Facebook-brukerstøtten: