Engroskunder

En engroskunde er en kunde som har minst én tilordnet prisliste. Du kan opprette engrosbestillinger for disse kundene i Shopify-administratoren din. Du kan også gi disse kundene tilgang til engrosbutikken din ved å invitere dem til å opprette en engroskonto i butikken (som skiller seg fra kontoer i nettbutikken). Kunder med engroskontoer kan logge inn i engrosbutikken din og opprette sine egne bestillinger.

Du kan få mer informasjon om en engroskunde ved å åpne kundesiden på siden Kunder i engroskanalen.

Du kan utføre følgende oppgaver for en kunde fra deres engros-kundeside:

Legge til engroskunder

Kunder kan legges til som engroskunder på en av følgende måter:

Kundestatus for engroskunder

Du kan spore engroskunder på siden Kunder i engroskanalen.

Følgende tabell beskriver de ulike statusene en engroskunde kan ha:

Grossistbeskrivelser for kundestatus
Status Beskrivelse
Ikke invitert Du har tilordnet en prisliste til kunden, men kunden har ikke blitt invitert til å opprette en konto i engrosbutikken din. Du kan opprette engrosbestillinger på deres vegne i Shopify-administratoren din.
Invitert Du har tilordnet en prisliste til kunden, og du har sendt dem en invitasjon til engrosbutikken din. Kunden er en engroskunde, og du kan opprette bestillinger på deres vegne i Shopify-administratoren din. Etter at de har akseptert invitasjonen, kan de logge inn i butikken og statusen blir endret til Aktivert.
Venter på godkjenning Manuell kontoregistrering er aktivert i butikken din. Kunden har registrert seg for en engroskonto, men du har ikke godkjent dem enda. Du kan ikke opprette bestillinger for dem, og de kan ikke logge inn i engrosbutikken din. Du kan velge å godkjenne søknaden deres og sende dem en invitasjon til engrosbutikken din, eller du kan avvise søknaden.
Registrert Manuell kontoregistrering er aktivert i butikken din. Kunden har registrert seg for en engroskonto, og du har akseptert søknaden. Kunden har blitt sendt en invitasjon, men de har ikke akseptert den enda. Du kan ikke opprette bestillinger for dem, og de kan ikke logge inn i engrosbutikken din. Etter at de har akseptert invitasjonen, kan de logge inn i butikken og statusen blir endret til Aktivert.
Avslått Manuell kontoregistrering er aktivert i butikken din. Kunden har registrert seg for en engroskonto, men du har avvist søknaden. Du kan ikke opprette bestillinger for dem, og de kan ikke logge inn i engrosbutikken din.
Aktivert Kunden er en engroskunde, og de kan logge inn i engrosbutikken din og opprette bestillinger.
Deaktivert Kunden kan ikke logge inn i engrosbutikken, og du kan ikke opprette engrosbestillinger på deres vegne i Shopify-administratoren din.

Hva er forskjellen mellom engroskontoer og kontoer i nettbutikken?

Engrosbutikken din er passordbeskyttet, så ingen (inkludert Shopify-butikkeieren) kan få tilgang til den uten en engroskonto. En engroskonto skiller seg fra en konto i nettbutikken. En kunde kan ikke logge inn i engrosbutikken med eget brukernavn og passord til nettbutikken. En kunde kan ha både en konto i nettbutikken og en engroskonto.

Relaterte koblinger