Opprett bestillinger for engroskundene dine

Du kan opprette bestillinger og sende fakturaer for engroskunder i Shopify-administratoren. For å gjøre dette må du opprette et bestillingsutkast, legge til en engroskunde og deretter bruke engrospriser på produktene som er bestilt.

Hver gang du bruker engrospriser til et bestillingsutkast, erstattes prisene på engrosprodukter i bestillingsutkastet med prisene fra kundens prisliste. Så hvis du vil endre prisen på et produkt eller tilby en linjevarerabatt, må du gjøre disse endringene etter at du har lagt til engrosprisen.

Før du setter i gang

Du trenger en eksisterende kunde som har en engroskonto. Du vil legge til denne kunden i bestillingsutkastet slik at kundens engrospriser kan legges til i bestillingen.

Du kan opprette en engrosbestilling i Shopify-administratoren for alle kunder som har en prisliste. Denne kunden trenger heller ikke å kunne logge inn i engrosbutikken din.

Opprett et bestillingsutkast

Slik oppretter du et bestillingsutkast:

1. Opprett et bestillingsutkast på vanlig måte:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du Bestillinger og deretter Utkast.
    2. Klikk Opprett bestilling.
    3. I Finn eller opprett kunde-feltet legger du til engroskunden din.
    4. Klikk på Bla gjennom produkter og legg til produktene og variantene som kunden ønsker. Ikke tenk på at prisene for produktene dine ikke er engrosprisene dine. Du bruker engrosprisene senere.
    5. Klikk på Lagre bestillingsutkast.
  2. Etter at du har lagt til produktene i bestillingen, kan du bruke engrospriser på varene i bestillingen:

1. Klikk på Flere handlinger og velg Bruk engrosprising:
      Bruk engrospriser
      Hvis noen av linjevarene bryter en prisregel, for eksempel minimum eller maksimum bestillingsantall eller intervallbeløp, vil du se en advarsel øverst i bestillingsutkastet. Du kan korrigere linjevarebeløpet ved å klikke på Kanseller, endre den bestilte mengden og deretter bruke engrosprisen på nytt. Du kan også velge å ignorere disse advarslene og ikke gjøre noen endringer.
    2. Klikk på Bekreft prising for å lagre engrosprisene i bestillingsutkastet.
  3. Klikk på Legg til frakt og angi fraktkostnaden for engros. Hvis du ikke spesifiserer en verdi for frakt, vil fraktalternativene fra nettbutikken tilbys til engroskundene dine.

4. Etter behov kan du legge til avgifter og rabatter i bestillingsutkastet.

5. Klikk på Send faktura for å sende en faktura til kundens e-post som inneholder instruksjoner om hvordan du betaler for bestillingen. En kopi av denne fakturaen er også tilgjengelig for kundene i engrosbutikken fra kontosiden i engrosbutikken din.

Neste steg

Etter at du har sendt en faktura til kunden, kan du behandle bestillingen.

Les mer