Konfigurere videresending av e-post for tredjepartsdomener

Videresending av e-post er en tjeneste som lar deg sende en e-post fra det egendefinerte domenet ditt til en eksisterende e-postkonto. Hvis du for eksempel eier domenenavnet johns-apparel.com, kan du opprette e-postadressen info@johns-apparel.com for kundene dine. Når kunder sender e-post til info@johns-apparel.com, vil meldingene deres videresendes til din eksisterende personlige konto, for eksempel john@gmail.com.

Videresende e-post fra en tredjepartsleverandør av domener

Enkelte tredjepartsleverandører av domener inkluderer verting av e-post på domenet. Du kan konfigurere videresending fra domenet etter at du har lagt til det eksisterende domenet ditt i Shopify.

Metoder for videresending av e-post fra tredjepartsdomener til din egen e-postadresse varierer, og det er umulig å gi spesifikke instruksjoner for alle domeneleverandører.

I alle tilfeller er målet å få e-post fra tredjepartsdomenet ditt omdirigert til den nye e-postverten din. Du må antageligvis gjøre noe av dette:

• Logg på tredjepartskontoen din og bruk nettstedet deres til å legge til e-postadressen din eller redigere MX-oppføringene dine.
  • Kontakt leverandøren din for å få hjelp med videresending av e-post. Fortell dem at du må videresende e-posten din til den andre (foretrukne) e-postadressen din.

Konfigurer innstillingene for avsender-e-postadresse

Hvis du bruker en e-postadresse som er knyttet til et tilpasset domene, må du legge til Shopifys Sender Policy Framework-oppføring (SPF) i domenets DNS-innstillinger.

Shopify bruker struktur for avsenderpolicy (SPF) til å bekrefte avsender-e-post-adressen din for automatiske e-postvarsler som kundene mottar. Ved å legge til Shopifys SPF-oppføring i domeneinnstillingene fjernes via Shopify-merknaden fra avsenderinformasjonen, og avsender-e-postadressen vises i stedet for store@shopifyemail.com i avsenderfeltet. Disse endringene kan bidra til at e-postene ikke blir merket som søppelpost eller ikke kan leveres.

Finn ut mer om avsender-e-postadresser og Shopify Email.

Legg til Shopifys SPF-oppføring i tredjepartsdomenet ditt

For å bekrefte avsender-e-postadressen må du legge til Shopifys SPF-oppføring i TXT-oppføringen i innstillingene for det egendefinerte domenet. Shopifys SPF-oppføring må peke til v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

Hvis domeneverten din allerede har en SPF-oppføring, eller du bruker tredjeparts e-postleverandører til å sende e-post fra et egendefinert domene, kan du kombinere alle SPF-oppføringene. For å kombinere flere SPF-oppføringer inkluderer du hver oppføring mellom v=spf1 og ~all. Her er for eksempel de kombinerte SPF-oppføringene for noen vanlige e-postleverandører:

• Google Workspace: v=spf1 include:shops.shopify.com include:_spf.google.com ~all
  • Zendesk: v=spf1 include:shops.shopify.com include:mail.zendesk.com ~all
  • Zoho Mail: v=spf1 include:shops.shopify.com include:zoho.com ~all

Vurder følgende krav når du legger til SPF-oppføringer hos domeneverten:

• Du kan ha flere typer TXT-oppføringer for domenet ditt, men kun én kombinert SPF-oppføring.
  • Pass på at du legger til SPF-oppføringen for alle e-postleverandører du bruker til å sende e-post fra domenet.
  • Du kan maksimalt kombinere ti SPF-oppføringer.
  • SPF-oppføringer er begrenset til 255 tegn.

Steg:

1. Logg på domene-vertskontoen din.

2. Finn DNS-innstillingene, administrasjonsområdet for domenet, DNS-konfigurasjon eller liknende.

3. Finn domenets TXT-oppføring. Denne ligger vanligvis under CNAME-oppføringen og MX-oppføringen.

4. Legg til Shopifys SPF-oppføring i TXT-oppføringen: v=spf1 include:shops.shopify.com ~all.

- Angi eller velg TXT-oppføring i Type- eller Oppføringstype-feltet. - Angi @ i Navn-, Vert- eller Alias-feltet, eller la det stå tomt. - Angi Shopifys SPF-oppføring v=spf1 include:shops.shopify.com ~all i Peker til-feltet. Hvis domeneleverandøren din allerede har en SPF-oppføring, eller du trenger å legge til SPF-oppføringen for e-postleverandøren, inkluderer du begge oppføringer mellom v=spf1 og ~all.

1. Lagre endringene ved å klikke på Lagre, Lagre sonefil, Legg til oppføring eller lignende.

Når du har oppdatert SPF-oppføringen kan det ta inntil 48 timer før endringene trer i kraft.

SPF-oppføringer og leveringsfeil

Kundene dine mottar fortsatt automatiske e-postvarsler, selv om du ikke oppdatererer vertsinnstillingene for kunde-e-postadressen. Fordi automatiske e-postvarsler bruker Shopifys SPF-oppføring til å bekrefte avsenderadressen, er disse e-postene forhindret fra å bli merket som søppelpost eller ikke leverbare.

Hvis du opplever leveranseproblemer med e-post, må du sørge for å legge til Shopifys SPF-oppføring og SPF-oppføringene for alle e-postleverandørene i domeneinnstillingene.

Når e-postverting ikke er inkludert av tredjepartsleverandøren din

Hvis e-postverting ikke er inkludert når du kjøper domenet ditt fra en tredjepartsleverandør, kan du bruke en tredjepartstjenese for e-postsverting.

Følgende tjenester er to eksempler på vertstjenester for e-post fra tredjeparter som du kan bruke til å sende e-post fra videresendingsadressen din:

• Zoho – Zoho Mail gir e-postkontoer for det tilpassede domenet ditt med tilgjengelige betalte pakker. Zoho Mail kan kobles til Zoho Business Apps.
  • Google Workspace — Google Workspace kobler seg til Gmail-plattformen med e-postverter for det egendefinerte domenet ditt for 5 – 10 USD per bruker per måned. Finn ut mer om Google Workspace og dets tjenester.

Når e-posttjenesteleverandøren ikke støtter videresending av e-post

Noen e-postleverandører, som Yahoo og AOL, håndhever domenebasert autentisering, rapportering og samsvar (DMARC)-retningslinjer som forhindrer at Shopify sender e-poster som domenet deres. Hvis e-posttjenesteleverandøren din håndhever DMARC-policyer, må du kanskje endre kunde-e-postadressen din. Hvis du vil ha mer informasjon om kompatibilitet, kan du kontakte tjenesteleverandøren.