Overføre et domene

Når du overfører et domene til Shopify, administrerer du alle domeneinnstillingene direkte i Shopify-administrator. Du kan justere domeneinnstillingene, opprette underdomener, betale for domenet ditt og fornye domenet ditt på Domener-siden.

Hensyn ved overføring av et domene til Shopify

Før du overfører et domene til Shopify, bør du vurdere følgende krav:

• Du må ha registrert domenet ditt for mer enn 60 dager siden.
  • Domenet må være kvalifisert for overføring. De fleste domener kan overføres til Shopify, men noen domener, som .ca-domener, er ikke berettiget.
  • Du må vente opptil 20 dager etter at du starter overføringen for at overføringen skal fullføres.
  • Du må betale for å registrere domenet ditt i 12 måneder. De 12 månedene legges til domenets nåværende utløpsdato.
  • Du må ha tilgang til kontoen din hos den opprinnelige domeneleverandøren og e-postkontoen du bruker til å logge inn på den.
  • For å unngå manglende e-postbekreftelser under overføringsprosessen, må du sørge for at e-postadressen din ikke tilhører domenet du vil overføre. Hvis du for eksempel vil overføre domenet til johns-apparel.com, unngår du å bruke e-postadressen info@johns-apparel.com.
  • Du må se etter og svare på e-postbekreftelser for å fullføre overføringsprosessen.
  • Du må bruke en tredjepartstjeneste for e-post med videresending av e-post fra Shopify. Shopify tilbyr ikke vertstjenester for e-post, men tilbyr et ubegrenset antall videresendingskontoer for e-post.

Trinn 1: Sjekk retningslinjene for overføring hos domeneleverandøren din

De fleste leverandører støtter domeneoverføringer. Før du starter overføringsprosessen, må du sjekke retningslinjene for overføring hos domeneleverandøren din.

Den enkleste måten å finne overføringspolicyen til domeneleverandøren på er å søke i domeneleverandørens hjelpesenter for transfer domain. Her er overføringsreglene for noen populære domeneleverandører:

Steg 2: Koble domenet ditt til Shopify

For å unngå forstyrrelser i tjenesten må du koble domenet ditt til Shopify før du starter overføringen. Hvis du ikke kobler til domenet ditt før du overfører det, kan besøkende til domenet ditt oppleve tilkoblingsfeil under overføringsprosessen.

Trinn 3: Klargjør domenet for overføring

Før du kan overføre domenet ditt til Shopify, må du forberede det for overføring.

Steg:

1. Logg på kontoen din hos tredjepartsleverandøren din for domener.
  2. Bekreft at e-postadressen som er knyttet til kontoen din er oppdatert, og ikke tilhører domenet du vil overføre. Under domeneoverføringsprosessen må du svare på e-poster som mottas på denne kontoen. Hvis den gjeldende e-postadressen er koblet til domenet ditt, blir den deaktivert under overføringen.
  3. Lås opp domenet du vil overføre. Vanligvis involverer opplåsning av et domene å finne innstillingene for domenet du ønsker å overføre, og klikke på Lås opp. Noen domeneleverandører krever at du godkjenner dette valget ved å klikke på en kobling i en bekreftelses-e-post.
  4. Få en autorisasjonskode for overføring fra leverandøren din. Vanligvis involverer en autorisasjonskode for overføring å finne innstillingene for domenet du ønsker å overføre, og klikke på Overfør dette domenet eller Overfør ut.

Trinn 4: Overfør domenet ditt

Før du overfører domenet ditt, må domenet låses opp, og du må ha en autorisasjonskode for overføring. Hvis du ikke har en autorisasjonskode for overføring må du sikre at du har fulgt alle stegene for å forberede domenet ditt for overføring.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren din klikker du på Nettbutikk > Domener.
  2. Klikk på Overfør domene.
  3. Angi domenet du vil overføre til Shopify, Ikke inkluder www. i begynnelsen av domenet.
  4. Klikk på Neste.
  5. Klikk på Bekreft domene.
  6. Avhengig av hvilken melding som vises, gjør du ett av følgende: - Hvis DOMENE LÅST OPP vises, er domenet klart til å bli overført. Klikk på Neste for å fortsette.

7. I dialogboksen Bekreftelseskode angir du autorisasjonskoden eller EPP-koden som er oppgitt av domeneleverandøren.

8. Klikk på Neste.

9. Klikk på Kjøp og overfør.

10. Sjekk e-postkontoen som er knyttet til domenet. Avhengig av domeneleverandør kan du ha mottatt en e-post som ber deg om å bekrefte disse endringene. E-postmeldingen varierer, men du må godkjenne domeneoverføringen ved å klikke på en kobling slik som Bekreft overføring eller Godkjenn overføring.

Etter at du har godkjent domeneoverføringen, tar det opptil 20 dager før overføringen blir fullført. Du mottar en e-post fra Shopify med bekreftelse på at domenet er overført.

Vanlige spørsmål

Er domenet mitt kvalifisert for overføring?

De fleste domener kan overføres til Shopify. Noen domener, som .ca-domener, er ikke beretttiget. For å finne ut om ditt domene er berettiget for overføring må du gjennomføre følgende steg:

1. Fra Shopify-administratoren din klikker du på Nettbutikk > Domener.
  2. Klikk på Koble til eksisterende domene.
  3. På siden Koble til et eksisterende domene klikker du overfør domenet ditt.
  4. I dialogboksen Overfør domene angir du domenet du ønsker å overføre til Shopify. Ikke inkluder www. i starten av domenet.
  5. Klikk på Neste.

Hvis domenet ikke er berettiget for overføring vil et banner varsle om at toppnivådomenet ditt ikke støttes for øyeblikket.

Hvorfor ser jeg en feil om at domenet ikke er funnet?

Du kan bare overføre domener du allerede eier. Hvis du ikke eier domenet du ønsker å overføre og det er tilgjengelig for registrering, kan du kjøpe det. Hvis du eier domenet må du sikre at du har angitt domenenavnet riktig, og ikke har inkludert www. i starten.

Hvordan låser jeg opp domenet mitt?

Før du kan overføre domenet ditt til Shopify, må du låse det opp gjennom tredjepartsdomeneleverandøren. Opplåsing av domenet involverer vanligvis innlogging hos tredjepartsdomeneleverandøren, finne innstillingene for domenet du ønsker å overføre, og deretter klikke på lås opp. Noen domeneleverandører kan kreve at du godkjenner dette valget ved å klikke på en kobling i en bekreftelses-e-post.

Prosessen for å låse opp domener varierer fra leverendør til leverandør. Hvis du har problemer med å låse opp domenet ditt, kan du kontakte tredjepartsdomeneleverandøren. Shopify-brukerstøtten kan ikke logge på domenekontoen hos tredjeparter for deg, selv om du gir uttrykkelig tillatelse til det.

Hvordan får jeg en autorisasjonskode?

Før du kan overføre domenet ditt til Shopify, må du får en autorisasjonskode for overføring fra tredjepartsdomeneleverandøren. Vanligvis involverer dette å logge inn på kontoen din hos tredjepartsdomeneleverandøren, finne innstillingene for domenet du ønsker å overføre, og deretter klikke på Overfør dette domenet eller Overfør ut.

Hvis du har problemer med å hente en autorisasjonskode for overføring, kan du kontakte tredjepartsdomeneleverandøren. Shopify-brukerstøtten kan ikke logge på domenekontoen hos tredjeparter for deg, selv om du gir uttrykkelig tillatelse til det.

Jeg har fått en e-post om innstillinger for samtykke for databruk. Hva betyr e-posten?

Etter at du har fullført overføringen av domenet ditt, mottar du en e-post med emnelinjen Set your data use consent preferences. E-posten inneholder en kobling som sender deg til Tucows Incs Innstillinger for samtykke til databruk. Tucows er moderselskapet til OpenSRS, tjenesten Shopify bruker til å videreselge domener til selgere. Det er valgfritt å gi ditt samtykke, og du kan når som helst trekke det tilbake.

Kommer domenet mitt fremdeles til å fungere i løpet av overføringen?

Ja. Domenet ditt fungerer fremdeles i løpet av overføringsprosessen. Hvis domenet ditt for eksempel allerede er koblet til Shopify-butikken og du nå overfører domenet til Shopify, vil ikke kundene legge merke til noen forskjell når de besøker nettstedet ditt gjennom domenenavnet.

Hvordan vet jeg når overføringen av domenet har fungert?

Du mottar en e-post som forteller deg hvorvidt domeneoverføringen var vellykket. Overføringsprosessen kan ta inntil 20 dager fra du starter overføringen. Hvis domeneoverføringen ikke er vellykket får du refundert gebyret for ett års fornyelse.

Må jeg fremdeles bruke den opprinnelige domeneleverandøren min for noe etter at domenet er overført?

Nei. Når overføringen er gjennomført trenger du ikke lenger å bruke tredjepartsdomenetjenesten der du opprinnelig kjøpte domenet. All domeneadministrasjon gjøresg gjennom Domener-siden i Shopify-administrator.

Når jeg overfører domenet mitt til Shopify, vil jeg fortsatt ha e-posttjenester hos tredjepartsdomeneleverandøren?

Nei. Shopify tilbyr ikke e-posttjenester som en del av våre domenetjenester, men vi tilbyr et ubegrenset antall kontoer for videresending av e-post for domenenavnet ditt. Hvis tredjepartsdomeneleverandøren inkluderer e-posttjenester på domenet, vil ikke denne tjenesten bli overført til Shopify. Du kan sette opp videresending av e-post til en tredjeparts e-posttjeneste etter at du overfører domenet til Shopify. Hvis du ønsker å beholde den eksisterende e-posttjenesten din bør du vurdere å koble tredjepartsdomenet til Shopify.