Redigere innstillinger og overføre Shopify-domener

Domener-siden i Shopify-administrator kan du se og redigere DNS-innstillingene for domenet ditt eller overføre domenet ditt til en annen butikk eller domeneleverandør.

Se eller rediger DNS-innstillingene for et domene

Du kan vise og redigere følgende DNS-innstillinger fra Domene-seksjonen i Shopify-administrator:

• A-oppføring
  • CNAME-oppføring
  • MX-oppføring
  • TXT-oppføring
  • AAAA-oppføring
  • SRV-oppføring

A-oppføringen og CNAME-oppføringen for domenet settes automatisk til Shopifys standardoppføringer for domener. Hvis du vil legge til MX-, TXT-, SRV- eller AAAA-oppføringer, kan du redigere DNS-innstillingene for nettbutikken din. Du må muligens redigere disse oppføringene hvis du konfigurerer en e-posttjeneste fra en tredjepart på domenet ditt, hvis du vil peke til et underdomene på et annet nettsted, eller hvis du må bekrefte domenet ditt med en tredjepartstjeneste.

Steg:

1. I Shopify-administrerte domener-delen klikker du på navnet til domenet du vil redigere.

2. Klikk på DNS-innstillinger.

3. Hvis du vil gjøre endringer, kan du redigere følgende DNS-innstillinger:

- For å legge til en ny oppføring klikker du på Legg til tilpasset oppføring, velger oppføringstypen, og skriver inn og bekrefter detaljene. - For å endre en eksisterende oppføring klikker du på Handlinger > Rediger ved siden av oppføringen, og deretter skrive inn og bekrefte detaljene. - For å slette en oppføring klikker du på Handlinger > Fjern, og klikker på Fjern igjen for å bekrefte.

Tilbakestill DNS-innstillinger

Du kan tilbakestille DNS-innstillingene dine til Shopifys standardkonfigurasjon. Dette sletter alle oppføringer, unntatt Shopifys DNS- og A-oppføringer.

Steg:

1. I Shopify-administrerte domener-delen klikker du på navnet til domenet du vil tilbakestille.

2. Klikk på DNS-innstillinger.

3. I Avanserte innstillinger-delen klikker du på Tilbakestill DNS-innstillinger.

4. Klikk på Bekreft for å tilbakestille DNS-innstillingene dine.

Overfør Shopify-domenet ditt til en annen Shopify-butikk

Du kan overføre det primære Shopify-domenet ditt fra en butikk til en annen Shopify-butikk fra Domener-siden. Videresending av e-post og DNS-oppføringer blir overført med domenet. Du må være butikkeieren for å overføre et Shopify-domene. Finn ut mer om personaltillatelser.

Steg:

1. Logg på Shopify-butikken som bruker domenet du vil overføre.
  1. Klikk på Administrer for å åpne innstillingene for domenet du vil overføre.

2. Klikk på Overfør domene.

3. Klikk på Overfør til en annen Shopify-butikk.

4. Bekreft at E-postadressen for kontakt med butikken er oppdatert i Innstillinger > Generelt, og klikk så på Send overføringskobling. Du vil motta en e-post som inneholder en overføringskobling.

5. Når du mottar e-posten, klikker du på overføringskoblingen i e-postteksten.

6. Logg på Shopify-butikken du vil overføre domenet til.

Domeneoverføringen fullføres innen 24 timer.

Overfør Shopify-domenet ditt ut av Shopify.

For å overføre domenet ditt til en annen domenevert må du låse opp Shopify-domenet ditt og gi en autorisasjonskode for domenet til den nye verten.

Steg:

1. I Shopify-administrerte domener-delen klikker du på navnet til domenet du vil overføre.

2. Klikk på Overfør domene > Overfør til en annen leverandør.

3. Gjennomgå informasjonen, og klikk på Bekreft.

4. Autorisasjonskoden for domenet vises på informasjonssiden for domenet. Gi denne koden til den nye leverandøren for å bekrefte overføringen.

5. Valgfritt: klikk på Avbryt overføring hvis du ønsker å avbryte domeneoverføringen.

Vær oppmerksom på at hvis du ikke fullfører overføringen innen 30 dager, blir domenet låst igjen.

HTTP Strict Transport Security (HSTS)

HTTP Strict Transport Security (HSTS) er en nettsikkerhetsmekanisme som sikrer at nettleserne bare kan koble til nettbutikken din via en sikker HTTPS-tilkobling. Ved å bruke en sikker tilkobling forhindres visse typer nettverksangrep, og det bidrar til å sørge for at informasjonen din og kundenes informasjon er sikker. HSTS er alltid aktiv på domenet ditt så lenge domenet er koblet til Shopify-butikken.

Hvis du fjerner et domene eller forlater Shopify, forblir Shopifys HSTS-policy gjeldende for domenet ditt i ytterligere 90 dager. Hvis du overfører domenet til en annen plattform som bruker HTTPS, trenger du ikke å gjøre noe mer.

Hvis du overfører domenet ditt til en plattform som ikke bruker HTTPS, vil det vises en feilmelding i nettleseren når noen besøker domenet ditt i de neste 90 dagene. Feilmeldingen kan være at nettstedet ikke er pålitelig eller at sertifikatet ikke er gyldig. I dette tilfellet kan du gjøre en av følgende:

• Vente til 90-dagersperioden er over
  • Overføre domenet ditt til en plattform som leverer et nytt TLS-sertifikat
  • Kjøpe et TLS-sertifikat fra en sertifikatmyndighet

Hvis du har spørsmål om HSTS, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.