Sider

Hvis du har en Shopify-nettbutikk, kan du opprette sider i Shopify-administrator. Sider inneholder informasjon som sjeldent endrer seg eller som kunder ofte etterspør, som en «Om oss»-side eller en «Kontakt oss»-side. Finn ut mer om «Om oss»-sider bør inneholde.

Du kan også legge til en blogg i nettbutikken for å holde kundene oppdatere på hva som skjer med forretningen og produktene dine.

Legge til en ny side i nettbutikken

Legge til innhold på en side

Redigeringsprogrammet for rik tekst viser teksten i Innhold-feltet i samme stil som den vises i butikken din. Du kan formatere teksten og endre tekstfarge ved å velge alternativer i redigeringsprogrammet for rik tekst. Du kan også sette inn følgende elementer på en side:

• koblinger
  • tabeller
  • bilder
  • videoer

Finn ut mer om redigeringsprogram for rik tekst.

Hvis du vil redigere HTML-koden til siden, klikker du på Vis HTML-knappen for å se HTML-en og gjøre endringer:

Shopify – sideredigering viser html

Legge til en kobling på en side

Du kan legge til en kobling på en side for å sende kunder til en annen side i nettbutikken eller til et annet sted på nettet.

Trinn:

1. I Innhold-feltet angir du teksten som skal transformeres til en kobling.
  2. Uthev koblingsteksten og klikk deretter på Sett inn kobling-knappen:

Shopify - insert page link
3. Skriv inn en nettadresse i Koble til-feltet. Angi en beskrivende Koblingstittel for å bidra til søkemotor-optimalisering og tilgjengelighet. 4. Klikk på Lagre.

Legge til et Google-kart på en side

Du kan legge til et Google-kart for en adresse på en side i nettbutikken. Det er lurt å legge til et kart på Om oss-siden for å vise hvor butikken ligger:

1. I Google Maps legger du inn adressen du ha på kartet.
  2. Klikk på Del-ikonet for å åpne delingsalternativer.
  3. Klikk på Bygg inn et kart for å opprette innbyggingskoden.
  4. Velg kartstørrelsen du vil ha, og kopier koden til tekstboksen. Koden begynner med <iframe src= og er en tagg skrevet i HTML som bygger inn kartet.
  1. Klikk på tittelen til siden der du vil vise kartet.
  2. I Innhold-verktøylinjen, klikk på Vis HTML-knappen for å vise sidens HTML-kode:
    Shopify - show html toolbar
  3. Lim inn koden du kopierte fra Google Maps i Innhold-boksen. Du kan integrere kartet nederst på siden ved å lime inn koden etter eksisterende innhold, eller på en annen plass på siden.
  4. Klikk på Vis redigering for å gå tilbake til sideredigeringen fra HTML-visningen og forhåndsvis kartet.
  5. Klikk på Lagre.

Generere automatisk innhold for en side

Du kan bruke Shopify Magic for å automatisk opprette en tittel og innhold til siden. Amerikansk engelsk er standarddialekten som brukes til innholdsforslag. Språkdataene som brukes av den kunstige intelligensen er i hovedsak fra nordamerikanske kilder, så det genererte innholdet kan inneholde språk og uttrykk som er lokale for dette området. Du kan endre alle deler av innholdsforslagene slik at de samsvarer med kundenes forventninger.

Shopify Magic genererer bare tekst til sider. Alle andre interaktive elementer kan legges til manuelt. Hvis du for eksempel oppretter en kontaktside, kan det hende du må bruke egendefinert kode for å opprette et funksjonelt kontaktskjema.

Trinn:

1. Gå til Nettbutikk > Sider fra Shopify-administrator.
  2. Trykk på Legg til side.
  3. Gjør en av følgende:

• For å generere en sidetittel, klikk på ikonet Generer tekst i feltet Tittel og skriv deretter en beskrivelse av hva siden handler om.
    • For å generere sideinnhold, klikk på ikonet Generer tekst i redigeringsprogrammet for rik tekst i seksjonen Innhold og gjennomfør deretter følgende trinn:
      1. Skriv en beskrivelse av hva siden skal handle om.
      2. Valgfritt: Velg en ny tone fra rullegardinmenyen Tone. Finn ut mer om valg av tone.
      3. Valgfritt: Klikk på ikonet Spesielle instruksjoner og skriv inn eventuelle tilleggsinstruksjoner som du vil legge til i feltet Spesielle instruksjoner. Se Bruke spesielle instruksjoner for å få informasjon om hvilke typer instruksjoner du kan oppgi.
  4. Klikk på Generer.

5. Valgfritt: Gjør en av følgende:

• Klikk på Generer på nytt for å se andre resultater.
    • Velg en annen tone eller endre opplysningene, og klikk på Generer på nytt.
  6. Klikk på Behold for å legge til forslag til innhold på siden.

7. Valgfritt: Rediger og formater det genererte innholdet slik at det passer merkevaren.

8. Klikk på Lagre.

Når du har generert innhold for en side, kan du fullføre de gjenværende trinnene for å legge til en ny side og publisere den i nettbutikken.

Redigere en side

Hvis du vil rette opp i skrivefeil, legge til ny informasjon eller endre innholdet, kan du redigere en side.

Trinn:

1. Klikk på tittelen til siden.
  2. Gjør endringer i det eksisterende sideinnholdet eller innstillingene.
  3. Klikk på Lagre. Besøk siden i nettbutikken for passe på at endringene vises. Du må kanskje laste inn nettleseren på nytt for å se de lagrede endringene.

Redigere søkemotoroppføringene for en side

Du kan redigere måten siden vises i søkemotorresultatene for å hjelpe kundene med å finne siden og oppfordre dem til å klikke på koblingen.

Trinn:

1. Klikk på tittelen til siden.

2. Klikk på Rediger i seksjonen Søkemotoroppføring.

3. I feltet Sidetittel kan du angi en beskrivende tittel. Denne tittelen vises som en kobling i søkemotorresultatene. Du kan angi opptil 70 tegn i tittelen.

4. Skriv inn en metabeskrivelse for søkemotoroppføringen. Sørg for å inkludere relevante søkeord for produktet for å gjøre det enklere for nye kunder å finne koblingen. Du ønsker kanskje også å inkludere bedriftsnavnet. Du kan skrive inntil 320 tegn i beskrivelsen.

1. I seksjonen URL og referanse kan du redigere nettadressen. I de fleste tilfeller trenger du ikke å endre nettadressen. Hvis du foretar endringer, må du sørge for at den angitte nettadressen videresender fra den gamle nettadressen. Nettadressen kan ikke inneholde mellomrom. Referanser brukes i temadesign.
  2. Klikk på Lagre.

Slette en side

1. Klikk på tittelen til siden du vil slette.
  2. Klikk på Slett side.
  3. Klikk på Slett.

Hvis du sletter en side du bruker i butikkens navigasjonsmeny, blir det tilknyttede menyelementet også slettet. Hvis du sletter en side for Engrosforespørsler som du bruker i et menyelement for Engros, blir begge slettet.

Du kan også bruke Massehandlinger for å slette mer enn én side av gangen.

Publisere eller oppheve publisering av flere sider om gangen

Du kan oppdatere publiseringsinnstillingene for flere sider i nettbutikken samtidig med Handlinger-rullegardinmenyen.

Massepublisere sider

1. Merk av boksen ved siden av hver side du vil publisere.
  2. Klikk på rullegardinmenyen Handlinger, og velg Gjør de valgte sidene synlige.
  3. Valgfritt: For å vise en publisert side i nettbutikkens navigasjon legger du til en kobling til den i en meny.

Masseoppheve publisering av sider

1. Merk av boksen ved siden av hver side du vil oppheve publiseringen av fra nettbutikken.
  2. Klikk på Handlinger-rullegardinmenyen og velg Skjul de valgte sidene.
  3. Fjern koblinger til de upubliserte sidene fra nettbutikkens navigasjon.