Sider

Hvis du har en Shopify-nettbutikk, kan du opprette sider i Shopify-administrator. Sider inneholder informasjon som sjeldent endrer seg, eller som kundene ofte kommer til å henvise til, som en «Om oss»-side eller en «Kontakt oss»-side. Finn ut mer om hva du bør ha med på en «Om oss»-side.

Du kan også legge til en blogg til nettbutikken for innhold som du vil oppdatere regelmessig, eller hvis du vil oppmuntre til tilbakemeldinger.

Legg til et nytt nettsted på nettbutikken

Steg:

1. Angi en tittel og innhold for siden.

Beskriv godt og tydelig når du velger tittel for nettstedet. Nettstedets tittel vises i fanen eller tittellinjen i nettleseren. Den vises også som sidens tittel i søkemotorresultater. Finn ut mer om nettsted-SEO.

2. Under Synlighet velger du når siden skal publiseres. Som standard blir det nye nettstedet synlig når du klikker på Lagre. Velg Skjult-alternativet hvis du vil at den nye nettsiden skal skjules fra nettbutikken, eller klikk Angi en bestemt publiseringsdato for å kontrollere når nettsiden publiseres.

3. Klikk på Lagre.

4. Alternativ: Hvis du vil at et publisert nettsted skal vises i nettbutikkens navigasjon, kan du legge til en kobling til det i en meny.

Legg til innhold på nettstedet

Redigeringsprogram for rik tekst viser tekst i Innhold-feltet i samme stil som det vil vises på nett. Du kan formatere teksten og endre tekstfarge ved å velge alternativer i rich text editor. Du kan også sette inn følgende elementer på et nettsted:

• koblinger
  • tabeller
  • bilder
  • videoer

Finn ut mer om redigeringsprogram for rik tekst.

Hvis du vil redigere HTML-koden til siden, klikker du på Vis HTML-knappen for å se HTML-en og gjøre endringer:

Shopify – sideredigering viser html

Pass på at du klikker Lagre etter du har gjort endringer på nettstedets innhold som du vil beholde.

Legg til en kobling på nettstedet

Du kan legge til en kobling på et nettsted for å sende kunder til et annet nettsted i nettbutikken eller til et annet sted på nettet.

Steg:

1. I Innhold-feltet angir du teksten som skal transformeres til en kobling.

2. Uthev koblingsteksten og klikk på Sett inn kobling-knappen:

Shopify – sett inn sidekobling

3. Angi en nettadresse i Koble til-feltet. Angi en beskrivende Koblingstittel for å bidra til søkemotor-optimalisering og tilgjengelighet.

4. Klikk på Lagre.

Legg til et Google-kart på et nettsted

Du kan legge til et Google-kart for en adresse på et nettsted i nettbutikken. Det er for eksempel en god idé å legge til et kart i Om oss-siden for å vise hvor butikken ligger:

1. I Google Maps legger du inn adressen du ha på kartet.

2. Klikk på Del-ikonet for å åpne delingsalternativer.

3. Klikk på Bygg inn et kart for å opprette innbyggingskoden.

4. Velg kartstørrelsen du vil ha, og kopier koden til tekstboksen. Koden begynner med <iframe src= og er en tagg skrevet i HTML som bygger inn kartet.

1. Klikk på tittelen til nettstedet der du vil vise kartet.

2. I Innhold-verktøylinjen klikker du Vis HTML-knappen for å vise HTML-koden for nettstedet:

Shopify – vis html-verktøylinje

3. Lim inn koden du kopierte fra Google Maps i Innhold-boksen. Du kan bygge inn kartet på bunnen av nettstedet ved å lime inn koden etter eksisterende innhold, eller på en annen plass på nettstedet.

4. Klikk på Vis redigering for å gå tilbake til nettstedredigeringen fra HTML-visningen og forhåndsvisning kartet.

5. Klikk på Lagre.

Rediger et nettsted

Du kan redigere et nettsted i Shopify hvis du vil rette opp i skrivefeil, legge til ny informasjon eller gjøre endringer på innholdet.

Steg:

1. Klikk på tittelen til siden.

2. Gjør endringer på det eksisterende nettstedsinnholdet eller innstillingene.

3. Klikk på Lagre. Besøk nettstedet i nettbutikken for å forsikre deg om at endringene vises. Du må kanskje laste inn nettleseren på nytt for å se de lagrede endringene.

Rediger søkemotoroppføringene for et nettsted

Du kan redigere måten nettstedet vises i søkemotorresultatene for å hjelpe kundene med å finne nettstedet og oppfordre dem til å klikke på koblingen.

Steg:

1. Klikk på tittelen til siden.

2. I seksjonen Forhåndsvisning av søkemotoroppføring klikker du på Rediger nettstedets SEO.

3. I feltet Sidetittel kan du angi en beskrivende tittel. Denne tittelen vises som en kobling i søkemotorresultatene. Du kan angi opptil 55 tegn i tittelen.

4. Angi en beskrivelse for oppføringen i søkemotoren. Sørg for å ta med relevante nøkkelord som hjelper nye kunder med å finne koblingen din, og husk å ta med navnet på virksomheten. Du kan angi opptil 320 tegn i beskrivelsen.

1. I seksjonen URL og referanse kan du redigere nettadressen. I de fleste tilfeller trenger du ikke å endre nettadressen. Hvis du foretar endringer, må du sørge for at den angitte nettadressen videresender fra den gamle nettadressen. Nettadressen kan ikke inneholde mellomrom. Referanser brukes i temadesign.

2. Klikk på Lagre.

Slett et nettsted

Steg:

1. Klikk på Slett sted-knappen på nettstedet du vil slette.

2. En bekreftelsesboks vises. Klikk på Slett.

3. Hvis nettstedet du slettet er koblet til et annet sted i butikkens navigasjon, må du fjerne koblingen.

Du kan også bruke Massehandlinger for å slette mer enn én side av gangen.

Publiser eller avpubliser flere nettsteder av gangen

Du kan enkelt kontrollere sidene som er publisert i nettbutikken ved å bruke Handlinger-rullegardinmenyen i Shopify. Dette lar deg publisere eller avpublisere mange nettsteder samtidig, noe som er nyttig hvis du kommer til Shopify fra en annen e-handelsplattform eller nettsted, eller hvis du laster opp en rekke forhåndsskrevne dokumenter.

Publiser flere nettsteder av gangen

Steg:

1. Merk boksen ved siden av hvert nettsted du vil publisere.

2. Klikk på Handlinger-rullegardinmenyen og velg Publiser valgte sider. Du skal nå kunne se nettstedene dine i nettbutikken.

3. Legg til en kobling til de nye nettstedene i en meny, slik at kundene kan finne dem.

Avpubliser flere nettsteder av gangen

Steg:

1. Merk boksen ved siden av hvert nettsted som du vil avpublisere fra nettbutikken.

2. Klikk på Handlinger-rullegardinmenyen og velg Avpubliser valgte sider.

3. Fjern koblinger til nettstedene fra menyene.