Passordbeskyttelse for nettbutikken

Du kan begrense besøkstilgang til nettbutikken ved å legge til en passordside i seksjonen Passordbeskyttelse. Passordsiden er en målside som krever at besøkende må oppgi et passord for å besøke nettbutikken. Hvis du ønsker at kundene skal ha tilgang til nettbutikken kan du gi dem et passord til nettbutikken.

Når passordsiden er aktiv vil bare passordsiden i nettbutikken bli funnet av søkemotorer. Andre sider, som produktsider, er skjult, og søkemotorer vil ikke vise disse sidene i søkeresultatene.

Legge til nettbutikkpassordet

Du kan legge til passordbeskyttelse for nettbutikken.

Steg:

1. Fra Shopify administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. Bla til området Passordbeskyttelse og merk av for Begrens tilgangen til besøkende som har passordet.

3. I Passord skriver du inn passordet du gir til kundene som vil ha tilgang til nettbutikken. Ikke bruk samme passord som du bruker til å logge på administratoren.

4. I Melding til besøkende skriver du inn meldingen du vil vise på passordsiden. La dette feltet stå tomt hvis du ikke vil vise en melding.

5. Klikk på Lagre.

Fjerne passordet til nettbutikken

Hvis du fjerner passordbeskyttelse, kan hvem som helst besøke nettbutikken din.

Du kan bare fjerne passordbeskyttelsen fra nettbutikken etter å ha valgt et abonnement. Hvis du velger et abonnement mens du er i en gratis prøveperiode blir du ikke belastet for abonnementsavgifter før prøveperioden utløper.

Det er to måter du kan fjerne nettbutikkpassordet på: fra siden Temaer eller fra siden Innstillinger under Nettbutikk i Shopify-administrator.

Du kan fjerne nettbutikkpassordet fra siden Tema i nettbutikken i Shopify-administrator.

Steg:

1. Gå til Nettbutikk > Temaer fra Shopify-administrator
  2. Det vises et banner med teksten «Nettbutikken er passordbeskyttet.» Klikk på Fjern passord. Hvis banneret ikke vises, er ikke nettbutikken passordbeskyttet.

Du kan også fjerne nettbutikkpassordet fra siden Innstillinger for nettbutikken i Shopify-administrator.

Steg:

1. Fra Shopify administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. Gå til seksjonen Passordbeskyttelse.

3. Fjern merkingen for Begrens tilgangen til besøkende som har passordet.

4. Klikk på Lagre.

Redigere innstillingene for passordsiden

Du kan redigere innholdet som vises på passordsiden, for eksempel tekst, farge og typografi.

Steg:

Du kan skjule bunntekstseksjonen på passordsiden din.

Steg:

1. Fra Shopify administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. Bla til Passordbeskyttelse-området. I Melding til besøkende limer du inn denne koden:

<style>footer { display: none; }</style>

Du kan lime inn denne koden enten over eller under eksisterende innhold.

1. Klikk på Lagre.

Skjule butikknavnet ditt på passordsiden

Du kan skjule butikknavnet på passordsiden.

Steg:

1. Fra Shopify administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. Bla til Passordbeskyttelse-området. I Melding til besøkende limer du inn denne koden:

<style>h1 { display: none; }</style>

Du kan lime inn denne koden enten over eller under eksisterende innhold.

1. Klikk på Lagre.

Redigere temakoden for passordsiden

Hvis du vil gjøre tilpasninger som ikke er tilgjengelige i temainnstillingene, kan du redigere temakoden for passordsiden.

Steg:

password.liquid-filen i Templates-katalogen er inkludert i temaet ditt av Liquid-taggen {{ content_for_layout }}, som finnes i oppsettfilen for passordsiden. For å gjøre endringer i oppsettfilen for passordsiden klikker du på password.liquid i Layout-katalogen.

Hvis du vil finne ut mer om password.liquid-malen kan du se password.liquid.