Registrere en API-nøkkel for Google Maps

Du kan legge til en kartdel i temaet for å vise plasseringen til forretningen. Mange av gratistemaene fra Shopify inkluderer en kartdel som du kan legge til på hjemmesiden.

For at kartet skal vises må du registrere en API-nøkkel for Google Maps og inkludere den i innstillingene for kartdelen i temaredigeringsprogrammet.

Bruke Google Maps-plattformen

Ved å bruke Googles API til å legge til en kartdel i temaet godtar du vilkårene for bruk for Google Maps-plattformen.

1. juni 2018 introduserer Google Maps-plattformen en rekke endringer for hvordan Google Maps' API-er organiseres og brukes. Bruk av disse API-ene krever at du setter opp en faktureringskonto hos Google Maps-plattformen. Du får en månedlig, pågående kreditt for å dekke tjenester opp til en viss terskel.

Hvis du vil ha mer informasjon om prissetting, kan du se prissettings- og faktureringsdokumentasjon for Google Maps-plattformen.

Registrere en API-nøkkel for Google Maps

Du kan registrere en API-nøkkel for Google Maps.

Steg:

1. Besøk siden Google Maps-plattform og klikk Kom i gang.

2. Velg Kart, Ruterog Plasser-produktene for å få API-ene som trengs for å fungere med Kart-delen i gratistemaer.

3. Klikk på Fortsett.

4. Du kan enten opprette et navn eller velge et eksisterende prosjekt.

5. Når du har godtatt vilkårene for bruk klikker du Neste.

6. Opprett en faktureringskonto hos Google Maps-plattformen. En faktureringskonto er et krav i den nye Google Maps-plattformen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se prissettings- og faktureringsdokumentasjon for Google Maps-plattformen.

7. Når du har aktivert Google Maps-plattformen kopierer du den nye API-nøkkelen for Google Maps til utklippstavlen.

Legge til API-nøkkelen for Google Maps i temaet

Du kan legge til API-nøkkelen for Google Maps i temaet ditt.

Steg:

Hvis det noen gang forekommer en feil i kommunikasjonen med Google Maps-plattformens API-er, erstattes kartet av bakgrunnsbildet eller fargen du har angitt i temaredigeringsprogrammet.

Begrens API-tilgang til kun din butikk

Google Maps-plattformen ber deg om å begrense tilgangen til API-en. API-nøkkelen er en unik identifikator for kartdelen, slik at du kan hindre andre i å bruke API-nøkkelen din ved å begrense tilgangen til kun dine domener.

Steg:

1. Gå til legitimasjonssiden for Googles API.

2. Velg prosjektet ditt fra menyen.

3. Velg API-nøkkelen du genererte for å begynne å redigere.

4. Under applikasjonsbegrensninger klikker du HTTP-henvisninger (nettsteder) og angir domener som er knyttet til butikken, inkludert .myshopify.com-domenet. Hvis du for eksempel har et egendefinert domene, angir du både https://myCustomDomain.com/* og https://shop1.myshopify.com/*.

5. Klikk på Lagre.

Alternativer til å bruke Google Maps-plattformen

Hvis du vil vise et kart på nettstedet, men ikke bruke Google Maps-plattformens tjenester, kan du plassere et innebygd kart på siden.

Innebygde kart bruker HTML-koden <iframe>, som kan plasseres på enhver del av en side eller hjemmeside som har et tekstfelt der du kan angi rik tekst.