Legg til en blogg i nettbutikken

Du kan legge til blogger til nettbutikken og deretter publisere på bloggene for å oppdatere kundene om forretningen og produktene dine. Blogginnlegg gir trafikk til nettstedet ditt på flere måter:

• Forbedrer butikkens søkemotoroptimalisering.
  • Lar deg fortelle historier som gjør besøkende til kunder.
  • Øker kundeengasjement.

Legg til en blogg

Nettbutikken din har en standardblogg kalt News. Du kan beholde denne bloggen eller opprette din egen med et egendefinert navn.

Steg:

1. Gi bloggen et navn og velg hvordan du vil administrere kommentarer.

2. Valgfritt: Hvis du har opprettet en egendefinert mal for blogger, kan du velge en mal. I Mal-rullegardinmenyen velger du malen du vil bruke for bloggen. Alle innleggene i bloggen vil bruke malen.

3. Klikk på Lagre blogg.

Nå som du har opprettet en blogg, kan du du legge til bloggen i hovednavigasjonsmenyen.

Rediger bloggnavn

Steg:

1. Klikk på navnet på bloggen du vil redigere.

2. Rediger blogg-siden angir du det nye navnet du vil gi bloggen i Tittel-feltet.

3. Klikk på Lagre.

Rediger søkemotoroppføringene for en blogg

Du kan redigere teksten som vises i søkemotorresultatene for en blogg. Bruk en beskrivende tittel og beskrivelse for å hjelpe nye kunder med å finne nettbutikken og overbevise dem til å klikke på koblingen. Finn ut mer om optimalisering av søkemotorer.

Du kan forhåndsvise bloggens søkemotoroppføringer og gjøre endringer for å hjelpe nye kunder med å oppdage nettbutikken.

Steg:

1. Klikk på navnet på bloggen du vil redigere.

2. I seksjonen Forhåndsvisning av søkemotoroppføring klikker du på Rediger nettstedets SEO.

3. I feltet Sidetittel kan du angi en beskrivende tittel. Denne tittelen vises som en kobling i søkemotorresultatene. Du kan angi opptil 55 tegn i tittelen.

4. Angi en beskrivelse for oppføringen i søkemotoren. Sørg for å ta med relevante nøkkelord som hjelper nye kunder med å finne koblingen din, og husk å ta med navnet på virksomheten. Du kan angi opptil 320 tegn i beskrivelsen.

1. I seksjonen URL og referanse kan du redigere nettadressen. I de fleste tilfeller trenger du ikke å endre nettadressen. Hvis du foretar endringer, må du sørge for at den angitte nettadressen videresender fra den gamle nettadressen. Nettadressen kan ikke inneholde mellomrom. Referanser brukes i temadesign.

2. Klikk på Lagre.

Endre bloggens nettadresse

Du kan endre nettadressen til bloggen under Forhåndsvisning av søkemotoroppføringer-delen på Rediger blogg-siden. Når du oppretter en blogg, blir det automatisk generert en nettadresse og kallenavn. Du kan vurdere å endre eller forkorte nettadressen, men i de fleste tilfeller kan du beholde standarden.

Slik endrer du en bloggs nettadresse:

1. Rediger blogg-siden klikker du på Rediger nettstedets SEO for å åpne Forhåndsvisning av søkemotoroppføring.

2. I Forhåndsvisning av søkemotoroppføringer kan du redigere Nettadresse og kallenavn-feltet.

3. Hvis du vil redigere de gamle bloggnettadressene for å omdirigere kundene til de nye nettadressene, kan du la alternativene for omdirigering være merket.

4. Klikk på Lagre.

Kobling til en ekstern blogg

Du kan legge til en kobling i nettbutikkens navigasjon til en blogg på en tredjepartsplattform som Wordpress, Tumblr og Blogger. Koblingen kan vises i hovednavigasjonen eller i en meny, ut fra hva du velger. Du kan sette opp menyer og koblinger i Navigasjon-området til Shopify.

Steg:

1. Klikk på navnet på menyen du vil legge en kobling til.

2. Klikk på Legg til menyelement eller velg et eksisterende menyelement som skal redigeres.

3. Angi navn på koblingen, for eksempel Blog i Navnefeltet.

4. Lim koblingen inn i bloggen i Kobling-feltet.

5. Klikk på Lagre meny.