Skrive bloggposter

Etter du har opprettet en blogg kan du begynne å skrive blogginnlegg. Postene kan inneholde både tekst og bilder. Du kan velge å publisere et innlegg umiddelbart, eller angi en bestemt publiseringsdato.

Legg til et innlegg på bloggen

Trinn:

1. Skriv inn en tittel for blogginnlegget. Du må ha en tittel for å lagre innlegget.
  2. Legg inn innholdet i blogginnlegget. Dette feltet bruker redigeringsprogrammet for rik tekst slik at du kan formere innholdet i innlegget. Du kan også legge til et bilde, video, andre medietyper eller en kobling.
  3. Velg innstillinger for blogginnlegg:

• Forfatter: Fra rullegardinlisten velger du navnet på personen som skriver innlegget. Bare navnene på butikkeieren og personalmedlemmer vises i rullegardinmenyen.
    • Blogg: Velg navn på bloggen der innlegget skal publiseres. Hvis du ikke vil publisere til en av de eksisterende bloggene, kan du opprette en ny blogg i rullegardinmenyen.
  4. Valgfritt: Vis et bilde på bloggens målside. I Utvalgt bilde-seksjonen klikker du på Last opp bilde og velger et bilde som skal lastes opp.

5. Valgfritt: Inkluder et utdrag fra blogginnlegget på bloggens målside.

6. Valgfritt: Legg til tagger på blogginnlegg for å organisere dem etter kategori eller emne. Kundene kan klikke på tagger for å finne blogginnlegg under samme kategori. Når en kunde søker etter en tagg i nettbutikken, vil matchende blogginnlegg vises i søkeresultatene. Legg inn tagger, separert av kommaer, i Tagger-feltet: Tagger kan bestå av opptil 255 tegn.

7. Valgfritt: Hvis du har opprettet en egendefinert mal for blogginnlegg, kan du velge en mal. I rullegardinmenyen Mal velger du malen du ønsker å bruke for blogginnlegget.

8. Valgfritt: Rediger søkemotoroppføringene for blogginnlegg i Forhåndsvisning av søkemotoroppføringer-seksjonen.

9. Blogginnlegg skjules som standard og vises ikke i nettbutikken. Men hvis du er klar til å publisere innlegget, kan du velge Synlig i Synlighet-delen, eller angi en bestemt publiseringsdato for innlegget. Du kan redigere eller slette et publisert blogginnlegg når som helst.

10. Klikk på Lagre.

Redigere et blogginnlegg

Du ønsker kanskje å redigere et eksisterende blogginnlegg for å endre innholdet, publiseringsdato, forfatter eller andre blogginnlegg-detaljer.

Trinn:

Skjul et blogginnlegg

Trinn:

Slett et blogginnlegg

Trinn:

Legg til et bilde til et blogginnlegg

Ved å legge til bilder til blogginnlegget kan innlegget bli mer engasjerende. Du kan legge til bilder som du har lastet opp på Shopify, inkludert produktbilder eller laste opp et nytt bilde for innlegget. Den beste filtypen for blogginnleggbilder er JPEG.

Trinn:

Vis et utdrag fra et blogginnlegg

Du kan vise utdrag fra et blogginnlegg på bloggens startside. Avhengig av hva temaet ditt støtter, kan det hende du kan legge ved bilder, tekstformateringer og koblinger i tekstutdraget. Hvis du ikke legger til et bloggutdrag, vil deler av innholdet i blogginnlegget vises i stedet, uten bilder, formatering eller koblinger.

Trinn:

Legg til tagger til et blogginnlegg

Du kan bruke tagger til å organisere blogginnlegg i kategorier eller etter emne. Du kan for eksempel legge til en tagg for alle innleggene om sommer for å opprette en summer-kategori. Kundene kan klikke på tagger for å finne blogginnlegg under samme kategori. Når en kunde søker etter en tagg i nettbutikken, vil matchende blogginnlegg vises i søkeresultatene.

Trinn:

Rediger søkemotoroppføringene for et blogginnlegg

Du kan redigere teksten som vises i søkemotorresultatene for et blogginnlegg. Beskrivende titler og beskrivelser kan hjelpe nye kunder å finne nettbutikken og overbevise dem til å klikke på koblingen. Finn ut mer om optimalisering av søkemotorer.

Du kan forhåndsvise et blogginnleggs søkemotoroppføringer og gjøre endringer for å hjelpe nye kunder å oppdage nettbutikken.

Trinn:

Endre bloggens nettadresse

Du kan endre nettadressen til blogginnlegget under Forhåndsvisning av søkemotoroppføringer-delen. Når du oppretter et blogginnlegg, blir det automatisk generert en nettadresse og kallenavn. Du kan vurdere å endre eller forkorte nettadressen, men i de fleste tilfeller kan du beholde standarden.