Legge til et tredjepartsdomene - hurtigveiledning

Den beste måten å bruke et tredjepartsdomene i Shopify-butikken på, avhenger av hvor domenet er kjøpt.

Domener bruker mye komplisert terminologi, men i praksis er det bare to ting du må gjøre for å koble et domene til Shopify:

• Hoveddelen av domenet ditt, som shopify.com, må peke til Shopifys IP-adresse: 23.227.38.65.
  • Alle tillegg før rotdomenet, slik som www for www.shopify.com eller shop for shop.shopify.com, må peke til shops.myshopify.com.

Hver domeneleverandør har ulike krav for sine innstillinger. Kontakt tredjepartsleverandøren av domener eller se gjennom dokumentasjonen om hvordan de trenger domener som skal konfigureres.

Shopify-brukerstøtte har ikke tilgang til innstillinger for tredjepartsdomener. Hvis du har problemer med å sette opp domenet ditt, må du snakke med domeneleverandøren. Shopify-brukerstøtte kan bare gi deg råd om hva du kan si til domeneleverandøren.

Hvis du vil at Shopify-brukerstøtte skal kunne hjelpe deg med domeneinnstillingene, kan du overføre domenet til Shopify.

GoDaddy-, Google- og 1&1 IONOS-domener

Hvis du har kjøpt domenet ditt gjennom GoDaddy, Google eller 1&1 IONOS, kan du konfigurere domenet ditt automatisk.

Alle andre domener

Fordi alle domeneleverandører er forskjellige, kan ikke Shopify-brukerstøtte gi deg råd om hva du skal angi i hvert av feltene for domeneinnstillingene. Her er alt du trenger å vite for å gå gjennom domeneleverandørens dokumentasjon og finne ut hva du skal angi i hvert felt, eller for å kontakte deres kundestøtteteam:

• Rotdomenet må ha en A-oppføring som peker til 23.227.38.65.
  • Rotdomenet kan ikke peke mot noen andre A-oppføringer.
  • Alle underdomener må ha en CNAME-oppføring som peker til shops.shopify.com.
  • Domenets navneservere må være standardserverne for din leverandør.

Etter at du har endret domeneinnstillingene, kan det ta opptil 48 timer før endringene er synlige på internett.

Kontroller om domenet er klart til å kobles til Shopify

Det kan ta opptil 48 timer før domeneendringer er fullført. Du kan sjekke om domenet ditt er klart til å bli lagt til i Shopify-kontoen ved å bruke who.is.

Steg:

1. Gå til who.is.
  2. Skriv inn rotdomenet ditt, som for eksempel shopify.com.
  3. Klikk på DNS Records.
  4. Se etter følgende oppføringer: - Type A med Content som er 23.227.38.65
    • Type CNAME med Content som er shops.myshopify.com

Hvis du ikke ser disse oppføringene, eller det ligger en annen oppføring på rotdomenet ditt med en Type A og Content som er en annen IP-adresse, er ikke domenet ditt klart til å kobles til Shopify. Hvis det har gått mer enn 48 timer siden du endret innstillingene, må du kontakte domeneleverandøren.

Hvis du ser disse oppføringene, er du klar til å legge inn domenet på Shopify-kontoen din.

Legg til et domene i Shopify-kontoen din

Når domenet er klart, kan du legge det til i Shopify-kontoen din.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Domener.
  2. Klikk på Koble til eksisterende domene.
  3. Skriv inn domenet du vil koble til, for eksempel johns-apparel.info.
  4. Klikk på Neste.
  5. Klikk på Bekreft tilkobling.

Koble bare et underdomene til Shopify-butikken

Et underdomene er et delsett av rotdomenet ditt i begynnelsen av en URL-adresse. I URL-adressen shop.johnsapparel.com er for eksempel shop underdomenet. Du kan sette opp et tredjepartsdomenet for å få rotdomenet til å peke til et annet nettsted, og et underdomene som peker til en Shopify-butikk. Du kan for eksempel sette opp shop.johns-apparel.com til å peke til Shopify-butikken, mens johns-apparel.com peker til et annet nettsted.

Oppsett

Fullfør følgende steg for å koble til et underdomene.

1. Logg inn på kontoen du har hos tredjepartsdomeneleverandøren.
  2. Finn DNS-innstillingene dine. Se etter området for administrering av domenet, DNS-konfigurering eller lignende.
  3. Finn CNAME-oppføringen i DNS-innstillingene. Navnet på CNAME-oppføringen skal samsvare med underdomenet du kobler til Shopify-butikken. Hvis du for eksempel ønsker at underdomenet shop.johns-apparel.com skal peke til Shopify-butikken, finner du CNAME-oppføringen for shop.
  4. Konfigurer CNAME-oppføringen slik at den peker til shops.myshopify.com. Noen domeneleverandører kan kreve at du oppgir hele underdomenet inkludert punktum, som shop. i stedet for zshop. Bruk de eksisterende oppføringene som en veiledning, eller følg instruksjonene fra domeneleverandøren. CNAME-oppføringer må alltid peke til et domenenavn, aldri til en IP-adresse.
  5. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Domener.
  6. Klikk på Koble til eksisterende domene og følg deretter stegene.
  7. Klikk på Bekreft tilkobling i Shopify-administrator for å bekrefte at det egendefinerte domenet er blitt knyttet til butikken din.

Feilsøking

Hvis du får en feilmelding om en manglende A-oppføring når du legger til underdomenet i Shopify, må du gjennomføre følgende steg.

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Domener.
  2. Klikk på Koble til eksisterende domene.
  3. Oppgi underdomenet og klikk på Neste.
  4. Klikk på Bekreft tilkobling.
  5. Klikk på Bekreft igjen.
  6. I banneret Ufullstendig tilkobling klikker du på Legg til domene.
  7. Domener-siden fjerner du rotdomenet for domenet.