Administrere domenet ditt i Shopify

Du administrerer alle domeneinnstillingene dine fra Domener-siden i Shopify-administratoren din.

Angi et primært domene

I Shopify er et primært domene det domenenavnet kundene ser i adressefeltet når de surfer på nettbutikken din. Du kan bruke et rotdomene eller et underdomene som primært domene, men du kan bare ha ett primært domene.

Som standard ser det primære domenet, kjent som din .myshopify.com-URL-adresse, ut som your-store-name.myshopify.com. Din .myshopify.com-URL-adresse brukes til å logge på butikken og identifisere kontoen din når du kontakter brukerstøtte.

Du kan ikke endre .myshopify.com-URL-adressen din, men du kan kjøpe et tilpasset domenenavn gjennom Shopify eller fra alle tredjeparts domeneregistrarer, som du så kan gjøre til hoveddomenet ditt.

Du tildeler det primære domenet ditt fra Domener-siden av Shopify-administratoren din.

Før du angir et primært domene, må du sørge for at du

Steg:

1. I Primært domene-seksjonen klikker du på Endre primært domene.

2. Velg domenet du vil angi som primært domene.

3. Klikk på Lagre.

Det primære domenet du velger vises i butikkfronten.

Fjern domenet til en tredjepart

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Domener.
  2. I seksjonen Tredjepartsdomener velger du domenet du ønsker å fjerne.
  3. Avhengig av hvilket abonnement kontoen din har, gjør du en av følgende:

1. Hvis kontoen din har Basic Shopify-abonnementet klikker du på Fjern.
    2. Hvis kontoen din har Shopify-abonnementet eller høyere klikker du på Administrer > Fjern.
  4. Klikk på Fjern for å bekrefte at du vil fjerne dette domenet.

Hvis du bestemmer deg for å bruke det domenenavnet for Shopify-butikken din igjen, kan du legge det til i Shopify-administratoren din.

Hvis du planlegger å stenge butikken og flytte domenet til en ny plattform, må du være oppmerksom på at Shopifys HTTP Strict Transfer Security (HSTS) forblir i kraft for domenet i 90 dager etter at du har stengt butikken, for å bidra til å sørge for at din og kundenes opplysninger er sikre.

Fjern et Shopify-administrert domene

Hvis du ikke lenger ønsker å ha et Shopify-administrert domene knyttet til Shopify-butikken din, må du kontakte brukerstøtten for å fjerne det. Etter at et Shopify-administrert domene er fjernet, kan du ikke administrere innstillingene for det med Shopify-administratoren.

.myshopify.com-nettadressen din er ikke inkludert som et Shopify-administrert domene. Disse nettadressene kan ikke fjernes eller endres.

Omdirigere et domene

Hvis kontoen din har Shopify-abonnementet eller høyere og du har flere egendefinerte domener for butikken, må disse domene enten omdirigere til det primære domenet eller brukes til å målrette mot et bestemt land eller område med internasjonale domener. Hvis du ikke omdirigerer domenet, kan det være at søkemotorene indekserer nettstedet ditt som duplikatinnhold, noe som kan påvirke synligheten og SEO-faktoren.

Hvis kontoen din har Basic Shopify-abonnementet kan du ikke bruke internasjonale domener, men du bør fortsatt bekrefte at alle egendefinerte domener som er tilknyttet butikken din omdirigerer til det primære domenet.

OBS: Hvis du har noen programmer som er avhengige av at disse domenene ikke omdirigerer, må du snakke med utvikleren av appen før du gjør denne endringen.

Omdirigere et domene på Shopify-abonnementet eller høyere

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Domener.
  2. Klikk på Administrer ved siden av domenet du vil omdirigere.
  3. Velg Omdiriger til primært domene.

Omdirigere et domene på Basic Shopify-abonnementet

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Domener.
  2. I Primært domene-seksjonen klikker du på Aktiver omdirigeringer.
  3. Klikk på Aktiver omdirigeringer igjen.