Administrere domenet ditt i Shopify

Du administrerer alle domeneinnstillingene dine fra Domener-siden i Shopify-administratoren din.

Angi et primært domene

Det primære domenet ditt er domenenavnet som vises i adresselinjen når kundene blar gjennom nettbutikken din. Du tildeler det primære domenet ditt fra Domener-siden av Shopify-administrator.

Som standard bruker det primære domenet formatet your-store-name.myshopify.com når du registrerer deg for Shopify. Hvis du vil endre domenet som kunder bruker til å besøke butikken, kan du kjøpe et egendefinert domenenavn gjennom Shopify eller fra en tredjeparts domeneregistrator. Etter at du har lagt til et egendefinert domene for Shopify, kan du angi det egendefinerte domenet som det primære domenet.

Du kan bruke rotdomenet eller et underdomene som primært domene, men du kan bare ha ett primært domene for Shopify-butikken. Hvis du har et Shopify-abonnement eller høyere, og du vil selge til kunder i flere land eller områder, kan du bruke internasjonale domener til å sette opp regionale domener for hvert land eller område der du har et målmarked.

Før du angir et nytt primært domene må du sikre at du har gjennomført følgende steg:

Steg:

1. I Primært domene-seksjonen klikker du på Endre primært domene.

2. Velg domenet du vil angi som primært domene.

3. Klikk på Lagre.

Det primære domenet du angir vises nå til kunder som besøker nettbutikken din.

Fjern domenet til en tredjepart

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Domener.
  2. I seksjonen Tredjepartsdomener velger du domenet du ønsker å fjerne.
  3. Avhengig av hvilket abonnement kontoen din har, gjør du en av følgende: - Hvis kontoen din har Basic Shopify-abonnementet klikker du på Fjern.

• Hvis kontoen din har Shopify-abonnementet eller høyere klikker du på Administrer > Fjern.
  4. Klikk på Fjern for å bekrefte at du vil fjerne og koble fra dette domenet.

Hvis du vil bruke domenenavnet igjen for Shopify-butikken etter at du har fjernet det, kan du legge det til i Shopify-administrator.

Hvis du planlegger å stenge butikken og overføre domenet til en ny plattform, må du være oppmerksom på at Shopifys HTTP Strict Transfer Security (HSTS)-policy fortsatt gjelder på domenet ditt i 90 dager etter at du har stengt butikken. Denne policyen bidrar til å sikre sikkerheten til informasjon om bedriften og kundene dine.

Hvis du overfører domenet ditt til en annen plattform som bruker HTTPS, trenger du ikke å gjøre noe mer.

Hvis du overfører domenet til en plattform som ikke bruker HTTPS, vil det vises en feilmelding i nettleseren når noen forsøker å besøke domenet ditt i de neste 90 dagene. Feilmeldingen kan være at nettstedet ikke er klarert eller at sertifikatet ikke er gyldig. Vent til 90-dagersperioden er over, eller vurder å overføre domenet til en plattform som støtter HTTPS.

Fjern et Shopify-administrert domene

Hvis du ikke lenger ønsker å ha et Shopify-administrert domene knyttet til Shopify-butikken din, må du kontakte brukerstøtte for å fjerne det. Etter at du fjerner eller kobler fra et Shopify-administrert domene kan du ikke administrere innstillingene gjennom Shopify-administrator.

.myshopify.com-URL-adressen din kan ikke fjernes eller endres, fordi du bruker .myshopify.com-URL-adressen til å logge inn i butikken og identifisere kontoen din når du kontakter brukerstøtte. Hvis du vil endre domenet som kunder bruker til å besøke butikken, kan du Angi et egendefinert domene som primært domene.

Omdirigere et domene

Hvis du har flere egendefinerte domener for butikken din, må du bekrefte at alle egendefinerte domener som er knyttet til butikken omdirigerer til det primære domenet ditt. Hvis du ikke omdirigerer de egendefinerte domenene til det primære domenet, kan søkemotorer indeksere nettstedet ditt som duplikatinnhold, noe som kan påvirke synligheten og SEO.

Hvis kontoen din er på Shopify-abonnementet eller høyere, og du har flere egendefinerte domener for butikken, kan du enten omdirigere disse domenene til det primære domenet eller bruke dem til å målrette et dedikert land eller område ved hjelp av internasjonale domener.

Hvis du har Basic Shopify-abonnementet, kan du ikke bruke internasjonale domener. Sørg for at alle egendefinerte domener omdirigeres til det primære domenet ditt.

OBS: Hvis du har noen programmer som er avhengige av at disse domenene ikke omdirigerer, må du snakke med utvikleren av appen før du gjør denne endringen.

Omdirigere et domene på Shopify-abonnementet eller høyere

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Domener.
  2. Klikk på Administrer ved siden av domenet du vil omdirigere.
  3. Velg Omdiriger til primært domene.

Omdirigere et domene på Basic Shopify-abonnementet

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Domener.
  2. I Primært domene-seksjonen klikker du på Aktiver omdirigeringer.
  3. Klikk på Aktiver omdirigeringer igjen.

Myshopify.com-URL-adresser

Du kan ikke endre .myshopify.com-URL-adressen, fordi du bruker .myshopify.com-URL-adressen til å logge inn på butikken og identifisere kontoen din når du kontakter Shopify-brukerstøtte. Hvis du vil endre domenet som vises til kunder når de besøker nettbutikken, kan du Angi et egendefinert domene som det primære domenet ditt. Når du har angitt et egendefinert domenenavn, vises .myshopify.com-URL-adressen fremdeles i adressefeltet når du er logget på Shopify-administrator.