Konfigurere videresending av e-post for Shopify-domenet ditt

Videresending av e-post er en tjeneste som lar deg videresende e-post fra det egendefinerte domenet til en eksisterende e-postkonto. Hvis du kjøper et domene gjennom Shopify eller overfører domenet ditt til Shopify kan du sette opp et ubegrenset antall videresendings-e-postadresser gratis. Hvis det Shopify-administrerte domenet ditt for eksempel er johns-apparel.com kan du sette opp videresendings-e-postadressen info@johns-apparel.com.

Vertstjenester for e-post tilbys ikke av Shopify. Hvis du vil sende en e-post fra videresendingsadressen for det egendefinerte domenet ditt, må du bruke en vertstjeneste for e-post fra en tredjepart. Hvis du bruker Zoho Mail eller Google Workspace kan du koble vertstjenesten til domenet ditt i Shopify. Hvis du bruker en annen tjeneste for e-postverting, kan du legge til en MX-oppføring for å koble den til domenet ditt ved å redigere DNS-innstillingene dine.

Konfigurere videresending av e-post

Alle nye e-postadresser du oppretter i Shopify må videresendes til en eksisterende e-postadresse, for eksempel gjennom Gmail eller Outlook. Du kan sette opp flere e-postvideresendinger som går til ulike e-postadresser.

Steg:

1. I Shopify-administrerte domener-delen klikker du på domenet du vil konfigurere videresending av e-post for.

2. Klikk påk Legg til e-postadresse for videresending.

3. I tekstboksen Butikkens e-postadresse angir du e-postadressen du ønsker å opprette for det egendefinerte domenet. Du trenger ikke å skrive inn @-symbolet eller noe som kommer etter det.

4. I E-postadresse for videresending-tekstfeltet skriver du inn den fullstendige destinasjons-e-postadressen.

5. Klikk på Lagre.

Bruk denne metoden for å opprette så mange videresendings-e-postadresser som du ønsker i butikken.

Test videresendingen av e-post

For å teste videresendingen av e-post sender du en test-e-post fra en annen e-postadresse til alle videresendingsadressene du har opprettet.

Svar på kunde-e-post

Du kan ikke svare kunder fra e-postadressen for det egendefinerte domenet ditt. Hvis du ønsker å svare på en kunde-e-post må du gjøre det direkte fra adressen du har videresendt e-postene dine til. Denne e-postadressen er adressen som vil vises i kundens innboks.

Sende e-post fra videresendingsadressen din

Det tilbys ikke vertstjenester for e-post når du kjøper et domene gjennom Shopify. Hvis du vil sende en e-post fra videresendingsadressen for det egendefinerte domenet ditt, må du bruke en vertstjeneste for e-post fra en tredjepart.

Følgende tjenester er to eksempler på vertstjenester for e-post fra tredjeparter som du kan bruke til å sende e-post fra videresendingsadressen din:

• Zoho Mail tilbyr e-postkontoer for det tilpassede domenet ditt

• Google Workspace kobler til Gmail-plattformen med e-postadresser for det egendefinerte domenet ditt

Koble til vertstjenester for e-post fra Zoho Mail eller Google Workspace til domenet ditt

Før du kan koble e-posttjenesten din til Shopify må du bekrefte domenet og opprette din egendefinerte e-postadresse i Zoho Mail eller Google Workspace.

Steg:

1. I Shopify-administrerte domener-seksjonen klikker du på navnet til domenet du ønsker å koble til.

2. Klikk på Bruk ekstern vertstjeneste.

3. Velg leverandøren din, og skriv inn informasjonen du fikk da du bekreftet domenet ditt:

- Hvis du bruker Google Workspace angir du TXT-koden eller metataggen. - Hvis du bruker Zoho Mail, skriver du inn Zoho-koden.

1. Klikk på Lagre.

For å fullføre oppsettet av e-postinnstillingene kan det være at du må legge til en SPF-oppføring i innstillingene hos tredjepartsleverandøren av e-post. Ved å legge til Shopifys SPF-oppføring kan du unngå at e-postene dine merkes som søppelpost eller ikke kan leveres. Shopifys SPF-oppføring er v=spf1 include:shops.shopify.com ~all. Hvis e-postverten din allerede har en SPF-oppføring, legger du den til før ~all. SPF-oppføringen for Google Workspace er for eksempel v=spf1 include:shops.shopify.com include:_spf.google.com ~all.

Når du har oppdatert SPF-oppføringen kan det ta inntil 48 timer før endringene trer i kraft.