Internasjonale domener

Et regionalt domene eller underdomene er en URL-adresse som er spesifikk for en region eller et land. Denne typen domener kalles også internasjonale domener. Hvis du ønsker å selge til kjøpere i flere regioner eller land, kan du bruke internasjonale domener til å vise nettbutikken din på det språket og i den lokale valutaen som gjelder for hver region eller hvert land. Du kan bruke internasjonale domener med både Shopify-administrerte domener og tredjepartsdomener. For å bruke internasjonale domener må du ha Shopify-abonnementet eller høyere.

Du kan bruke både toppnivådomener og underdomener når du oppretter region- eller landspesifikke domener. Du kan for eksempel bruke your-shop-name.com i USA, der nettbutikken vises på engelsk og prisene er i USD. I Frankrike kan du bruke your-shop-name.fr, eller fr.your-shop-name.com, der nettbutikken vises på fransk og prisene er i euro. Dette forbedrer den lokale handleopplevelsen og bidrar til å gjøre internasjonale salg bedre.

Det kan være begrensninger eller krav i bestemte områder eller land når du bruker et toppnivådomene du kjøper av Shopify. For å bruke et .ca-domene for Canada, må du for eksempel oppfylle visse krav knyttet til bosted og bedriftsregistrering. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, bør du bruke underdomener eller kjøpe et toppnvådomene fra en tredjeparts domeneleverandør og koble det til Shopify.

Krav for å sette opp internasjonale domener

Vurder følgende når du setter opp internasjonale domener:

• For å bruke internasjonale domener må du ha Shopify-abonnementet, Advanced Shopify-abonnementet eller Shopify Plus-abonnementet.
  • For å opprette internasjonale domener for butikken din, må du legge til og koble til et domene for hver region eller hvert land du ønsker å tilby en lokal handleopplevelse i.
  • Domener eller underdomener må være spesifikke for et område eller et land, for eksempel johnsapparel.de for Tyskland. Du må imidlertid bruke egendefinerte domener. Du kan ikke bruke standarddomenet .myshopify.
  • Underdomener må bruke landskoder med to bokstaver. Hvis du for eksempel selger i USA for øyeblikket med johnsapparel.com og du ønsker å utvide til Australia, brukes au.johnsapparel.com.
  • For å kunne bruke internasjonale domener må du selge i flere valutaer med Shopify Payments.
  • Hvis du selger på flere språk med internasjonale domener må du bruke en støttet oversettelsesapp.

Sette opp et internasjonalt domene

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Domener.
  2. Ved siden av domenet eller underdomenet du vil tilpasse, klikker du på Administrer.
  3. For ikke-primære domener velger du Ikke omdiriger til det primære domenet for å se alternativene for domeneadministrasjon.
  4. Velg språkene og regionen eller landet du vil knytte til det bestemte domenet.
  5. Klikk på Lagre.

Sett opp internasjonal målretting i Google Search Console

Internasjonal målretting, også kjent som geomålretting, lar deg vise riktig versjon av butikken din til lokale kjøpere i en bestemt region eller land. Hvis du for eksempel bare selger til kjøpere i USA, kan du sette butikkens målland til USA. Du kan angi en målregion eller et målland for hver av butikkens domener eller underdomener i Google Search Console.

Hvis du har Shopify-abonnementet eller høyere og bruker internasjonale domener til å selge i flere regioner eller land, må du bekrefte hvert av domenene i Google Search Console. For å angi målregion eller -land for hver butikk i Google Search Console går du til Eldre verktøy og rapporter > Internasjonal målretting. For mer informasjon om å sette opp internasjonal målretting i Google Search Console kan du besøke Google Search Console-hjelp.

Vanlige spørsmål om internasjonale domener

Må jeg kjøpe landspesifikke domener for alle regioner eller land?

Nei, du kan bruke underdomener på primærdomenet for hver region eller land. Hvis hoveddomenet ditt for eksempel er your-store-name.com kan du sette opp et domene for Canada som ca.your-store-name.com, eller kjøpe og bruke your-store-name.ca.

Hvordan påvirker internasjonale domener søkeresultater?

Hreflang-tagger og områdekart settes automatisk opp for hvert domene. Disse elementene lar søkemotorer returnere søkeresultater med domener som er spesifikke for kjøperens område eller land. Send inn et områdekart for hvert internasjonale domene du setter opp.

Vil kundene mine automatisk bli omdirigert til det riktige regionspesifikke eller landspesifikke domenet?

Nei, Shopify videresender ikke automatisk kunder til deres regionspesifikke eller landspesifikke domene basert på IP-adressen deres, fordi dette kan skape SEO-utfordringer. Se Googles anbefaling for mer informasjon.

Kan kundene mine bytte mellom språk og valutaer hvis standardvalget ikke er det de ønsker?

Ja. For å gi kundene dine muligheten til å bytte mellom språk og valutaer, må du legge til språk- og valutavelgere i temaet ditt. Temaet ditt kan ha en innebygget valuta- og språkvelger. Hvis du bruker Shopifys Geolocation-app kan du legge til velgere og anbefalinger basert på IP-adresse for kundene dine.

Kan jeg tilordne flere regioner eller land og valutaer til det samme domenet?

Nei, du kan bare ha ett område eller land og valuta knyttet til hvert domene. Hvis et område eller et land er tilknyttet et domene, kan du ikke tilordne et annet domene til samme område eller land.

Bør jeg legge til alle språk i et domene?

Nei, bare opprett domener for de språkene du tror kjernekundene dine bruker. Hvis du legger til for mange språk som ikke er relevante for et domene, kan det ha en negativ påvirkning på SEO-rangeringene dine.

Hvorfor vises butikken min bare på ett språk etter at jeg har lagt til domener og tilordnet språk til dem?

Du må bruke en støttet tredjepartsapp for å oversette butikkinnholdet i henhold til Shopifys flerspråksfunksjon. Internasjonale domener oversetter ikke innholdet ditt for deg.

Relaterte koblinger