Internasjonale domener

Et regionalt domene eller underdomene er en URL-adresse som er spesifikk for en region eller et land. Denne typen domener kalles også internasjonale domener. Hvis du vil selge til kjøpere i flere land, kan du bruke internasjonale domener for å vise nettbutikken din på det språket som gjelder for hvert område, og vise prisene i den lokale valutaen.

Du kan bruke både toppnivådomener og underdomener når du oppretter region- eller landspesifikke domener. Du kan for eksempel bruke your-shop-name.com i USA, der nettbutikken vises på engelsk og prisene er i USD. I Frankrike kan du bruke your-shop-name.fr, eller fr.your-shop-name.com, der nettbutikken vises på fransk og prisene er i euro. Dette forbedrer den lokale handleopplevelsen og bidrar til å gjøre internasjonale salg bedre.

Det kan være begrensninger eller krav i bestemte områder eller land når du bruker et toppnivådomene du kjøper av Shopify. For å bruke et .ca-domene for Canada, må du for eksempel oppfylle visse krav knyttet til bosted og bedriftsregistrering. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, bør du bruke underdomener eller kjøpe et toppnvådomene fra en tredjeparts domeneleverandør og koble det til Shopify.

Vurderinger for oppsett av internasjonale domener

Vurder følgende når du setter opp internasjonale domener:

• For å opprette internasjonale domener for butikken din, må du legge til og koble til et domene for hver region eller hvert land du ønsker å tilby en lokal handleopplevelse i.
  • Domenene eller underdomenene må være spesifikke for en region eller et land, for eksempel johnsapparel.de for Tyskland. Du må imidlertid bruke egendefinerte domener. Du kan ikke bruke standarddomenet myshopify.com.
  • Bruk landskoder for to bokstaver for underdomener. Hvis du for eksempel selger i USA ved hjelp av johnsapparel.com og du vil utvide til Australia, kan du bruke au.johnsapparel.com.
  • For å bruke internasjonale domener må du selge i flere språk med en støttet oversettelsesapp, eller selge i flere valutaer med Shopify Payments.

Sette opp et internasjonalt domene

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Domener.
  2. Ved siden av domenet eller underdomenet du vil tilpasse, klikker du på Administrer.
  3. For ikke-primære domener velger du Ikke omdiriger til det primære domenet for å se alternativene for domeneadministrasjon.
  4. Velg språkene og regionen eller landet du vil knytte til det bestemte domenet.
  5. Klikk på Lagre.

Vanlige spørsmål om internasjonale domener

Må jeg kjøpe landspesifikke domener for alle regioner eller land?

Nei, du kan bruke underdomener på primærdomenet for hver region eller land. Hvis hoveddomenet ditt for eksempel er your-store-name.com kan du sette opp et domene for Canada som ca.your-store-name.com, eller kjøpe og bruke your-store-name.ca.

Hvordan påvirker internasjonale domener søkeresultater?

Hreflang-tagger settes opp automatisk for hvert domene. Hreflang-tagger sørger for at Googles søkemotor kan returnere domener i søkeresultatene som gjelder for kjøperens region eller land.

Omdirigeres kjøperne mine automatisk til det riktige landspesifikke domenet?

Nei, Shopify sender ikke kjøperne automatisk til deres landspesifikke domener basert på IP-adressen, fordi dette kan forårsake SEO-problemer. Se Googles anbefaling for mer informasjon.

Kan kundene mine bytte mellom språk og valutaer hvis standardvalget ikke er det de ønsker?

Ja. For å gi kundene dine muligheten til å bytte mellom språk og valutaer, må du legge til språk- og valutavelgere i temaet ditt. Temaet ditt kan ha en innebygget valuta- og språkvelger. Hvis du bruker Shopifys Geolocation-app kan du legge til velgere og anbefalinger basert på IP-adresse for kundene dine.

Kan jeg tilordne flere regioner eller land og valutaer til det samme domenet?

Nei, du kan bare ha én region eller land og valuta tilordnet hvert domene. Når en region eller et land er tilordnet et domene, kan du heller ikke tilordne den samme regionen eller landet til et annet domene.

Bør jeg legge til alle språk i et domene?

Nei, bare opprett domener for de språkene du tror kjernekundene dine bruker. Hvis du legger til for mange språk som ikke er relevante for et domene, kan det ha en negativ påvirkning på SEO-rangeringene dine.

Hvorfor vises butikken min bare på ett språk etter at jeg har lagt til domener og tilordnet språk til dem?

Du må bruke en støttet tredjepartsapp for å oversette butikkinnholdet i henhold til Shopifys flerspråksfunksjon. Internasjonale domener oversetter ikke innholdet ditt for deg.