Fornye Shopify-administrerte domener

Hvis du har et Shopify-administrert domene, kan du automatisk fornye domeneabonnementet i Shopify-administrator. Automatisk fornyelse av domenet sikrer at eierskapet ditt ikke utløper. Du trenger ikke å fornye myshopify.com-URL-adressen.

Du kan velge om du vil aktivere automatisk fornyelse når du kjøper et domene gjennom Shopify, eller når som helst fra Shopify-administrator. Hvis domenet ikke er konfigurert for automatisk, fornyelse må du aktivere automatisk fornyelse før registreringsperioden utløper for å forhindre at domenet utløper.

Hvis du vil kansellere et Shopify-administrert domene, kan du deaktivere automatisk fornyelse slik at det utløper ved utgangen av registreringsperioden.

Som standard brukes e-postadressen og informasjonen til Shopify-butikkeieren til å kjøpe og fornye domener. Sørg for at e-postadressen din er oppdatert slik at du mottar varsler om domenets utløp.

Aktiver automatisk fornyelse

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Domener.

2. Klikk på domenet du vil konfigurere.

3. Velg Forny dette domenet automatisk hvert år i seksjonen Automatisk fornyelse.

Domenefornyelsen din belastes automatisk på den oppførte datoen. For å sikre at domenefornyelsen lykkes, er fornyelsesdatoen 14 dager før utgangen av registreringsperioden. Domenefornyelser belastes separat fra de månedlige abonnementskostnadene.

Deaktiver automatisk fornyelse

Hvis du ikke ønsker at domeneabonnementet skal fornyes automatisk, eller hvis du vil kansellere det Shopify-administrerte domenet, kan du deaktivere automatisk fornyelse i Shopify-administrator.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Domener.

2. Klikk på domenet du vil konfigurere.

3. Fjern avmerkingen for Forny dette domenet automatisk hvert år i seksjonen Automatisk fornyelse.

Når du har deaktivert automatisk fornyelse, vil domenet utløpe ved utgangen av registreringsperioden. Hvis du ikke ønsker at domenet skal utløpe, må du aktivere automatisk fornyelse før utløpsdatoen.

Deaktiver automatisk fornyelse for .de- og .at- domener

På grunn av tyske reguleringer av .de- og østerrikske reguleringer av .at-domener, kan ikke domenefornyelser for .de og .at deaktiveres fra Shopify-administrator. Hvis du kjøper et .de- eller .at-domene gjennom Shopify, fortsetter domenet å fornyes automatisk inntil du kansellerer det.

For å kansellere et .de- eller .at-domene, må du fylle ut et skjema for domeneterminering/sletting eller kansellering. Skjemaet må fylles helt ut, og må samsvare nøyaktig med den registrerte kontaktinformasjonen for domenet for å unngå forsinkelser i kanselleringsprosessen. Du finner kontaktinformasjon for domenet i Shopify-administrator, ved å følge trinnene for å redigere kontaktinformasjon for domenet.

Støtteteamet sender inn den nødvendige informasjonen på dine vegne. Når domenet er kansellert, slettes det umiddelbart fra registeret, og blir tilgjengelig for kjøp av andre.

Kanseller et .de- domene

For å kansellere et .de-domene, må du kontakte Shopify-brukerstøtte minst fem dager før domenets planlagte fornyelsesdato, og oppgi følgende informasjon til støtteteamet:

Kanseller et .at- domene

For å kansellere et .at-domene, må du kontakte Shopify-brukerstøtte minst tre dager før domenets planlagte fornyelsesdato, og oppgi følgende informasjon til støtteteamet:

• et utfylt kanselleringsskjema for .at-domener
  • spesifiser hvorvidt du ønsker at domenet skal kanselleres umiddelbart, eller ved utgangen av registreringsperioden

Forny et utløpt domene

Hvis domeneabonnementet ditt utløper, og du fortsatt ønsker å bruke domenet, har du for de fleste domener en 40 dagers venteperiode der du kan kontakte Shopify-brukerstøtte for å fornye det. Du kan ikke fornye et utløpt domene uten å kontakte Shopify-brukerstøtte.

Hvis du ikke fornyer et utløpt domene i løpet av venteperioden, kan det hende du kan fornye det i løpet av innløsningsperioden ved å kontakte Shopify-brukerstøtte. Innløsningsperioden varer i inntil 30 dager etter venteperioden. Det tilkommer tilleggskostnader ved fornyelse av et domene i løpet av innløsningsperioden.

Hvis domenet ikke fornyes innen utgangen av innløsningstiden, slettes det fra registeret. Domenet kan bli tilgjengelig for kjøp på nytt gjennom Shopify eller fra en tredjepartsdomeneleverandør, men det er ingen garanti for at domenet vil være tilgjengelig for kjøp. Hvis du vil beholde domenet, må du gå gjennom domeneutløpsdatoer og sikre at du fornyer domener i tide før utløpsdatoene. Du kan også aktivere automatisk fornyelse.