Legg til, fjern eller rediger menyelementer i nettbutikken

Du kan legge til menyelementer i nettbutikkens menyer for å opprette en butikknavigasjon. Menyelementer er koblinger til produkter, samlinger, nettsteder, bloggposter, forsikringer eller andre nettsteder. Du kan også fjerne eller redigere menyelementer.

I de fleste tilfeller må du opprette et element før du kan lage en kobling til det. Du må for eksempel opprette en samling før du kan legge den til i en meny.

Du kan se og endre navigasjonen for nettbutikken fra Navigasjon-siden i Shopify-administrator.

Legg til et menyelement

Du kan legge til menyelementer som skal kobles til:

• nettsteder
  • samlinger
  • produkter
  • blogger eller bloggposter
  • butikkforsikringer
  • eksterne nettsteder
  • e-postkoblinger

Steg:

1. Navigasjon-siden klikker du på tittelen til menyen du vil redigere.

2. Trykk på Legg til menyelement.

3. Angi en tittel for menyelementet. Tittelen vises i menyen, og kan inneholde spesialtegn eller emojier.

4. Klikk Kobling-feltet og velg en koblingstype eller angi adressen til et eksternt nettsted:

- Hjem – nettbutikkens hjemmeside - Samlinger – en bestemt samling eller alle samlinger - Produkter – et bestemt produkt eller alle produkter - Sider – et nettsted i nettbutikken - Blogger – en blogg i nettbutikken - Blogginnlegg – et blogginnlegg i nettbutikken - Retnigslinjer – en av butikkens rettningslinjer

Du kan opprette en e-postkobling med formatet mailto:youremail@example.com.

1. Hvis du har valgt en samling eller alle samlinger, kan du filtrere samlingen med tagger, slik at du kun viser produktene som samsvarer med alle taggene du angir.

2. Hvis du valgte en koblingstype, kan du velge en bestemt destinasjon. Når du velger Hjem, vil destinasjonen automatisk bli satt til nettbutikkens hjemmeside.

3. Klikk på Lagre meny.

Redigere et menyelement

Steg:

1. Klikk på tittelen til menyen som inkluderer elementet.

2. I Menyelementer-seksjonen klikker du på Rediger ved siden av navnet til elementet.

3. Gjør endringer:

- Hvis du vil endre navn på menyelementet, skriver du inn tekst i feltet Navn. - Hvis du vil endre destinasjon for menyelementet, klikker du på x i Kobling-feltet, og angir eller velger en ny destinasjon.

1. Klikk på Bruk endringer.

2. Klikk på Lagre meny.

Endre visningsrekkefølgen for menyelementer

Du kan se visningsrekkefølgen for menyelementer i Navigasjon-siden. Menyelementene vises i nettbutikken i rekkefølgen som de er oppført i.

Steg:

1. Klikk på tittelen til menyen som du vil endre rekkefølge på.

2. Klikk og hold håndtak-ikonet (⠿) ved siden av menyelementet, og dra menyelementet til en annen plass:

Menyelementer-seksjonen med håndtak-ikonet uthevet

3. Klikk på Lagre meny.

Fjerne et menyelement

Du kan fjerne et menyelement for å slette det fra nettbutikkens navigasjon. Når du fjerner et menyelement som har elementer nestet nedenfor i en rullegardinmeny, vil de nestede menyelementene og rullegardinmenyen også fjernes fra nettbutikkens navigasjon.

Steg:

1. Klikk på tittelen til menyen som du vil endre rekkefølge på.

2. Klikk på Slett ved siden av menyelementet du vil fjerne.

3. Klikk på Fjern for å bekrefte.