Velge et bilde for sosiale medier

Når du deler en kobling til nettbutikken din på sosiale medier, for eksempel Facebook eller Pinterest, kan du vise et miniatyrbilde i innlegget ditt.

Eksempel på Facebook-innlegg med et vedlagt bilde

Vise utvalgte bilder

For alle gratis temaer fra Shopify vises det fremhevede bildet for siden når du publiserer en kobling fra nettbutikken i sosiale medier. Følgende sidetyper har fremhevede bilder:

• Produktsider
  • Samlingsider
  • Blogginnlegg

For sider som ikke har fremhevede bilder, som hjemmesiden eller en «Om oss»-side, vises nettbutikkens bilde for sosial deling.

Velge bilde for sosial deling i administratoren din

I butikkens Nettbutikkpreferanser kan du legge til et standardbilde som skal brukes når det ikke finnes et fremhevet bilde for siden.

Administratorinnstillinger som viser en forhåndsvisning av et bilde delt i sosiale medier

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. Finn bildedelen for deling av sosiale medier.

3. Klikk på Legg til bildefor å laste opp et nytt bilde. For å endre det eksisterende bildet, klikker du på rediger > Endre bilde.

4. Velg bildet fra datamaskinen du vil vise på sosiale medier.

5. Klikk på Lagre.

Når det ikke lastes opp et bilde for sosial deling manuelt bruker Shopify logoen som ligger under Tilpass > Overskrift > Logo. Hvis det ikke ligger noen logo her, bruker Shopify logoen under Tilpass > Temainnstillinger > Kasse > Logo.

Hvis logostørrelsen ikke oppfyller den anbefalte størrelsen eller har gjennomsiktig bakgrunn fyller Shopify dette området med en farge fra Temainnstillinger > Farger > Bakgrunn. Hvis det ikke er angit noen fargeinnstilling bruker Shopify en bakgrunnsfarge fra Temainnstillinger > Kasse > Hovedinnholdsområde > Bakgrunnsfarge. Følgende bilde illustrerer hvordan fargen kan bli lagt bak bildet:

Firkantet butikklogo med røde streker på hver side for å skape et rektangulært bilde

Forhåndsvisning av bildene dine

Shopifys gratis temaer bruker Open Graph-tagger for å gi sosiale medieplattformer informasjon om nettstedet ditt. Open Graph brukes av Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest og andre tjenester. Du kan forhåndsvise bildet for sosial deling på noen plattformer med verktøy som Twitters kortvalidering, Facebooks Crawler og LinkedIns innleggsinspektør.