Temainnstillinger for Debut

Temainnstillinger Du kan bruke temainnstillingene til å tilpasse fargene og typografien i nettbutikken. Du kan også sette opp koblinger til kontoer på sosiale medier, redigere handlekurvinnstillinger og legge til et favicon.

Debut inkluderer følgende temainnstillinger:

• Farger
  • Typografi
  • Søk
  • Sosiale medier
  • Favorittikon
  • Butikkens kasse

Farger

Du kan velge farger for de ulike delene av nettbutikken.

Tilpass fargeinnstillingene

1. Ved siden av Debutklikker du på Tilpass.
    1. Klikk på Temainnstillinger. 2. Klikk på Farger. 3. For hver type innhold klikker du på fargekartet for å bruke fargevelgeren. Området Nylig valgt viser farger som nylig har blitt valgt for temaet ditt. Området I bruk nå viser farger du bruker nå i andre deler av temaet ditt.
To set the color to transparent, click **None**.
  1. Klikk på Lagre.

Typografi

Du kan angi skrifttypens stil og størrelse for teksten i nettbutikken.

Tilpass typografiinnstillingene

1. Ved siden av Debut klikker du på Tilpass.

2. Klikk på Temainnstillinger.

3. Klikk på Typografi.

4. For hver type tekst klikker du på Endre for å bruke fargevelgeren.

5. Utforske skrifttyper ved hjelp av søkefeltet eller ved å klikke på Last inn mer.

Du finner alle tilgjengelige skrifttyper i Shopifys skrifttypebibliotek.

6. Klikk på navnet til skrittypen du vil endre.

7. Du kan endre skrifttypen til en annen stil, f.eks. fet eller kursiv, ved å klikke på Vanlig. Klikk deretter på stilen du bil bruke og deretter på Velg.

8. Klikk på Lagre.

Søk

Debut inkluderer prediktivt søk, som viser produktforslag når kunder begynner å skrive i søkefeltet. Produktforslag kan hjelpe kundene med å utforme og finpusse søkespørringene sine, og gi nye måter å utforske en nettbutikk på. De kan også la kunder bla gjennom resultatene raskt uten å måtte forlate den nåværende siden for å se en separat liste over søkeresultater.

Slik endrer du prediktive søkeinnstillinger:

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Temaer.
  2. I Debut-delen klikker du på Tilpass.
  3. Klikk på Temainnstillinger.
  4. Klikk på Søkog gjør endringene du ønsker:

- Aktiver produktforslag - Aktiver eller deaktiver produktforslag. - Vis leverandør - Vis eller skjul leverandører i produktforslag. - Vis pris - Vis eller skjul priser i produktforslag.

1. Klikk på Lagre.

For å finne ut mer om hvordan produktforslag fungerer, kan du se Prediktivt søk.

Sosiale medier

Du kan legge til knapper for deling på sosiale medier på produktene og blogginnleggene dine og koblinger til kontoene dine på sosiale medier.

For å tilpasse innstillingene for sosiale medier:

1. Ved siden av Debutklikker du på Tilpass.

2. Klikk på Temainnstillinger.

3. Klikk på Sosiale medier.

4. For å laste opp et bilde for deling på sosiale medier, klikker du på Velg bilde eller Utforsk gratisbilder i Bilde for deling på sosiale medier-området.

5. Du kan legge til knapper for deling av produkter og blogginnlegg på sosiale medier ved å merke av noen eller alle avmerkingsboksene i Delingsalternativer-området. Du kan legge til disse knappene for deling:

- Del på Facebook - Tweet på Twitter - Fest i Pinterest (ikke tilgjengelig for deling av blogginnlegg)

1. I Kontoer-området skriver du inn koblingene til kontoene i de oppgitte feltene for å legge til koblinger til kontoene dine på sosiale medier. Oppgi fullstendige koblinger, for eksempel https://instagram.com/shopify eller https://twitter.com/shopify.

Koblinger til kontoene dine på sosiale medier vises i bunnteksten til nettbutikken din.

2. Klikk på Lagre.

Favorittikon

Du kan laste opp et favorittikon – eller et «favicon» – som kan hjelpe med merkevarebygging av nettbutikken din ved å vise logoen din på følgende steder:

• fanen din i nettlesere
  • loggoppføringene dine i nettlesere
  • ikoner på skrivebordet
  • ved siden av navnet til nettbutikken din når det legges til i bokmerker.

Den beste bildestørrelsen for favicon for Debut er 32 x 32 piksler.

Slik laster du opp et favicon:

1. I Debut-delen klikker du på Tilpass.

2. Klikk på Temainnstillinger-fanen.

3. Klikk på Favorittikon.

4. I Favorittikon-bilde-området klikker du på Velg bilde, og gjør en av følgende handlinger:

- Klikk på Bibliotek-fanen for å velge et bilde du allerede har lastet opp til Shopify-administrator. - Klikk på Bibliotek-fanen og deretter på plussknappen for å velge et bilde fra datamaskinen du bruker.

1. Klikk på Lagre.

Legg til i handlekurv-varsel

Du kan vise et varsel med en kobling til handlekurvsiden når en kunde legger til varer i handlekurven.

En produktside med et popup-varsel øverst til høyre som viser hvilket element som nettopp ble lagt til i handlekurven

Hvis denne meldingen er deaktivert, vil kundene bli tatt direkte til handlekurvsiden etter at de har lagt til en vare i handlekurven.

Slik aktiverer du denne varslingen:

1. I Debut-delen klikker du på Tilpass.

2. Klikk på Temainnstillinger-fanen.

3. Klikk Legg i handlekurv-varsel.

4. Velg om du vil aktivere Vis varsel når varen legges til i handlekurven-innstillingen.

5. Klikk på Lagre.

Butikkens kasse

Du kan tilpasse betalingssiden til å inkludere

• et tilpasset bildebanner øverst på siden
  • butikklogoen din
  • et bakgrunnsbilde eller farge i det primære innholdsområdet
  • tilpassede skrifttyper og -farger

Gå til betalingssiden i temaredigeringsprogrammet for å se endringene dine når du tar dem i bruk.

Tilgang til innstillinger for betalingssiden

1. I Debut-delen klikker du på Tilpass.

2. Klikk på Temainnstillinger-fanen.

3. Klikk på Gå til kassen.

Legge til et bannerbilde

1. I Banner-området merker du av i Bruk tilpasset bakgrunn-avmerkingsboksen.

2. Klikk på Velg fil for å laste opp en bildefil.

1. I Logo-området velger du Tilpasset fra Bilde-nedtrekksmenyen.

2. Klikk på Velg fil-koblingen for å laste opp en bildefil.

3. Fra Posisjon-rullegardinmenyen velger du hvor du vil vise bildet, enten til høyre, venstre eller i midten.

4. Velg en logostørrelse fra Logostørrelse-listen.

Tilpasse hovedområdet for innhold

1. I Primært innholdsområde-området merker du av i Bruk tilpasset bakgrunn-avmerkingsboksen.

2. Gjør ett av følgende:

- Klikk på Velg fil for å laste opp en bildefil. - Klikk på Bakgrunnsfarge-kartet for å velge en ny farge fra en palett.

1. Fra Skjemafelter-rullegardinmenyen velger du hvorvidt feltene skal være hvite eller gjennomsiktige.

Tilpasse siden med bestillingssammendrag

1. I Bestillingsoversikt-området merker du av i Bruk tilpasset bakgrunn-avmerkingsboksen.

2. Gjør ett av følgende:

- Klikk på Velg fil for å laste opp en bildefil. - Klikk på Bakgrunnsfarge-kartet for å velge en ny farge fra en palett.

Angi skriftalternativer

• I Typografi-området velger du skrifttypen du vil bruke for overskriften og brødteksten, fra rullegardinmenyene.

Angi fargealternativer

• I Farger-området klikker du på Aksenter-, Knapper- eller Feil-fargekartet for å velge en ny farge fra en palett.

Endre temastilen

Mange temaer kommer med mer enn én stil. Temastiler kontrollerer standardinnstillingene til temaet. Når du tilbakestiller temastilen vil alle endringer du har gjort i temainnstillingene gå tapt. Du vil ikke miste innhold som tekst eller bilder.

Du kan forhåndsvise alternative stiler for Debut i Shopify Theme Store.

1. Ved siden av Debutklikker du på Tilpass.

2. Klikk på Temainnstillinger.

3. Klikk på Endre temastil.

4. Velg hvilken temastil du vil bruke.

5. Klikk på Endre stil.