Instrumentbordet og rapporter for nettytelse

Optimalisering av nettbutikkens ytelse kan forbedre kundenes handleopplevelse, øke synligheten i butikken og øke konverteringsraten. Instrumentbordet Nettytelser kan hjelpe deg med å forstå hvor godt butikken din gjør det på tvers av bransjestandarder for innlastingshastighet, interaktivitet og visuell stabilitet, kjent som Core Web Vitals.

Ytelsene til nettbutikken din kan påvirkes av flere faktorer, for eksempel følgende områder:

• apper
  • tredjepartsbiblioteker og-tjenester
  • analysebiblioteker
  • temakode
  • antall og størrelse på bilder og videoer

Ved å gjøre strategiske justeringer i nettbutikken kan du forbedre ytelsesberegningene og rangeringen.

Finn ut mer om viktigheten av nettbutikkens ytelse.

Vis butikkens Nettytelser-instrumentbord

Du må ha personaltillatelsen Rapporter for å se butikkens Nettytelser-instrumentbord.

Trinn:

Rapporten viser hvor godt butikkfronten din gjør det på tvers av Core Web Vitals: innlastingshastighet, interaktivitet og visuell stabilitet.hvor godt Rapporten inneholder informasjon om opplevelsen på stasjonær datamaskin og mobil, fordelingen av opplevelser innenfor gitte ytelsesrangeringer, og viser hvordan endringer du har gjort påvirker opplevelsen av butikkfronten din, som appinstallasjoner, temaoppdateringer og ny kode.

Beregninger for nettytelser

Instrumentbordet Nettytelser gir deg innsikt om ytelsen til nettbutikken, basert på ekte brukeropplysninger fra de siste 28 dagene. Den evaluerer butikken din mot de tre Core Web Vitals-elementene, og tilordner en rangering som «bra», «moderat» eller «dårlig» til hver beregning. Denne rangeringen reflekterer topp 75 % for brukeropplevelser.

Du kan se data for ulike enheter med rullegardinmenyen øverst på siden. Velg mellom «mobil», «stasjonær datamaskin» eller «alle» (standardalternativet) for å tilpasse visningen.

På grunn av måten beregningene beregnes på, kan det være at beregningene ikke endres umiddelbart når du gjør endringer i nettbutikken. Hvis butikken din er ny eller passordbeskyttet, har du kanskje ikke beregninger.

Laster inn hastighet

Største innholdsfylte gjengivelse (LCP) måler innlastingshastigheten, basert på hvor raskt det største elementet på skjermen blir synlig.

Følgende er tilgjengelige rangeringer for LCP:

LCP-rangeringer og beregninger
Rangering Målberegning Beskrivelse
Bra Mindre enn eller lik 2500 ms De fleste brukere opplever en rask sidelasting.
Moderat Større enn 2500 ms og mindre enn 4000 ms Noen brukere opplever en rask sidelasting, men her er det rom for forbedring.
Dårlig Større enn 4000 ms De fleste brukere opplever en treg sidelasting. noe som bør forbedres.

Interaktivitet

Første inngangsforsinkelse (FID) måler interaktivitet, basert på hvor lang tid det tar å svare på brukerhandlinger, for eksempel klikk på en kobling eller en knapp.

Her er de tilgjengelige rangeringene for FID:

FID-rangeringer og måledata
Rangering Målberegning Beskrivelse
Bra Mindre enn eller lik 100 ms De fleste brukere opplever god respons på sider.
Moderat Større enn 100 ms eller mindre enn 300 ms Noen brukere opplever god respons på sider, men her er det rom for forbedring.
Dårlig Større enn 300 ms De fleste brukere opplever treg respons på sider, noe som vil være frustrerende og bør forbedres.

Visuell stabilitet

Kumulativt layoutskifte (CLS) måler visuell stabilitet, basert på hvor mye innholdet flyttes rundt uventet under innlasting.

Her er de tilgjengelige rangeringene for CLS:

CLS-rangeringer og måledata
Rangering Målberegning Beskrivelse
Bra Mindre enn eller lik 0,1 De fleste brukere opplever en stabil layout når siden lastes inn.
Moderat Større enn 0,1 og mindre enn 0,25 Noen brukere opplever en stabil layout når siden lastes inn, men her er det rom for forbedring.
Dårlig Større enn eller lik 0,25 De fleste brukere opplever en ustabil layout når siden laster inn, noe som kan irritere brukere og bør forbedres.

Nettytelser over tid

Linjediagrammet viser hvordan endringer som har blitt gjort i nettbutikken – som appinstallasjoner, temaoppdateringer og ny kode – har påvirket hvert enkelt Core Web Vital-element. Du kan justere ulike filtre som tidsperiode, datogruppering og enhetstype for å best reflektere trafikken til nettstedet.

Følgende filtre er tilgjengelige:

• Enhetstype: Mobil, Stasjonær datamaskin eller Begge (standard)
  • Datointervall: Siste 30 dager (standard), Siste 60 dager, Siste 90 dager
  • Gruppering av tidsramme: Daglig, Ukentlig (standard), Månedlig

Hvis nettstedet har lav trafikk, kan du oppleve større svingninger. Hvis du legger merke til betydelige endringer, bør du vurdere å bytte til et ukentlig eller månedlig filter.

Stolpediagrammet viser hvor mange sidebesøk som faller inn under hver ytelseskategori: bra, moderat eller dårlig. Husk at enkelte faktorer ligger utenfor din kontroll, som en kundes enhet, nettverk og plassering. Kunder over hele verden besøker butikken din med ulike enheter og internett-tilkoblinger, noe som betyr at butikken din kan laste raskere eller tregere hos dem, avhengig av disse faktorene. Så lenge den overordnede beregningen er bra, trenger du ikke tenke for mye hvis noen kunder faller inn i kategoriene moderat eller dårlig.

Vanlige spørsmål

Hvorfor fjernet Shopify Google Lighthouses hastighetspoeng?

Google Lighthouse bruker simulerte miljøer for hastighetspoeng. Det er bra for et raskt øyeblikksbilde, men reflekterer ikke ekte brukeropplevelser. Google prioriterer nå Core Web Vitals for SEO-rangeringer. Finn ut mer fra Google.

Hvorfor har ikke jeg poengsummer enda?

Her er noen grunner til at du kanskje ikke har en poengsum for Core Web Vitals enda:

• Butikken din er passordbeskyttet: Hvis nettbutikken din er passordbeskyttet, har du ikke trafikken med ekte brukere som trengs for å generere Core Web Vitals. Du må fjerne passordsiden for å la brukere besøke nettstedet.
  • Du har ikke trafikk enda: Du har kanskje ikke hatt noen sidevisninger i nettbutikken for å generere beregninger for ekte brukere. Hvis du ikke har en trafikk enda, kan du bruke en gratis ytelsesanalyse med opplysninger om bestiling, for eksempel PageSpeed Insights.

Hvorfor har jeg trafikk men ingen Core Web Vital-poeng?

Core Web Vitals er et Google-produkt, og er for øyeblikket bare tilgjengelig på Chromium-baserte nettlesere. Moderne nettlesere, som Safari og Safari iOS, er bygget på lignende teknologier, og derfor representerer Core Web Vitals fortsatt en nøyaktig representasjon av hvordan brukerne dine opplever nettstedet.

Hvorfor har jeg fått poeng for noen måledata men ikke andre?

Hver beregning måler et eget aspekt ved ytelse og brukerinteraksjoner. For eksempel måler Største innholdsfylte gjengivelse sideinnlasting, mens Første inndataforsinkelse måler interaksjoner med knapper eller koblinger. Hvis det ikke er noen interaksjoner med knapper eller koblinger, kan det være at FID-beregningen ikke har en poengsum.

Hvorfor har en av poengsummene mine endret seg?

Poengsummene kan variere på grunn av mengde trafikk eller endringer i nettbutikken. Hvis det er store endringer på grunn av lav trafikk, kan du prøve å bytte til et ukentlig eller månedlig filter.

Poengene dine kan også endre seg når du gjør endringer i nettbutikken. Du kan ha importert flere nye produkter, opprettet flere nye samlinger, endret tema eller lagt til en ny app. Finn ut mer om faktorene som kan påvirke nettbutikkens ytelse.

Hvordan kan jeg forbedre poengsummen eller rangeringen?

Besøk Forbedre ytelsene i nettbutikken for å finne ut hvordan du kan forbedre ytelsene i nettbutikken.

Hvorfor er poengene i Nettytelser-instrumentbordet ulike fra andre verktøy?

Poengsummene i Nettytelser-instrumentbordet kan avvike fra andre verktøy på grunn av følgende faktorer:

• Dataene i Nettytelser-instrumentbordet er basert på UTC-standarden, som kan avvike fra tidssonen til andre plattformer.
  • Instrumentbordet Nettytelser innhenter data på en annen måte ved å hente et bredere datasett fra alle Chromium-nettlesere (Chrome, Opera, Edge, Samsung Internet) og Firefox. Verktøy som Googles PageSpeed Insights bruker imidlertid CrUX-rapporten for registrerte Chrome-nettlesere. Finn ut mer om CrUX-data.