Utvid temaet ditt

Shopify-temaer tilbyr mange alternativer for innstillinger og tilpasning. Det kan imidlertid være noen funksjoner som ikke tilbys av temaet, eller kanskje du ønsker å tilpasse temaet ytterligere. Det kan for eksempel hende at du vil vise produktomtaler i butikken, noe du kan gjøre ved å installere en app. Hvis du vil utvide funksjonaliteten i temaet kan du gjøre det på følgende måter:

Legge til tilpasset HTML eller Liquid

Noen temaer tilbyr innstillinger som lar deg legge til kodebiter med HTML- eller Liquid-kode som kan vises i malen, seksjonen eller blokken som inneholder innstillingen. Disse innstillingene lar deg legge til tilpasset kode i nettbutikken på en sikker måte, uten å redigere temakoden direkte, noe som bidrar til å sikre at temaet er berettiget for automatiske oppgraderinger.

Du kan bruke disse innstillingene for følgende oppgaver:

• Bruk en tilpasset Liquid-seksjon til å sette inn Liquid-variabler der de er aktuelle for din bedrift. Du kan for eksempel ønske å legge til fraktbetingelser på produktsiden.
  • Bruk en tilpasset Liquid-seksjon til å legge til koden som kreves for å integrere en app i temaet.

For å finne ut om temaet har et alternativ for tilpasset HTML- eller Liquid-kode, kan du se temadokumentasjonen.

Liquid-innstillinger gir deg bare tilgang til et begrenset utvalg Liquid-objekter og -tagger. For å finne ut mer om hvilke objekter og tagger du kan bruke i en Liquid-innstilling, kan du se Liquid-innstillingsdokumentasjonen på Shopify.dev.

Installere en app

Du kan installere apper for å legge til funksjoner og integrasjoner i temaet ditt. Du kan finne apper i Shopify App Store.

Nettbutikkapper kan integreres med temaet på følgende måter:

• Som en appblokk: Appblokker lar deg legge til appfunksjonalitet nøyaktig der du ønsker å bruke den i temaet. Appblokker kan legges til, fjernes og tilpasses gjennom temaredigeringsprogrammet.

Appblokker kan bare brukes med Nettbutikk 2.0-temaer. Hvis du bruker et eldre tema, bør du lese appoppføringen og dokumentasjonen for å finne ut om appen er kompatibel med temaet ditt.

• Som en app-integrasjon: App-integrasjoner er appleverte elementer som flyter eller vises som et overlegg i temaet, eller legger til kode i nettbutikken uten å være synlig for kundene. App-integrasjoner kan aktiveres, deaktiveres og tilpasses gjennom temaredigeringsprogrammet.

• Ved å endre temakoden: Noen apper setter inn kode direkte i temakoden for å legge til funksjonalitet i temaet. Du kan tilpasse appen gjennom appinnstillingene, eller ved å bruke temaredigeringsprogrammet.

Hvis temaet ditt inneholder en Tilpasset Liquid-seksjon, kan du legge til appkoden i en tilpasset Liquid-seksjon i temaredigeringsprogrammet i stedet for å redigere temakoden direkte.

Rediger temakoden din

Du kan redigere temakoden for å gjøre detaljerte endringer i nettbutikken. Temafiler inneholder Liquid, Shopifys malspråk, i tillegg til HTML, CSS, JSON og JavaScript. Du må bare redigere temakoden hvis du kan HTML og CSS, og har en grunnleggende forståelse av Liquid.

Hvis du redigerer temakoden, kan det hende det ikke lenger er kvalifisert for automatiske oppgraderinger. Du bør bare redigere temakoden hvis du ikke kan gjøre endringene du har behov for med en HTML- eller Liquid-innstilling eller en Shopify-app.

Hvis du bruker et gratis tema fra Shopify, kan Shopify-brukerstøtte hjelpe deg med å gjøre visse tilpasninger i temakoden. Se temadokumentasjonen for en liste over tilgjengelige tilpasninger. Finn ut mer om støtte for temaer.

Du kan redigere temakoden din på følgende måter: