Aktiver produktfiltrering

Filtre lar deg konfigurere produktfiltrering på samlingssidene. Når du aktiverer filtrering, kan kundene filtrere produkter etter tilgjengelighet, produkttype, farge eller andre alternativer for å finne produktene de er mest interessert i.

Sjekk om temaet ditt støtter filtrering

Samlingsfiltrering er inkludert i alle Nettbutikk 2.0-temaer.

For å bruke samlingsfiltrering må du ha et Nettbutikk 2.0-tema installert. Hvis Nettbutikk 2.0-temaet ditt er installert men ikke i bruk, kan du fortsatt vise og konfigurere filtreringsalternativer for butikken, men alternativene vil ikke være synlig for kundene.

Du kan finne ut om temaet ditt støtter filtrering ved å gå til Nettbutikk > Navigasjon i Shopify-administrator. Hvis temaet ditt ikke støtter filtrering, vises det en melding i seksjonen Samlingsfiltre. Du kan fortsatt opprette filtre for butikken, men de blir ikke vist i nettbutikken med mindre funksjonen støttes av temaet.

Tilgjengelige filtre

Filtre for tilgjengelighet og primærpris er inkludert som standard. Produktvariantene dine avgjør hvilke ytterligere filtreringsalternativer som er tilgjengelig. Hvis du for eksempel selger klær med ulike varianter for størrelse, kan du aktivere et filter for størrelse.

Legg til filtre

Velg hvilke filtre som skal vises på samlingssidene.

Steg:

1. Bla ned til Samlingsfiltre.
  2. Klikk på rullegardinmenyen Legg til filter.
  3. Klikk på Produktalternativer, og velg et eller flere filtreringsalternativer fra listen.
  4. Klikk Ferdig for å lagre produktalternativene.
  5. Klikk Lagre for å oppdatere samlingsfilterne.

Filtrer produkter

Når samlingsfiltrering er aktivert, vises filtreringsalternativene over produktoppføringene i nettbutikken. Det er ingen grense for antall filterkriterier en kunde kan velge. Når en kunde har valgt et filtreringsalternativ, vil den resulterende listen med filtrerte produkter automatisk oppdateres for å vise produkter som samsvarer med kundens kriterier.

Et bilde av en nettbutikkfront som viser filtreringsalternativer under en overskrift der det står «Klær». De viste filtreringsalternativene er størrelse, merkevare, tilgjengelighet, pris og produkttype.