Temainnstillinger for Dawn

Du kan bruke temainnstillinger for å gjøre endringer i nettbutikkens typografi, farger, koblinger til sosiale medier og kasseinnstillinger. Når du gjør endringer i temainnstillingene, gjelder endringene for hele nettbutikken.

Farger

Du kan velge farger for de ulike delene av nettbutikken.

Tilpass fargeinnstillingene

1. Klikk på Temainnstillinger.
  2. Klikk på Farger.
  3. For å åpne fargevelgeren, klikker du på fargekartet for innholdstypefargen du vil endre. Området Nylig valgte viser farger du bruker for øyeblikket i andre deler av temaet.

For å angi en bestemt hexfargekode klikker du på tekstfeltet for å angi fargen.

For å angi fargen til gjennomsiktig, må du slette hex-kodeverdien fra tekstfeltet.

4. Klikk på Lagre.

For å finne ut mer om fargealternativene i Dawn, inkludert hvordan du angir fargeoverganger, kan du se Fargetemaer for Dawn.

Typografi

Du kan angi skriftstil og størrelse for teksten i nettbutikken. Du kan velge en systemskrift eller en egendefinert skrifttype.

Det anbefales at du bruker systemskrifter i butikken. Ved å bruke systemskrifter unngås nedlasting av nye skrifttyper til kundens datamaskin, noe som kan påvirke innlastningshastigheten av butikken negativt. Skrifttypen som vises på kundens datamaskin avhenger av hvilket operativsystem de bruker.

Tilpass typografiinnstillingene

1. Klikk på Temainnstillinger.
  2. Klikk på Typografi.
  3. For hver type tekst klikker du på Endre for å bruke fargevelgeren.
  4. Utforsk tilgjengelige skrifttyper med søkefeltet, eller ved å klikke på Last inn mer.
  5. Klikk på navnet til skrifttypen du vil bruke, og klikk på Velg.
  6. Klikk på Lagre.

Tilpass skriftstørrelsene dine

Du kan angi standard skriftstørrelser for overskrift og brødtekst med temainnstillingen Typografi.

Steg:

1. Klikk på Temainnstillinger > Typografi.
  2. Hvis du vil endre standard skriftstørrelse for overskrifter, kan du bruke Skala for skriftstørrelse for å velge standard skriftstørrelse. Minste skriftstørrelse er 100 %, og maksimal skriftstørrelse er 150 %. Hver økning i skalaen øker skriftstørrelsen med 5 %. Standardinnstillingen er 100 %.
  3. For å endre standardstørrelsen for brødtekst kan du bruke Skala for skriftstørrelse for å velge standard skriftstørrelse. Minste skriftstørrelse er 100 %, og maksimale skriftstørrelse er 130 %. Hver økning i skalaen øker skriftstørrelsen med 5 %. Standardinnstillingen er 100 %.
  4. Klikk på Lagre.

Oppsett

Layouten lar deg angi maksimal bredde som nettbutikken vises i.

1. Klikk på Temainnstillinger > Layout.
  2. Bruk rullegardinmenyen for å velge mellom en layout på 1200 px eller 1600 px. Standardinnstillingen er 1600 px.
  3. Klikk på Lagre.

Sosiale medier

Du kan legge til knapper for deling på sosiale medier på produktene og blogginnleggene dine og koblinger til kontoene dine på sosiale medier. Koblinger til kontoene dine på sosiale medier vises i bunnteksten til nettbutikken din.

Tilpass innstillingene dine for sosiale medier

1. Klikk på Temainnstillinger. 4. Klikk på Sosiale medier 5. For å legge til koblinger til kontoer i sosiale medier, angir du koblinger til kontoene dine i feltene som er oppgitt under Kontoer. Angi komplette koblinger, som https://instagram.com/shopify eller https://twitter.com/shopify. 6. Klikk på Lagre.

Søkedata

Dawn inkluderer prediktivt søk, som viser produktforslag når kundene begynner å skrive i søkefeltet. Produktforslag kan hjelpe kundene med å utforme og finpusse søkene sine, og gi dem nye måter å utforske en nettbutikk på. De kan også la kundene bla raskt gjennom resultatene uten å måtte forlate den gjeldende siden for å se en separat liste med søkeresultater.

Du kan tilpasse følgende innstillinger for søk:

• Aktiver produktforslag - Aktiver eller deaktiver produktforslag.
  • Vis leverandør - Vis eller skjul leverandører i produktforslag.
  • Vis pris - Vis eller skjul priser i produktforslag.

Endre innstillinger for søkeinndata

1. Klikk på Temainnstillinger.
  2. Klikk på Søkeinndata
  3. Bruk innstillingene for å tilpasse søkeatferden i butikken.
  4. Klikk på Lagre.

For å finne ut mer om hvordan produktforslag fungerer, kan du se Prediktivt søk.

Favorittikon

Du kan legge til et favorittikon, eller «favicon», som kan hjelpe deg med å bygge nettbutikkens merkevare. Et favicon vises på følgene steder:

• fanen din i nettlesere
  • loggoppføringene dine i nettlesere
  • ikoner på skrivebordet
  • ved siden av navnet til nettbutikken din når det legges til i bokmerker

Finn ut mer om favicon.

Tilpass faviconet ditt

1. Klikk på Temainnstillinger. 4. Klikk på Favorittikon 3. I området Favorittikon-bilde, klikker du på Velg bilde, og gjør en av følgende: * For å bruke et bilde du allerede har lastet opp til Shopify-administrator, klikker du på et bilde for å velge det og klikke på Velg. * For å bruke et bilde fra din lokale datamaskin, klikker du på Last opp. Velg et bilde fra datamaskinen og klikk på Åpne for å starte opplastingen. Det vil automatisk velges når opplastingen er fullført. Klikk på Velg. * For å velge et gratis bilde, klikk på Gratis bilder og søk etter et bilde eller klikk på et bilde for å velge det. 4. Legg til alt. tekst til favorittikon-bildet: 1: Klikk på Rediger alt. tekst. 2. I vinduet Rediger bilde angir du en kort beskrivelse av bildet. 3. Klikk på Lagre.

Valutaformat

Du kan velge at priser på produktsider, handlekurv og kassen alltid vises med valutakoder.

1. Klikk på Temainnstillinger. 4. Klikk på Valutaformat. 5. For å aktivere valutakoder, klikk på avmerkingsboksen Vis valutakoder. 6. Klikk på Lagre.

Butikkens kasse

Denne seksjonen lar deg tilpasse kassen i butikken. Se Shopify-kasse for mer informasjon om betalingssiden i butikken.

Endre temastiler

En temastil er en samling av innstillinger valgt av en temadesigner. Du kan legge til en temastil i butikken din for å gi den et mer polert utseende og følelse. Alle temaene har en temastil som brukes som standard. Når du tilpasser et tema, erstatter du temaets stilinnstillinger med dine egne. Når du legger til en temastil i temaet ditt, kan du endre gjeldende innstillinger, som farger og typografi.

Steg:

1. Klikk på Temainnstillinger > Stiler.

2. Velg temastilalternativene med rullegardinmenyene. De tilgjengelige alternativene avhenger av hvilket tema du bruker.

3. Klikk på Lagre.

Ange endringer og utfør på nytt

Angre-knappen reverserer den siste endringen, mens Gjør om-knappen implementerer en endring du først angret. Hvis du klikker på Angre-knappen flere ganger, vil endringene angres, en endring om gangen. Knappene Angre og Gjør om er plassert i verktøyslinjen for temaredigeringsprogrammet.

Angre- og Gjør om-knappene i verktøylinjen for redigeringsprogrammet for temaer.

Klikk på Angre-knappen for å reversesere følgende endringer:

• legge til, endre rekkefølge på og slette seksjoner
  • legge til farger, skrifttyper og andre innstillinger i fanen Temainnstillinger
  • tilbakestille en temastil

Du kan bruke temainnstillingene til å tilpasse fargene og typografien i nettbutikken. Du kan også sette opp koblinger til kontoer på sosiale medier, redigere handlekurvinnstillinger og legge til et favicon.