Sider

Hvis du har en Shopify-nettbutikk, kan du opprette nettsteder i Shopify-administrator. Nettsteder inneholder informasjon som sjeldent endrer seg eller som kunder ofte etterspør, som en «Om oss»-side eller en «Kontakt oss»-side. Finn ut mer om hva du bør inkludere på en «Om oss»-side.

Du kan også legge til en blogg til nettbutikken for innhold som du vil oppdatere regelmessig, eller hvis du vil oppmuntre til tilbakemeldinger.

Legg til et nytt nettsted på nettbutikken

Steg:

1. Angi en tittel og innhold for siden.

Beskriv godt og tydelig når du velger tittel for nettstedet. Nettstedets tittel vises i fanen eller tittellinjen i nettleseren. Den vises også som sidens tittel i søkemotorresultater. Finn ut mer om nettsted-SEO.

1. Under Synlighet velger du når siden skal publiseres. Som standard blir det nye nettstedet synlig når du klikker på Lagre. Velg Skjult-alternativet hvis du vil at den nye nettsiden skal skjules fra nettbutikken, eller klikk Angi en bestemt publiseringsdato for å kontrollere når nettsiden publiseres.

2. Klikk på Lagre.

3. Alternativ: Hvis du vil at et publisert nettsted skal vises i nettbutikkens navigasjon, kan du legge til en kobling til det i en meny.

Legg til innhold på nettstedet

Redigeringsprogram for rik tekst viser tekst i Innhold-feltet i samme stil som det vil vises på nett. Du kan formatere teksten og endre tekstfarge ved å velge alternativer i rich text editor. Du kan også sette inn følgende elementer på et nettsted:

• koblinger
  • tabeller
  • bilder
  • videoer

Finn ut mer om redigeringsprogram for rik tekst.

Hvis du vil redigere HTML-koden til siden, klikker du på Vis HTML-knappen for å se HTML-en og gjøre endringer:

Shopify – sideredigering viser html

Pass på at du klikker Lagre etter du har gjort endringer på nettstedets innhold som du vil beholde.

Legg til en kobling på nettstedet

Du kan legge til en kobling på et nettsted for å sende kunder til et annet nettsted i nettbutikken eller til et annet sted på nettet.

Steg:

1. I Innhold-feltet angir du teksten som skal transformeres til en kobling.

2. Uthev koblingsteksten og klikk på Sett inn kobling-knappen:

Shopify – sett inn sidekobling

1. Angi en nettadresse i Koble til-feltet. Angi en beskrivende Koblingstittel for å bidra til søkemotor-optimalisering og tilgjengelighet.

2. Klikk på Lagre.

Legg til et Google-kart på et nettsted

Du kan legge til et Google-kart for en adresse på et nettsted i nettbutikken. Det er for eksempel en god idé å legge til et kart i Om oss-siden for å vise hvor butikken ligger:

1. I Google Maps legger du inn adressen du ha på kartet.

2. Klikk på Del-ikonet for å åpne delingsalternativer.

3. Klikk på Bygg inn et kart for å opprette innbyggingskoden.

4. Velg kartstørrelsen du vil ha, og kopier koden til tekstboksen. Koden begynner med <iframe src= og er en tagg skrevet i HTML som bygger inn kartet.

1. Klikk på tittelen til nettstedet der du vil vise kartet.

2. I Innhold-verktøylinjen klikker du Vis HTML-knappen for å vise HTML-koden for nettstedet:

Shopify - show html toolbar

3. Lim inn koden du kopierte fra Google Maps i Innhold-boksen. Du kan bygge inn kartet på bunnen av nettstedet ved å lime inn koden etter eksisterende innhold, eller på en annen plass på nettstedet.

4. Klikk på Vis redigering for å gå tilbake til nettstedredigeringen fra HTML-visningen og forhåndsvisning kartet.

5. Klikk på Lagre.

Rediger et nettsted

Du kan redigere et nettsted i Shopify hvis du vil rette opp i skrivefeil, legge til ny informasjon eller gjøre endringer på innholdet.

Steg:

1. Klikk på tittelen til siden.

2. Gjør endringer på det eksisterende nettstedsinnholdet eller innstillingene.

3. Klikk på Lagre. Besøk nettstedet i nettbutikken for å forsikre deg om at endringene vises. Du må kanskje laste inn nettleseren på nytt for å se de lagrede endringene.

Rediger søkemotoroppføringene for et nettsted

Du kan redigere måten nettstedet vises i søkemotorresultatene for å hjelpe kundene med å finne nettstedet og oppfordre dem til å klikke på koblingen.

Steg:

1. Klikk på tittelen til siden.

2. I seksjonen Forhåndsvisning av søkemotoroppføring klikker du på Rediger nettstedets SEO.

3. I feltet Sidetittel kan du angi en beskrivende tittel. Denne tittelen vises som en kobling i søkemotorresultatene. Du kan angi opptil 55 tegn i tittelen.

4. Angi en beskrivelse for oppføringen i søkemotoren. Sørg for å ta med relevante nøkkelord som hjelper nye kunder med å finne koblingen din, og husk å ta med navnet på virksomheten. Du kan angi opptil 320 tegn i beskrivelsen.

1. I seksjonen URL og referanse kan du redigere nettadressen. I de fleste tilfeller trenger du ikke å endre nettadressen. Hvis du foretar endringer, må du sørge for at den angitte nettadressen videresender fra den gamle nettadressen. Nettadressen kan ikke inneholde mellomrom. Referanser brukes i temadesign.

2. Klikk på Lagre.

Slett et nettsted

Steg:

1. Klikk på tittelen til nettsiden du vil slette.

2. Klikk på Slett side.

3. Klikk på Slett.

Hvis du sletter et nettsted du bruker i butikkens navigasjon, slettes også det tilknyttede menyelementet. Hvis du for eksempel sletter en nettside kalt Engrosforespørsler som du bruker i menyelementet Engros slettes begge.

Du kan også bruke Massehandlinger for å slette mer enn én side av gangen.

Publiser eller avpubliser flere nettsteder av gangen

Du kan enkelt kontrollere sidene som er publisert i nettbutikken ved å bruke Handlinger-rullegardinmenyen i Shopify. Dette lar deg publisere eller avpublisere mange nettsteder samtidig, noe som er nyttig hvis du kommer til Shopify fra en annen e-handelsplattform eller nettsted, eller hvis du laster opp en rekke forhåndsskrevne dokumenter.

Publiser flere nettsteder av gangen

Steg:

1. Merk boksen ved siden av hvert nettsted du vil publisere.

2. Klikk på rullegardinmenyen Handlinger, og velg Gjør de valgte sidene synlige. Du skal nå kunne se nettstedene dine i nettbutikken.

3. Legg til en kobling til de nye nettsidene i en meny, slik at kundene kan finne dem.

Avpubliser flere nettsteder av gangen

Steg:

1. Merk boksen ved siden av hvert nettsted som du vil avpublisere fra nettbutikken.

2. Klikk på Handlinger-rullegardinmenyen og velg Skjul de valgte sidene.

3. Fjern koblinger til nettsidene fra menyene.

Om oss-side

Hvis du velger å inkludere en «Om oss»-side i nettbutikkens innhold, kan du bruke det til å fortelle bedriftens historie til kundene dine, og hjelpe dem å skape en relasjon til merkevaren din.

Vurder målene for Om oss-siden

Når du skriver «Om oss»-siden, bør du vurdere følgende mål:

• Vær motiverende – Vurder hva du ønsker at kundene skal gjøre, og hvordan du vil at de skal føle seg etter å ha lest siden. Du vil for eksempel kanskje inspirere kundene til å bli med på e-postlisten din for å finne ut mer om produsentene av produktene dine, eller kanskje du vil gjøre dem spente på produkter i begrenset opplag, slik at de følger deg i sosiale medier.
  • Vær autentisk – Fortell historien om bedriften din ved å bruke en unik og ærlig stemme. Hvis det er mulig bør du nevne verdiene som driver bedriften. historien om vekst og utfordringer, og målene til bedriften din. Du kan for eksempel fortelle historien om hvordan du oppdaget et behov for produktene dine gjennom dine egne opplevelser. Hvis du har problemer med å skrive i et ærlig språk, kan du prøve å ta opp stemmen din og notere det ned igjen som et førsteutkast.
  • Vær engasjerende – Bruk bilder eller videoer for å bryte opp teksten og hjelpe kundene med å relatere seg til bedriften din. Du kan for eksempel bruke bilder av de ansatte, eller videouttalelser fra tidligere kunder.

Ikke vær så opptatt av at «Om oss»-siden skal bli perfekt. Etterhvert som bedriften vokser og endrer seg over tid kan du endre denne siden med innhold som er relevant for kundene.

Informasjon som bør med på Om oss-siden

Når du skriver «Om oss»-siden, bør du ta med informasjon om bedriften, produkter eller kunder som vil motivere kundene dine. Du trenger ikke ta med alt som har med bedriften å gjøre, men tenk på om noen av de følgende eksemplene kan være gode ting å ha med på «Om oss»-siden din:

• Hva du selger – alt som gjør produktene dine annerledes
  • Hvorfor du selger dem – bedriftens misjon eller verdier
  • Hvem du er – bedriften din, grunnleggeren eller produsentene
  • Hvem du selger til – din tilnærming til kundeservice eller kundetilfredshet
  • Hvorfor du er annerledes – spesifikk kompetanse, uttalelser fra kunder eller ekstratjenester

Ikke glem å ta med en spesifikk oppfordring til kundene som samsvarer med målet til siden, også kjent som en call-to-action. Du kan for eksempel ha et påmeldingsskjema for nyhetsbrev, eller følgeknapper for sosiale medier.

Legg til en Om oss-side i Shopify-nettbutikken din

Etter du har skrevet et utkast til «Om oss»-siden, kan det være lurt å be noen andre om å lese den, gi deg tilbakemelding og se etter eventuelle skrivefeil. Når du er klar, kan du legge til en side i nettbutikken for å dele historien med kunder.

Steg:

1. Angi en tittel og innhold for siden.

2. Under Synlighet velger du når siden skal publiseres. Som standard blir det nye nettstedet synlig når du klikker på Lagre. Velg Skjult-alternativet hvis du vil at den nye nettsiden skal skjules fra nettbutikken, eller klikk Angi en bestemt publiseringsdato for å kontrollere når nettsiden publiseres.

3. Klikk på Lagre.

Når du har opprettet «Om oss»-siden, må du legge til en kobling til den fra nettbutikkens navigasjon slik at den vises i en meny.