Oppfyller bestillinger

Når kunden legger inn en bestilling må du sende den. I Shopify vises denne prosessen til som bestillingsoppfyllelse. Det er noen få ting du må gjøre for å påse at bestillingene behandles og oppfylles på riktig måte.

Oppfylle bestillinger manuelt

Du setter opp innstillinger for bestillingsoppfyllelse når du konfigurerer Kasse-innstillingene.

Når du oppfyller bestillinger manuelt kan du enkelt holde oversikt over lagerbeholdningen og kontrollere når en bestilling sendes. Manuell oppfyllelse av bestillinger kan være den beste metoden å oppfyllelse av bestillinger på hvis en av følgende situasjoner gjelder for forretningen din:

• lage produkter for bestilling
  • gjøre produkter tilgjengelig for forhåndsbestilling
  • hvis du av og til går tom for varer
  • hvis du enkelt vil tilby kundene delvis oppfyllelse uten å måtte utstede en refusjon

Trinn:

Du kan også oppfylle flere bestillinger samtidig fra Shopify-administratoren.

Oppfylle deler av en bestilling manuelt

Hvis en kunde har lagt inn og betalt en bestilling på flere produkter og en eller flere av produktene er tom på lager eller er en forhåndsbestilling, vil du kanskje oppfylle deler av bestillingen slik at du kan sende innholdet separat.

Trinn:

Oppfylle bestillinger for flere steder

Hvis en kunde har lagt inn og betalt en bestilling på flere produkter, og en eller flere av produktene oppbevares på ulike steder, kan du oppfylle deler av bestillingen separat basert på hvor lagerbeholdningen er lokalisert. Du kan angi prioritering for lokaliseringene hvis du vil spesifisere prioritetssekvensen for bestillingsoppfyllelse.

Trinn:

Manuelt oppfyll mange bestillinger samtidig

Ved å velge flere bestillinger om gangen kan du bruke Handlinger-knappen til å oppfylle alle samtidig. Dette gjelder for butikker som oppfyller bestilling manuelt. Hvis du ikke bruker Shopify Shipping, må du fremdeles legge til sporingsnumre for de tilsvarende bestillingene.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på Uoppfylt-fanen for å kun vise bestillingene som må oppfylles:

Samlet oppfyllelse

3. Velg bestillingene du vil oppfylle ved å klikke på avmerkingsboksene:

Samlet oppfyllelse

4. Klikk på Handlinger.

5. Klikk Oppfyll bestillinger:

Samlet oppfyllelse

6. Valgfritt: Velg avmerkingsboksen Send et varsel til kunden for å sende kundene et varsel.

7. Klikk Oppfyll.

Kansellere en oppfyllelse

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Fra Bestillinger-siden klikker du på nummeret til en bestilling i listen hvis Oppfyllelsesstatus er Oppfylt.

3. I Oppfyllelser-delen klikker du Mer og deretter Kanseller oppfyllelse:

Avbryt gjennomføring

Når du har kansellert en oppfyllelse kan du kjøpe en ny fraktetikett eller opprette en ny oppfyllelse for den bestillingen.

Oppfyll bestillinger automatisk

Hvis noen av følgende situasjoner gjelder forretningen din, kan automatisk oppfyllelse gjøre det enklere å frakt bestillinger mer effektivt:

• salg av digitale nedlastinger
  • bruk av en oppfyllelsestjeneste

Hvis du bruker Oberlo kan du ikke bruke automatisk oppfyllelse av bestillinger. Hvis du vil finne ut mer, kan du se Konfigurere innstillingene for oppfyllelse av Shopify-bestillinger for Oberlo og Oppfylle Oberlo-bestillinger.

Sette opp automatisk bestillingsoppfyllelse

Du kan sett opp automatisk bestillingsoppfyllelse fra Kasse-siden i Shopify-administratoren.

Oppfyllelse gjennom en tredjepartstjeneste

Tredjepartstjenester oppfyller bestillinger på ulike måter:

• Dropshipping-apper – Enkelte dropshippingapper merker automatisk varene som oppfylt når de sender bestillingen. Andre krever at du bestiller for kundenes varer i appene deres. Kontakt utvikleren av dropshipping-appen for å fastslå den beste arbeidsflyten når bestillinger bruker tjenestene deres. Hvis du bruker Oberlo må du konfigurere innstillingene for oppfyllelse av Shopify-bestillinger for Oberlo.

• Apper for å trykke på forespørsel – De fleste «trykk på forespørsel»-apper merker automatisk varene som oppfylt på dine vegne når bestillingen sendes. Sjekk de anbefalte innstillingene og arbeidsflyten med apputvikleren.

• Egendefinerte oppfyllelsestjenester – Hvis du har samarbeidet med en egen oppfyllelsestjeneste og lagt dem til som en egendefinert oppfyllelsestjeneste, må du merke bestillingen som oppfylt når du er klar for at oppfyllelsestjenesten skal behandle bestillingen.