Konfigurere selvbetjente returer

For at kundene skal kunne sende produktreturforespørsler direkte i nettbutikken må du aktivere selvbetjente returer i Shopify-administrator. Du kan også legge inn instruksjoner i nettbutikken som informerer kundene om hvordan de kan forespørre returer.

Krav for konfigurering av selvbetjente returer

Gjør følgende for å la kundene sende inn returforespørsler:

• Aktiver selvbetjente returer i Shopify-administrator
  • Gi kundene tilgang til å logge på nye kundekontoer. Det er to måter å gi kundene tilgang til å logge på nye kundekontoer:
    • Bytt til nye kundekontoer.
    • Legg til URL-adressen til nye kundekontoer i butikkens bunntekst, refusjonsbetingelser eller en annen side i butikken. Hvis du ikke ønsker å bytte til nye kundekontoer, kan du bruke dette alternativet for å fortsette å bruke klassiske kundekontoer i nettbutikken og i kassen, samtidig som kundene fortsatt får tilgang til å forespørre en retur.

Hensyn ved konfigurering av selvbetjente returer

Før du konfigurerer selvbetjente returer, må du gå gjennom følgende hensyn:

• Selvbetjente returer fungerer ikke med klassiske kundekontoer.
  • Selvbetjente returer er ikke tilgjengelig for B2B on Shopify-bestillinger.
  • Bytter kan ikke forespørres i selvbetjente returer, og du kan ikke ha byttespesifikke returregler.
  • Du kan ikke legge til byttevarer når du godkjenner en returforespørsel. Hvis en returforespørsel inneholder merknader som ber om bytte av varer, kan du avvise returforespørselen og opprette en ny retur med byttevarer i Shopify-administrator.

Aktiver selvbetjente returer

For å konfigurere returforespørsler må du aktivere selvbetjente returer i Shopify-administrator.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundekontoer fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Aktiver i seksjonen Selvbetjente returer.
  3. Klikk på Lagre.

Når du har aktivert selvbetjente returer må du tillate at kundene kan logge på fra nettbutikken og kassen ved hjelp av nye kundekontoer. For å gjøre dette kan du konfigurere nye kundekontoer i Shopify-administrator eller legge til URL-adressen til nye kundekontoer i butikken.

Legge til URL-adresser til nye kundekontoer i nettbutikken

Når en kunde klikker på URL-adressen til nye kundekontoer blir vedkommende bedt om å logge på kundekontoen sin og sende inn en returforespørsel.

Du kan legge til URL-adressen til nye kundekontoer hvor som helst i nettbutikken der du kan legge inn en URL-adresse, som i butikkens returbetingelser eller på en returside.

Du kan finne og kopiere URL-adressen til nye kundekontoer fra Kundekontoer-innstillingene i Nye kundekontoer-seksjonen av siden. Når du har kopiert URL-adressen kan du legge den der det er mest hensiktsmessig i nettbutikken.

Legg til URL-adressen til nye kundekontoer i refusjonsbetingelsene

1. Gå til Innstillinger > Retningslinjer fra Shopify-administrator.
  2. Velg teksten du vil hyperkoble i seksjonen Refusjonsbetingelser og lim inn URL-adressen til nye kundekontoer.
  3. Klikk på Lagre.

Legg til URL-adressen til nye kundekontoer på en side

1. Gå til Nettbutikk > Sider fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på siden der du ønsker å legge til URL-adressen til nye kundekontoer, som en returside.
  3. Velg teksten du vil hyperkoble og lim inn URL-adressen til nye kundekontoer.
  4. Klikk på Lagre.
  5. Valgfritt: Klikk på Vis side for å se hvordan endringene vises i nettbutikken.
  1. Gå til Nettbutikk > Navigasjon fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Bunntekstmeny.
  3. Trykk på Legg til menyelement.
  4. Skriv inn et sidenavn, som Returer, Returforespørsler eller Be om en retur i feltet Navn.
  5. Lim inn URL-adressen til nye kundekontoer i feltet Kobling.
  6. Klikk på Legg til, og klikk deretter på Lagre.

Kundeopplevelse

Kunden må logge på kundekontoen sin for å kunne sende returforespørsler. Kunden får tilgang til kontoen på følgende måter:

• Klikke på URL-adressen til nye kundekontoer som du legger til i nettbutikken.
  • Logge på kundekontoen sin fra butikknavigasjonen. Dette alternativet fungerer bare hvis du har aktivert nye kundekontoer i butikken.

Kunden angir e-postadressen sin og en sekssifret bekreftelseskode de får på e-post. Det kreves ikke et passord for å logge inn. Når kunden har angitt koden i butikken får de tilgang til kontoen sin.

Kundene dine kan bare sende returforespørsler for bestillinger som er oppfylt eller delvis oppfylt.

Legg til instruksjoner for returforespørsler i butikken

Legg til informasjon i refusjonsbetingelsene eller på en side i nettbutikken om hvordan returforespørsler fungerer. Du kan bruke og justere følgende eksempelinstruksjoner for hvordan en kunde kan sende inn en returforespørsel i nettbutikken.

**Sende en returforespørsel**Klikk på profilikonet i butikknavigasjonen eller gå til refusjonsbetingelsene eller en returside og be om en retur. 1. Logg på kontoen din: 1. Skriv inn e-postadressen din i feltet**E-postadresse**, og klikk deretter på**Fortsett**. 2. Gå til e-postkontoen din, åpne e-postmeldingen som sendes fra butikken og kopier den sekssifrede bekreftelseskoden fra e-postmeldingen. 3. Gå tilbake til nettbutikken og angi en sekssifret bekreftelseskode. 2. Klikk på bestillingen du vil sende inn en retur for. 3. Hvis bestillingen inneholder mer enn én vare velger du varene du ønsker å returnere. 4. Velg en returårsak og legg til en merknad til butikken. 5. Klikk på**Be om retur**. Hvis returforespørselen blir godkjent og krever frakt vil du motta en e-postmelding med fraktinstruksjoner og en returfraktetikett. Når produktet er returnert mottar du en refusjon.

Tilpasse merkevarebygging i returforespørsler

Sidene der selvbetjente kundene håndterer og sender inn returforespørsler bruker kassens merkevareinnstillinger. For å gjøre endringer i merkevarebyggingen på disse sidene må du oppdatere merkevareinnstillingene for kassen.

Følgende merkevareinnstillinger gjelder ikke for disse sidene:

• logoplassering
  • logojustering
  • maksbredde for logo

Tilpasse e-postvarsler om returforespørsler

Returforespørsler har følgende e-postvarsler du kan tilpasse:

• bekreftelse på returforespørsel
  • returforespørsel godkjent
  • returforespørsel avvist

Du kan tilpasse disse varslene i Innstillinger > Varsler > Returer.

Se gjennom følgende tabell for å finne ut mer om e-postvarsler om returforespørsler:

Varsler om returforespørsler
Varsel Beskrivelse
Bekreftelse på returforespørsel Sendes automatisk til kunden når de har forespurt en retur ved hjelp av selvbetjente returer.
Returforespørsel godkjent Sendes til kunden når du godkjenner en returforespørsel. Dette varselet inkluderer informasjon om returfrakt, som en returfraktetikett du laster opp når du godkjenner en returforespørsel.
Returforespørsel avvist Sendes til kunden med en melding som indikerer hvorfor en returforespørsel er avslått. Du kan redigere meldingen til kunden før den sendes.

Hvis du leverer en returfraktetikett med Shopify Shipping eller SFN mottar kundene en e-postmelding med returbekreftelse og en annen e-postmelding som inneholder en returfraktetikett.

Motta e-postvarsler om returforespørsler

Hvis du velger å motta bestillingsvarsler på e-post, mottar du også varsler om returforespørsler på e-post automatisk. Varsler om returforespørsler er ikke tilgjengelige i Shopify-appen.

Du kan administrere varsler om bestillinger og returforespørsler i Innstillinger > Varsler > Bestillingsvarsler til personalet.