Legge til en valutavelger

Hvis du legger til en valutavelger i temaet ditt, kan kundene velge sin foretrukne valuta fra en rullegardinmeny med valutaer. Valutavelgere er innebygget i noen temaer, eller kan legges til gjennom Geolocation-appen. Geolocation-appen lar deg også be kundene om å bytte til sin lokale valuta basert på IP-adressen deres.

App-anbefaling

Hvis du har Shopify Plus-abonnementet vil butikken din automatisk sette kundens valuta basert på IP-adressen deres. Hvis du har et annet abonnement, kan du gi kundene mulighet til å bytte til sin lokale valuta ved å bruke Geolocation-appen fra Shopify, som er gratis. Geolocation-appen gir språk- og valutaanbefalinger til kundene basert på geografisk plassering, samt nettleser eller enhetsspråk. Geolocation-appen legger også til en velger i bunnteksten til nettbutikken som gjør det mulig for kundene dine å velge språk og valuta.

Internasjonale domener

Du kan angi standardvalutaen for internasjonale kjøpere ved å bruke Internasjonale domener. Du kan for eksempel bruke your-shop-name.com i USA, der nettbutikken vises på engelsk og priser vises i USD. I Frankrike kan du bruke your-shop-name.fr, eller fr.your-shop-name.com, der nettbutikken vises på fransk og prisene vises i EUR. Dette forbedrer den lokale handleopplevelsen og bidrar til større internasjonalt salg.

Legg til en valutavelger i butikkens navigasjonsmeny

Du kan oppdatere butikkfronten for å inkludere en valutavelger i temaets bunntekst eller hovedmeny, uten at du trenger å tilpasse temakoden.

Oppdater temaet for å legge til en valutavelger

Noen temaer, som Debut eller Brooklyn, inkluderer en valutavelger i de nyeste versjonene. Hvis du bruker en eldre versjon kan du oppdatere temaet for å automatisk få en valutavelger i butikkfronten.

Rediger temakoden for å legge til en valutavelger

Hvis du vil redigere temakoden slik at kundene kan velge valuta, kan du bruke Shopify Liquid til å opprette valutavelgere i butikkfronten. Dette er en avansert veiledning. Du må bare redigere temakoden hvis du har erfaring med koding. Alternativt kan du leie inn en Shopify-ekspert gjennom valutavelger-jobben på Shopify-ekspertmarkedsplassen.