Tema- og skriptstøtte for salg med flere valutaer

Tilpass butikkfronten og opprett skripter for å støtte salg med flere valutaer.

Valutavalg

Etter du har aktivert salg med flere valutaer med Shopify Payments, kan kundene betale i lokal valuta. Valutaen som kundene ser i butikken kan angis på et par måter:

• Kobling – du kan sende kundene en nettadresse som vil åpne butikken i en spesifikk valuta.

Du kan også sende kundene en nettadresse som vil åpne butikken i en spesifikk valuta på slutten av nettadressene, der ISO-koden er valutakoden ISO 4217 med tre tegn. For eksempel vil følgende kobling åpne butikken og vise alle prisene i canadiske dollar: myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD`.

• Valutavelger – hvis du vil la kundene velge deres lokale valuta, må du legge til en valutavelger.

• Geoplassering (Shopify Plus) – geoplassering er kun tilgjengelig med Shopify Plus-abonnementet. Når en kunde besøker butikken, velger butikken hvilken valuta som skal vises basert på hvor kunden befinner seg.

Når en kunde går til butikken, velger butikken valutaen som skal brukes basert på geoplasseringen til IP-adressen til kunden. Prisene i butikken og kassen konverteres umiddelbart til denne valutaen. Hvis en kundes plassering bruker en valuta som ikke støttes av butikken, vil butikkens valuta bli brukt. La oss si at butikkvalutaen er USD og du godtar USD, EUR og YEN. Når en kunde fra Brasil besøker butikken ser de priser i USD (butikkvalutaen) fordi du ikke godtar betalinger i BRL.

Temavalutavelger

Hvis du vil at kundene skal velge deres foretrukne valuta fra en rullegardinliste med valutaer, kan du opprette din egne valutavelger i temaet ditt.

De fleste temaer inkluderer ikke en valutavelger som støtter salg i flere valutaer med Shopify Payments, så du må opprette en. Mange temaer inkluderer ikke en valutavelger som standard. Du må legge til en flervalutavelger i temaene dine. Du kan bruke Shopify Liquid for å opprette valutavelgere i butikken, slik at kunder kan velge deres lokale valuta.

Shopify-skriptstøtte

Du bør gå gjennom skriptene for å kontrollere at de virker som de skal når du aktiverer salg med flere valutaer. Finn ut mer om skriptfunksjoner som støtter salg med flere valutaer.

API-støtte

Finn ut mer om API-funksjoner som støtter salg med flere valutaer.

Les mer