Tema- og skriptstøtte for salg med flere valutaer

Tilpass butikkfronten og opprett skripter for å støtte salg med flere valutaer.

Valutavalg

Etter du har aktivert salg med flere valutaer med Shopify Payments, kan kundene betale i lokal valuta. Valutaen som kundene ser i butikken kan angis på et par måter:

• Kobling – du kan sende kundene en nettadresse som vil åpne butikken i en spesifikk valuta.

Du kan også sende kundene en URL-adresse som vil åpne butikken din i en bestemt valuta ved å legge til en ISO-kode for valutaen på slutten av den. For eksempel vil følgende kobling åpne butikken og vise alle prisene i canadiske dollar: myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD.

• Valutavelger – hvis du vil la kundene velge deres lokale valuta, må du legge til en valutavelger.

• Geolocation (Shopify Plus) – Automatisk geolokalisering er kun tilgjengelig i Shopify Plus-abonnementet. Hvis du ikke har et Plus-abonnement og du vil bruke geolokalisering, kan du installere Geolocation-appen som er laget av Shopify. Se hjelpesiden for Geolocation for mer informasjon om denne appen.

Når en kunde besøker butikken, velger butikken valutaen den viser, både i butikkfronten og i kassen, basert på geolokalisering av kundens IP-adresse. Prisene i butikkfronten og kassen konverteres umiddelbart til denne valutaen.

Hvis kundens plassering bruker en valuta som ikke støttes av butikken din, brukes butikkens standardvaluta. La oss for eksempel si at butikkens standardvaluta er USD, og at du aksepterer USD, EUR og JPY. Hvis en kunde fra Brasil besøker butikken din, vil de se priser i USD, fordi du ikke aksepterer betalinger i BRL.

Temavalutavelger

Hvis du vil at kundene skal velge deres foretrukne valuta fra en rullegardinliste med valutaer, kan du opprette din egne valutavelger i temaet ditt.

De fleste temaer inkluderer ikke en valutavelger som støtter salg i flere valutaer med Shopify Payments, så du må opprette en. Mange temaer inkluderer ikke en valutavelger som standard. Du må legge til en flervalutavelger i temaene dine. Du kan bruke Shopify Liquid for å opprette valutavelgere i butikken, slik at kunder kan velge deres lokale valuta.

Shopify-skriptstøtte

Du bør gå gjennom skriptene for å kontrollere at de virker som de skal når du aktiverer salg med flere valutaer. Finn ut mer om skriptfunksjoner som støtter salg med flere valutaer.

API-støtte

Finn ut mer om API-funksjoner som støtter salg med flere valutaer.

Les mer