Gjør at butikken din kan selge i flere valutaer

Rediger Shopify Payments for å gjøre det mulig å selge i flere valutaer, og legg deretter til en valutavelger i nettbutikkens tema.

Før du begynner å selge i flere valutaer, må du teste kundens opplevelse. Shopify støtter to valutaverdier (butikk og kunde) i stedet for én, når du skal selge i flere valutaer.

Steg for å aktivere salg i flere valutaer

Steg 1: Konfigurer Shopify Payments til å bruke flere valutaer

Rediger Shopify Payments-innstillingene for å legge til valutaene du vil at butikken skal godta.

1. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer. 3. I Flere valutaer-delen aktiverer du valutaene du vil støtte fra listen over godkjente valutaer. 4. Klikk på Lagre.
  1. Valgfritt. Tilpass avrundingsreglene. Før kundene dine ser de konverterte prisene, gjelder avrundingsreglene for dem. Disse avrundingsreglene lar deg kontrollere hvordan prisene ser ut i den nye valutaen. For eksempel hvis du vil at alle prisene skal slutte med 0,95 USD, velger du 0,95 USD. Hvis du vil at prisene skal slutte på et annet tall, klikker du Rediger for å se avrundingsreglene.

Steg 2: Aktiver en valutavelger

De fleste temaer inkluderer ikke en valutavelger for å selge i flere valutaer med Shopify Payments, så du må opprette en.

Du kan aktivere en valutavelger i nettbutikken. For å finne ut mer kan du se aktivere en valutavelger.

Steg 3: Se de konverterte prisene

1. Fra Shopify-administratoren klikker du Innstillinger.

2. Klikk Betalingsleverandører.

3. I Shopify Payments-seksjonen klikker du på Rediger.

4. I Aktiverte valutaer-delen klikker du på den valutaen du vil forhåndsvise.

5. Klikk på Vis i nettbutikk.

Steg 4: Test kundens opplevelse

Besøk nettbutikken din som om du var en kunde, velg en annen valuta og test kundens opplevelse. Sørg for at prisene vises som du forventer i de forskjellige valutaene, og at appene dine og tilpasningene fortsetter å fungere som forventet.

Tilkoblinger til andre tjenester

Hvis butikken din bruker en API til å sende pengedata til et annet system eller en annen tjeneste, for eksempel en ERP, bør du teste at verdiene som sendes til disse systemene er i riktig valuta.

Andre hensyn

Være oppmerksom på følgende aspekter ved salg i flere valutaer:

• Se gjennom hvordan gavekort og rabatter fungerer i flere valutaer.

• Vurder å legge til en valutavelger til butikkfronten din.

• Salg i flere valutaer støttes bare av nettbutikken din. Bestillingsutkast er alltid i butikkens valuta. På samme måte bruker Shopify POS bare butikkvalutaen din. Du kan ikke selge i flere valutaer i noen kanaler, inkludert engroskanalen.

• Hvis du har private apper, bør du se gjennom API-endringene for å sørge for at appene fungerer skikkelig. Hvis du har offentlige apper, bør du teste dem for å sørge for at kundenes opplevelser ikke endres.

Les mer