Gjør at butikken din kan selge i flere valutaer

Rediger Shopify Payments for å gjøre det mulig å selge i flere valutaer, og legg deretter til en valutavelger i nettbutikkens tema.

Før du begynner å selge i flere valutaer, må du teste kundens opplevelse. Shopify støtter to valutaverdier (butikk og kunde) i stedet for én, når du skal selge i flere valutaer.

Steg for å aktivere salg i flere valutaer

Steg 1: Konfigurer Shopify Payments til å bruke flere valutaer

Rediger Shopify Payments-innstillingene for å legge til valutaene du vil at butikken skal godta.

1. I Shopify Payments-seksjonen klikker du på Administrer. 3. I Valutaer-seksjonen aktiverer du valutaene som du vil støtte fra listen over godkjente valutaer. 4. Klikk på Lagre. 5. Valgfritt: Aktiver avrundingsregler for å gjøre de konverterte prisene mer konsistente. 6. Valgfritt: Tilpass avrundingsreglene for å kontrollere hvordan prisene dine ser ut i den nye valutaen. For eksempel: Hvis du vil at alle prisene skal slutte på $0,95, velger du $0,95.

Steg 2: Aktiver en valutavelger

En valutavelger lar kundene dine velge sin lokale valuta. De fleste temaer inkluderer ikke en valutavelger for salg i flere valutaer. Du kan bruke Geolocation-appen for å legge til en valutavelger, eller du kan jobbe med en Shopify-partner for å legge til en valutavelger i temaet ditt.

For å finne ut mer kan du se aktivere en valutavelger.

Steg 3: Test kundens opplevelse

Besøk nettbutikken din som om du var en kunde, velg en annen valuta og test kundens opplevelse. Sørg for at prisene vises som du forventer i de forskjellige valutaene, og at appene dine og tilpasningene fortsetter å fungere som forventet.

Tilkoblinger til andre tjenester

Hvis butikken din bruker en API til å sende pengedata til et annet system eller en annen tjeneste, for eksempel en ERP, bør du teste at verdiene som sendes til disse systemene er i riktig valuta.

Andre hensyn

Være oppmerksom på følgende aspekter ved salg i flere valutaer:

• Se gjennom hvordan gavekort og rabatter fungerer i flere valutaer.

• Salg i flere valutaer støttes bare av nettbutikken din. Bestillingsutkast er alltid i butikkens valuta. På samme måte bruker Shopify POS bare butikkvalutaen din. Du kan ikke selge i flere valutaer i noen kanaler, inkludert engroskanalen.

• Hvis du har private apper, bør du se gjennom API-endringene for å sørge for at appene fungerer skikkelig. Hvis du har offentlige apper, bør du teste dem for å sørge for at kundenes opplevelser ikke endres.

Les mer