Gjør at butikken din kan selge i flere valutaer

Rediger Shopify Payments for å gjøre det mulig å selge i flere valutaer, og legg deretter til en valutavelger i nettbutikkens tema.

Før du begynner å selge i flere valutaer, må du teste kundens opplevelse. Shopify støtter to valutaverdier (butikk og kunde) i stedet for én, når du skal selge i flere valutaer.

Steg for å aktivere salg i flere valutaer

Steg 1: Konfigurer Shopify Payments til å bruke flere valutaer

Du kan aktivere flere valutaer ved å legge til land og regioner for hver valuta du vil godta i butikken.

1. I Shopify Payments-seksjonen klikker du på Administrer. 3. I Land/regioner-seksjonen klikker du Legg til land/region. 4. Velg landet eller området du vil støtte fra listen over støttede land og regioner. 4. Klikk på Legg til land/region.

Steg 2: Angi avrundingsregler og internasjonal prissetting

Funksjonene du kan bruke til å tilpasse de internasjonale prissettingsmodellene avhenger av butikkens Shopify-abonnement.

Sette sammen rader
Basic Shopify Shopify Advanced Shopify Shopify Plus
Vis land- og regionsider
Angi avrundingsregler for pris
Angi egendefinerte avrundingsregler
Angi prisjusteringer
Angi produktpriser for land og regioner

For hver valuta du aktiverer kan du angi avrundingsregler for å gjøre de konverterte prisene mer konsekvente. Du kan også opprette egendefinerte avrundingsregler for å kontrollere hvordan prisene vises i en ny valuta. Hvis du for eksempel vil at alle prisene dine skal slutte med 0,95 USD, oppretter du 0,95 USD som en egendefinert avrundingsregel.

Du kan kontrollere den internasjonale prissettingsmodellen ved å angi separate produktpriser og prisjusteringer for land og regioner. Ved å angi produktpris og sammenlign med-pris kan du spesifisere prisen for et hvilket som helst produkt i et hvilket som helst land eller region, ved hjelp av CSV-filen med produkter. Prisjusteringer er prosentvise økninger eller senkninger av grunnprisen for et produkt. Prisjusteringen gjelder for alle produkter som selges til kunder i et land eller en region.

Steg 3: Aktiver en valutavelger

En valutavelger lar kundene dine velge sin lokale valuta. De fleste temaer inkluderer ikke en valutavelger for salg i flere valutaer. Du kan bruke Geolocation-appen for å legge til en valutavelger, eller du kan jobbe med en Shopify-partner for å legge til en valutavelger i temaet ditt.

For å finne ut mer kan du se aktivere en valutavelger.

Steg 4: Test kundens opplevelse

Besøk nettbutikken din som om du var en kunde, velg en annen valuta og test kundens opplevelse. Sørg for at prisene vises som du forventer i de forskjellige valutaene, og at appene dine og tilpasningene fortsetter å fungere som forventet.

Tilkoblinger til andre tjenester

Hvis butikken din bruker en API til å sende pengedata til et annet system eller en annen tjeneste, for eksempel en ERP, bør du teste at verdiene som sendes til disse systemene er i riktig valuta.

Andre hensyn

Være oppmerksom på følgende aspekter ved salg i flere valutaer:

• Se gjennom hvordan gavekort og rabatter fungerer i flere valutaer.

• Salg i flere valutaer støttes bare av nettbutikken din. Bestillingsutkast er alltid i butikkens valuta. På samme måte bruker Shopify POS bare butikkvalutaen din. Du kan ikke selge i flere valutaer i noen kanaler, inkludert engroskanalen.

• Hvis du har private apper, bør du se gjennom API-endringene for å sørge for at appene fungerer skikkelig. Hvis du har offentlige apper, bør du teste dem for å sørge for at kundenes opplevelser ikke endres.

Les mer