Testing av konfigurasjonen av flere valutaer

Etter du har aktivert salg med flere valutaer med Shopify Payments, kan du teste kundeopplevelsen. Gå til butikken din og opprett prøvebestillinger. Kontroller at prisene vises på riktig måte i de ulike valutaene, og at appene og tilpasningene fortsetter å virke som de skal.

Bytt valutaer manuelt

Den enkleste måten å teste kundeopplevelsen i et ulikt land på (uten å måtte bytte tema) er å legge til parameteren ?currency=ISO-code på slutten av nettbutikkens nettadresser. Bytt ut ISO-kode med valutaens ISO 4217-valutakode med tre tegn.

For eksempel vil følgende kobling åpne butikken og vise alle prisene i canadiske dollar: myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD. Følgende kobling vil åpne den samme butikken og vise prisene i amerikanske dollar: myshopify-store.myshopify.com?currency=USD.

Eksempler på nettadresser, inkludert støttede ISO-koder
Støttet valuta Eksempel på URL-adresse
Australske dollar (AUD) myshopify-store.myshopify.com?currency=AUD
Canadiske dollar (CAD) myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD
Dansk krone (DKK) myshopify-store.myshopify.com?currency=DKK
Euro myshopify-store.myshopify.com?currency=EUR
Hongkong-dollar (HKD) myshopify-store.myshopify.com?currency=HKD
Japanske yen (JPY) myshopify-store.myshopify.com?currency=JPY
New Zealandske dollar (NZD) myshopify-store.myshopify.com?currency=NZD
Britiske pund (GBP) myshopify-store.myshopify.com?currency=GBP
Singaporske dollar (SGD) myshopify-store.myshopify.com?currency=SGD
Svensk krone (SEK) myshopify-store.myshopify.com?currency=SEK
Amerikanske dollar (USD) myshopify-store.myshopify.com?currency=USD

Du kan også opprette prøvebestillinger og simulere betalinger for dem ved å bruke testkredittkortnumre fra ulike steder.

Forhåndsvis valutaer i butikken din

Du kan forhåndsvise hvordan prisene ser ut i butikken din.

1. Fra Shopify-administratoren klikker du Innstillinger.

2. Klikk Betalingsleverandører.

3. I Shopify Payments-delen klikker du Rediger.

4. I Aktiverte valutaer-delen klikker du på den valutaen du vil forhåndsvise.

5. Klikk på Vis i nettbutikk.

Offentlige og private apper

Besøk nettbutikken, bytt valuta og test kundeopplevelsen. Hvis du har installert apper i Shopify-administrator for å gjøre følgende oppgaver, bør du teste dem for å kontrollere at de virker som de skal med flere valutaer:

• vis pengeverdier (priser, totalbeløp) i butikken eller i en rapport
  • send varsler som inneholder priser til kunder

Hvis det er et problem med disse appene, kommer det til å påvirke kundeopplevelsen i butikken. Kundene vil kunne gå til kassen, men de kan se feil pengeverdier. For eksempel kommer en app som ikke er blitt oppdatert, til å kunne sende kundene e-poster som viser verdien på bestillingene deres i en valuta som er ulik den de betalte i.

Varsler om offentlige apper

De fleste offentlige apper har blitt oppdatert for å støtte salg i flere valutaer, men ikke alle er oppdatert enda. Hvis du har installert en inkompatibel app, vil du motta et varsel i Shopify-administrator.

Hvis du mottar et varsel når du prøver å aktivere salg med flere valutaer, må du avinstallere appen som den nevner. Hvis du har inkompatible apper installert i Shopify-administrator, kan du ikke selge med flere valutaer.

Hvis du mottar en varsel etter du aktiverte salg med flere valutaer, har du nylig installert en inkompatibel app og må avinstallere denne. Hvis du ikke avinstallerer appen, får dette følger for kundeopplevelsen i butikken (det er for eksempel ikke sikkert at kundene kan fullføre bestillinger). I tillegg blir opplevelsen din i Shopify-administratoren påvirket (du kan for eksempel ha problemer med å behandle og refundere bestillinger).

Varsler om private apper

Hvis du mottar et varsel om private apper i Shopify-administrator, må utvikleren din gå gjennom disse appene.

Shopify går ut ifra at hvis du har en privat app, så har du tilgang til utviklere som kan gi deg råd om risikoene ved å bruke disse appene når du selger i flere valutaer. Du kan aktivere salg med flere valutaer selv om du har private apper som ikke støtter denne funksjonen.

Les mer