Testing av konfigurasjonen av flere valutaer

Etter du har aktivert salg med flere valutaer med Shopify Payments, bør du teste kundeopplevelsen. Bla gjennom butikken, opprett testbestillinger og simuler betaling for dem med test-kredittkortnumre. Kontroller at prisene vises på riktig måte i de ulike valutaene, og at appene og tilpasningene fortsetter å virke som de skal.

Hvis du ikke ser en valutavelger i butikken må du legge til en.

Forhåndsvis valutaer i butikken din

Du kan forhåndsvise hvordan prisene ser ut i butikken din.

Steg:

1. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.

2. I Aktiverte valutaer-delen klikker du på den valutaen du vil forhåndsvise.

3. Klikk på Vis i nettbutikk.

Bytt valutaer manuelt

For å teste kundeopplevelsen i ulike valutaer uten å måtte endre tema, kan du legge til teksten ?currency=<ISO-code> i slutten av nettbutikkens URL-adresse, og bytte ut <ISO-code> med ISO 4217-valutakoden på tre tegn.

Hvis butikkens URL-adresse for eksempel er myshopify-store.myshopify.com, vil myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD åpne butikken med visning av alle priser i canadiske dollar, og myshopify-store.myshopify.com?currency=USD vil åpne butikken med visning av alle priser i amerikanske dollar.

Offentlige og private apper

Besøk nettbutikken, bytt valuta og test kundeopplevelsen. Hvis du har installert apper i Shopify-administrator for å gjøre følgende oppgaver, bør du teste dem for å kontrollere at de virker som de skal med flere valutaer:

• vis pengeverdier (priser, totalbeløp) i butikken eller i en rapport
  • send varsler som inneholder priser til kunder

Hvis det er et problem med disse appene, kommer det til å påvirke kundeopplevelsen i butikken. Kundene vil kunne gå til kassen, men de kan se feil pengeverdier. For eksempel kommer en app som ikke er blitt oppdatert, til å kunne sende kundene e-poster som viser verdien på bestillingene deres i en valuta som er ulik den de betalte i.

Varsler om offentlige apper

De fleste offentlige apper har blitt oppdatert for å støtte salg i flere valutaer, men ikke alle er oppdatert enda. Hvis du har installert en inkompatibel app, vil du motta et varsel i Shopify-administrator.

Hvis du mottar et varsel når du prøver å aktivere salg med flere valutaer, må du avinstallere appen som den nevner. Hvis du har inkompatible apper installert i Shopify-administrator, kan du ikke selge med flere valutaer.

Hvis du mottar en varsel etter du aktiverte salg med flere valutaer, har du nylig installert en inkompatibel app og må avinstallere denne. Hvis du ikke avinstallerer appen, får dette følger for kundeopplevelsen i butikken (det er for eksempel ikke sikkert at kundene kan fullføre bestillinger). I tillegg blir opplevelsen din i Shopify-administratoren påvirket (du kan for eksempel ha problemer med å behandle og refundere bestillinger).

Varsler om private apper

Hvis du mottar et varsel om private apper i Shopify-administrator, må utvikleren din gå gjennom disse appene.

Shopify går ut ifra at hvis du har en privat app, så har du tilgang til utviklere som kan gi deg råd om risikoene ved å bruke disse appene når du selger i flere valutaer. Du kan aktivere salg med flere valutaer selv om du har private apper som ikke støtter denne funksjonen.

Les mer