Oppsett av Apple Business Chat med Shopify Ping

Når du kobler Shopify Ping til Apple Business Chat, kan kunder som bruker iPhone, iPad eller Mac til å bla gjennom nettbutikken trykke på en knapp for å starte en samtale i Meldinger-appen. Når en kunde har åpnet en samtale med deg, kan de starte en ny samtale fra Meldinger-appen uten å besøke nettbutikken. Apple Business Chat-knappen oversettes automatisk til det samme språket som nettbutikken din vises på.

Du kan lese og svare på meldinger i Shopify Ping på en mobilenhet eller ved å logge inn på shopifyping.com på en datamaskin. Shopify Ping lar deg også gjøre følgende i samtaler med kunder:

Når du sender en bestilling, kan kunder som har Apple Pay kjøpe produkter direkte via meldinger.

Krav

Konversasjonsretningslinjer for Apple Business Chat

• Du må svare på meldinger innen én time i løpet av åpningstiden. Finn ut mer om hvordan du angir åpningstimer for Apple Business Chat.
  • Du kan ikke bruke Apple Business Chat for markedsføring.
  • Du kan ikke starte kundesamtaler med Apple Business Chat.

Installer salgskanalen for Apple Business Chat i Shopify

1. Gå til Shopify-administrator, og trykk på +-knappen ved siden av overskriften Salgskanaler.
  2. Klikk på besøk Shopify App Store.
  3. I Shopify App Store kan du søke etter Apple Business Chat og deretter klikke på Apple Business Chat-resultatet.
  4. Klikk på Legg til app.

Sett opp Apple Business Chat

Når du konfigurerer Apple Business Chat, velger du en kategori for produktene dine.

Det er viktig å velge én eller flere kategorier som representerer produktene nøyaktig. Apple Business Chat viser et ikon ved siden av butikknavnet i Meldinger basert på den primære forretningskategorien du velger. Apple kan avvise godkjenning av butikken din for Apple Business Chat hvis produktkategoriene dine ikke stemmer. Sørg for at produktene dine ikke står på listen over forbudte produkter fra Apple Business Chat-retningslinjer og beste praksis.

Du må også legge til butikkinformasjonen og godta vilkårene for bruk av Apple Business Chat.

Steg:

1. Fra menyen for salgskanaler i Shopify-administrator går du til Apple Business Chat.

2. I forretningskategori-seksjonen velger du produktenes hovedkategori. Hvis du selger en rekke ulike produkter, kan du også velge opptil to ekstra kategorier.

3. Gå gjennom Apple Business Chat-retningslinjer og beste praksis, og huk av boksen for å bekrefte.

4. Gå gjennom vilkårene for bruk av Apple Business Chat og huk av boksen for å godta vilkårene.

5. Klikk på Lagre.

Etter konfigurasjonen vurderer Apple butikken din for godkjenning. Godkjenningen kan ta opptil 48 timer, og du mottar en e-post når butikken din er godkjent av Apple. Hvis du har spørsmål om godkjenningsstatusen for Apple Business Chat, kan du kontakte Apple-brukerstøtte på registry@apple.com.

Når butikken din er godkjent, aktiveres Apple Business chat-knappen automatisk for nettbutikken, slik at kundene kan sende deg meldinger. Kunder som surfer på butikken din fra en iPhone, iPad eller Mac, ser knappen, og kan trykke på den for å åpne en samtale i meldings appen på enheten.

Tilpasse Apple virksomhets chat for nettbutikken din

Når butikken din er godkjent for Apple Business chat, kan du tilpasse Apple Business chat på følgende måter:

• Angi driftstimer for Apple Business Chat
  • Tilpass logoen og overskriftens farge
  • Tilpass chatten med meldingsknappen
  • Tilpass velkomstmeldingen

Angi driftstimer for Apple Business Chat

Apple har angitt retningslinjer for å svare på meldinger fra kunder. I åpningstiden må du svare på meldinger fra kunder som bruker Apple Business Chat innen én time. Hvis du ikke kan svare raskt på meldinger, kan det hende Apple suspenderer Apple Business Chat-kontoen din.

Når du setter opp Apple Business Chat for Shopify, er ikke tilgjengeligheten din begrenset. Du kan angi tidsperiodene når du er tilgjengelig for å chatte med kunder. Tidssonen for åpningstiden din er basert på butikkens plassering, men du kan endre dette fra Shopify Ping-innstillingene dine.

Steg:

1. Velg Butikk-ikonet i Shopify Ping for å åpne innstillingene.

2. Velg Tilgjengelighet i chat.

3. Trykk på Alltid tilgjengelig-veksleknappen for å slå den av.

4. For hver dag du vil endre tilgjengeligheten din, trykker du på dagen og angir tilgjengeligheten:

- Trykk på Tilgjengelig-vekslebryteren for å slå tilgjengeligheten på eller av for den aktuelle dagen. Når vekslebryteren er slått av, vises butikken som utilgjengelig når som helst den dagen. - Hvis butikken din er tilgjengelig den dagen, slår du på vekslebryteren Tilgjengelig hele dagen, eller angir hvilke tider butikken er tilgjengelig for samtaler. Trykk på Fra for å velge en starttid for tilgjengeligheten, og velg Til for å velge en stengetid.

Tilpass logoen og overskriftens farge

Du kan tilpasse logo og bakgrunnsfarge som vises i Apple Business Chat-meldinger slik at de samsvarer med butikkens merkevare. Når du legger til tilpasninger kan du forhåndsvise dem fra Shopify for å se hvordan de vil vises i lyst og mørkt modus i iOS. Apple gjennomgår alle logoer som sendes inn, så det kan være en forsinkelse mellom logoinnsendelse og publisering.

Logobildet vises ved siden av butikknavnet i en kundes meldingsliste og i overskriften til en samtale med butikken i meldinger. Bildet du bruker som logo må oppfylle følgende krav:

• Den må være firkantet.
  • Den må ha minst 1024 x 1024 piksler, men kan ikke være bredere enn 2560.
  • Den må være en JPG- eller PNG-fil og ha en filstørrelse på mindre enn 2 MB.
  • Den kan ikke ha noen gjennomsiktige områder.
  • Den må ha 10 % luft rundt seg i høyden og bredden.

Overskriftsfargen brukes for overskriften til en samtale med butikken din i meldinger.

Steg:

1. Fra salgskanaler-menyen i Shopify-administrator går du til Apple Business chat > tilpasninger.

2. Klikk på Last opp ny logo og velg logobildefilen.

3. I feltet Farge for meldingsoverskrift skriver du inn en heksadesimalkode for overskriftsfargen, eller du kan bruke fargevelgeren til å velge en farge.

4. Fra bunnen av siden Tilpasninger klikker du på Lagre.

Du kan når som helst tilbakestille overskriftsfargen til standardene. Standard overskriftfarge er grå.

Tilpass chatten med meldingsknappen

Du kan endre posisjonen og stilen til chatten med meldingsknappen i nettbutikken. Du kan ikke endre chat-ikonet eller knappemeldingen.

Steg:

1. Fra salgskanaler-menyen i Shopify-administrator går du til Apple Business chat > tilpasninger.

2. Velg et alternativ for knappestilen.

3. Velg hvor knappen skal være.

4. Klikk på Lagre.

Tilpass velkomstmeldingen

Når en kunde starter en chat, vil Apple Business Chat automatisk sende et svar. Standardhilsenen forteller kunden hvor lang tid det vanligvis tar deg å svare.

Du kan tilpasse velkomstmeldingen for Apple Business Chat.

Steg:

1. Velg Butikk-ikonet i Shopify Ping for å åpne innstillingene.

2. Velg Tilgjengelighet i chat.

3. Legg til automatiske hilsener:

- Trykk på Tilgjengelig melding for å legge til en automatisk hilsen som sendes når en kunde starter en samtale i løpet av tiden som butikken er tilgjengelig. - Trykk på Borte-melding for å legge til en automatisk hilsen som sendes når en kunde starter en samtale utenfor butikkens åpningstider.

1. Velg vekslebryteren og angi meldingsteksten.

2. Hvis du vil gå tilbake til innstillingene for Tilgjengelighet for chat, trykker du på tilbakepilen.

Vise og svare på Apple Business Chat-meldinger i Shopify Ping

Du kan vise og svare på Apple Business Chat-meldinger fra kunder ved å bruke Shopify Ping-appen på en mobilenhet, eller ved å logge inn på shopifyping.com på en datamaskin. Finn ut mer om å vise og svare på meldinger i Shopify Ping.

Meldinger fra kunder som bruker Apple Business Chat viser ikke kundens navn eller bilde. Apple Business Chat skjuler kundens identitet, men Shopify Ping knytter hver anonyme kunde til en standard avatar og et unikt besøksnavn.

Når en kunde har åpnet en samtale med deg, kan de starte en ny samtale fra Meldinger-appen uten å besøke nettbutikken. Hvis kunden sletter en chat med butikken din, kan du ikke sende nye meldinger til dem. Du kan markere en chat som fullført fra Shopify Ping-appen.

Shopify Ping lar deg også gjøre følgende i samtalene dine med kunder:

• del produktene
  • sende bestillinger
  • dele rabattkoder

Når du deler en bestilling, kan kunder med Apple Pay kjøpe produkter direkte fra meldinger.

Del produktene

Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i Shopify Ping for datamaskiner enda.

Du kan dele produkter som er tilgjengelige i nettbutikken din fra Shopify Ping, og kundene ser dem i Apple Business Chat.

Trinn:

1. I Ping åpner du en samtale.

2. Trykk på butikkikonet.

3. Trykk på Produkter for å åpne en liste over tilgjengelige produkter.

4. Trykk på et produkt.

5. Velg Del produktside, og trykk deretter på Send.

Sende bestillinger

Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i Shopify Ping for datamaskiner enda.

Du kan bruke Shopify Ping til å opprette nye bestillingsutkast som omfatter produkter som er tilgjengelige for nettbutikken og Apple Business Chat-salgskanalen, og sende en kobling til kundene for å hjelpe dem med å betale raskere. Når du sender et bestillingsutkast i en samtale, kan kunden klikke på koblingen i Apple Business Chat for å gå direkte til kassen. Kunder som bruker Apple Pay, kan kjøpe produktene dine direkte fra en Apple Business Chat-melding og betale med Apple Pay. Finn ut mer om hvordan du setter opp Apple Pay.

Du kan ikke se om en bestilling betales fra inne samtalen, men du kan vise fullførte bestillinger i Shopify-administrator. Hvis du bruker Shopify mobile-appen, mottar du et bestillingsvarsel når kunden har betalt.

Trinn:

1. I Ping åpner du en samtale.
  2. Trykk på butikkikonet.
  3. Trykk på Ny bestilling.
  4. Trykk på Velg produkter.
  5. Søk etter og velg et produkt du vil legge til i bestillingen. Hvis produktet har varianter, må du også velge en variant.
  6. Valgfritt: Trykk på Legg til produkt for å legge til flere produkter.
  7. Valgfritt: Trykk på Legg til rabatt og legg deretter til en rabattkode.
  8. Valgfritt: Trykk på Tilpass fraktog legg deretter til en foretrukket fraktpris i bestillingen.
  9. Når du har lagt til produktene i bestillingen, trykker du Send bestilling.

Del rabattkoder

Denne funksjonen er ikke tilgjengelig i Shopify Ping for datamaskiner enda.

Du kan dele en rabattkode i en melding. Hvis kunden klikker på rabattkode-koblingen, blir rabatten automatisk lagt til i kassen.

Steg:

1. Åpne en samtale i Shopify Ping.

2. Velg butikkikonet.

3. Velg Rabatter.

4. Velg rabattkoden du ønsker å dele.

Se Apple Business Chat-bestillinger i Shopify

Du kan ikke se om en bestilling betales fra samtalen, men hvis du bruker Shopify mobile-appen, mottar du et bestillingsvarsel når kunden har betalt.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på Utkast.

3. Øverst i listen over bestillinger klikker du på Fullført.

4. Klikk på et bestillingsutkast for å vise detaljene. Fullførte bestillinger som er sendt ved hjelp av Shopify Ping indikeres av en merknad i bestillingens tidslinje.

Kundeopplevelse

Når du har aktivert chat med meldinger-knappen, kan kundene som besøker nettbutikken din på en iOS-enhet se alternativet for å starte en chat fra nettbutikk-sidene dine.

Et eksempel på mobilbutikkens hjemmeside med chatten og meldingsknappen

Kunder kan starte en chat ved å trykke på knappen, som åpner en samtale i meldingsappen.

Når du deler et produkt eller sender en bestilling, ser kundene produktbildet i meldingen. Hvis du har aktivert Apple Pay, kan kundene trykke på Apple Pay-ikonet for å sjekke ut direkte fra meldingsappen.

Kunder kan slette en samtale fra meldingsappen for å slutte å motta meldinger fra butikken din.

Aktivere Apple Business Chat i Shopify

1. I Shopify-administrator klikker du på Apple Business Chat, og klikker deretter på Tilpasninger.

2. I Chat med Meldinger-knapp-seksjonen klikker du på Aktiver.

3. Klikk på Bekreft.

Deaktiver Apple Business Chat i Shopify

1. I Shopify-administrator klikker du på Apple Business Chat, og klikker deretter på Tilpasninger.

2. I Chat med Meldinger-knapp-seksjonen klikker du på Deaktiver.

3. Klikk på Bekreft.

Avinstaller Apple Business Chat i Shopify

1. Klikk på Papirkurv-ikonet ved siden av Apple Business Chat.