Konfigurere Shopify Chat for Shopify Ping

Når du aktiverer Shopify Chat for Shopify Ping, kan kundene starte en samtale med deg fra nettbutikken. Du kan lese og svare på kundenes meldinger med Ping på mobiltelefonen.

Krav

• Du må bruke den nyeste versjonen av Shopify Ping på en mobilenhet.

Installer Shopify Chat i Shopify

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du Apper.
  2. Klikk påBesøk Shopify App Store.
  3. Skriv Shopify Chat inn i søkefeltet, og klikk på Shopify Chat i rullegardinlisten.
  4. Klikk på Legg til app.

Koble til Shopify Chat med Ping

Når du installerer Shopify Ping på din iOS- eller Android-enhet, er Shopify Chat automatisk aktivert og koblet til Ping. Du kan også aktivere Shopify Chat fra Ping.

Steg:

1. Fra Hjem-skjermen i Shopify Ping på iOS-enheten din trykker du på ikonet for apper.
  2. Ved siden av Shopify Chat trykker du på Legg til.

Tilpass Shopify Chat for nettbutikken din

Når du installerer Shopify Chat, blir det automatisk aktivert en chat-knapp i nettbutikken. Du kan tilpasse knappen og chatte-vinduet slik at det passer inn stilmessig i nettbutikken.

Tilpass Shopify Chat-knappen

Kunder som surfer på nettbutikken kan klikke på en chat-knapp for å starte en chat med deg i nettleservinduet. Du kan endre knappefargen slik at den passer inn i nettbutikken din fra Shopify Chat-siden.

Steg:

1. I Shopify går du til Shopify Chat.

2. I knappefarge-seksjonen skriver du inn en heksadesimal kode eller velger en farge.

3. Klikk på Lagre.

Tilpass språket for Shopify Chat

Shopify Chat vises på samme språk som temaet ditt. Hvis du bruker et språk som ikke støttes, settes Shopify Chat automatisk til engelsk.

Tilpass velkomstmeldingen for Shopify Chat-samtaler

Når en kunde starter en samtale med deg i Shopify Chat for første gang, mottar vedkommende en automatisk velkomstmelding fra butikken. Du kan tilpasse denne meldingen fra Shopify Chat-siden i Shopify. Om ønskelig kan du skrive velkomstmeldingen på samme språk som du bruker i nettbutikken din.

Steg:

1. I Shopify går du til Shopify Chat.

2. I velkomstmelding-seksjonen skriver du inn teksten du vil at kundene skal se.

3. Klikk på Lagre.

Vise og svare på Shopify Chat-meldinger i Ping

Du kan se og svare på Shopify Chat-meldinger fra kunder ved å bruke Shopify Ping-appen på en iOS- eller Android-enhet. Finn ut mer om å lese og svare på meldinger i Ping.

I meldinger fra kunder som bruker Shopify Chat vil du ikke se noe bilde eller et navn på kunden, men Ping knytter alle anonyme kunder til en standard avatar og et unikt navn.

Kundeopplevelse

Når en kunde klikker på chat-knappen, åpnes en samtale i nettleseren. Kunden kan fortsette å navigere til andre sider i nettbutikken, og samtalen forblir åpen til de lukker den. Hvis kunden navigerer bort fra butikken din, lagres samtalen en kort stund slik at de kan fortsette samtalen.

Avinstaller Shopify Chat i Shopify

1. Klikk på Papirkurv-ikonet ved siden av Shopify Chat.