Konfigurere Shopify Chat for Shopify Ping

Når du aktiverer Shopify Chat for Shopify Ping, kan kundene starte en samtale med deg fra nettbutikken. Du kan lese og svare på kundenes meldinger med Shopify Ping på mobiltelefonen.

Krav

• Du må bruke den nyeste versjonen av Shopify Ping på en mobilenhet eller en datamaskin.

Installer Shopify Chat i Shopify

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du Apper.
  2. Klikk påBesøk Shopify App Store.
  3. Skriv Shopify Chat inn i søkefeltet, og klikk på Shopify Chat i rullegardinlisten.
  4. Klikk på Legg til app.

Koble Shopify Chat til Shopify Ping

Når du installerer Shopify Ping på din iOS-, iPad- eller Android-enhet, eller logger inn på Shopify Ping for første gang på en datamaskin, blir Shopify Chat automatisk aktivert og koblet til Shopify Ping. Du kan også aktivere Shopify Chat fra Shopify Ping.

Steg:

1. Velg apper-ikonet fra Hjem-skjermen i Shopify Ping på iOS-, iPad- eller Android-enheten eller på en datamaskin.
  2. Velg Legg til ved siden av Shopify Chat.

Tilpass Shopify Chat for nettbutikken din

Når du installerer Shopify Chat, blir det automatisk aktivert en chat-knapp i nettbutikken. Du kan tilpasse knappen og chatte-vinduet slik at det passer inn stilmessig i nettbutikken.

Tilpass Shopify Chat-knappen

Kunder som surfer på nettbutikken kan klikke på en chat-knapp for å starte en chat med deg i nettleservinduet. Du kan endre knappefargen slik at den passer inn i nettbutikken din fra Shopify Chat-siden.

Steg:

1. I Shopify går du til Shopify Chat.

2. I knappefarge-seksjonen skriver du inn en heksadesimal kode eller velger en farge.

3. Klikk på Lagre.

Tilpass språket for Shopify Chat

Shopify Chat vises på samme språk som temaet ditt. Hvis du bruker et språk som ikke støttes, settes Shopify Chat automatisk til engelsk.

Tilpass velkomstmeldingen for Shopify Chat-samtaler

Når en kunde starter en samtale med deg i Shopify Chat for første gang, mottar vedkommende en automatisk velkomstmelding fra butikken. Du kan tilpasse denne meldingen fra Shopify Chat-siden i Shopify. Om ønskelig kan du skrive velkomstmeldingen på samme språk som du bruker i nettbutikken din.

Steg:

1. I Shopify går du til Shopify Chat.

2. I velkomstmelding-seksjonen skriver du inn teksten du vil at kundene skal se.

3. Klikk på Lagre.

Vise og svare på Shopify Chat-meldinger i Shopify Ping

Du kan vise og svare på Shopify Chat-meldinger fra kunder ved å bruke Shopify Ping-appen på en iOS-, iPadOS- eller Android-enhet, eller ved å logge inn på Shopify Ping på en datamaskin på shopifyping.com. Finn ut mer om å vise og svare på meldinger i Shopify Ping.

I meldinger fra kunder som bruker Shopify Chat vil du ikke se noe bilde eller et navn på kunden, men Shopify Ping knytter alle anonyme kunder til en standard avatar og et unikt navn.

SMS-meldinger med Shopify Chat

Kundene kan legge ved telefonnummeret sitt når de stiller et spørsmål i Shopify Chat. Dette lar dem motta svar fra deg via tekstmelding, i stedet for å vente på et svar i chatten. Hvis en kunde oppgir et telefonnummer som ikke samsvarer med en eksisterende kunde, blir det opprettet en ny kunde. Svarene sendes til kunden på SMS, og også i live-chatten dersom vinduet fortsatt er aktivt. Denne funksjonen er for øyeblikket tilgjengelig for bruk med telefonnumre fra USA og Canada. Denne funksjonen er gratis for forhandlere, men meldings- og dataavgifter kan påløpe for kunder som bruker SMS-meldinger.

Aktiver Shopify Chat i Shopify

1. I Shopify-administrator klikker du på Shopify Chat.

2. I Shopify Chat-knapp-seksjonen klikker du på Aktiver.

3. Klikk på Bekreft.

Deaktiver Shopify Chat i Shopify

1. I Shopify-administrator klikker du på Shopify Chat.

2. I Shopify Chat-knapp-seksjonen klikker du på Deaktiver.

3. Klikk på Bekreft.

Avinstaller Shopify Chat i Shopify

1. Klikk på Papirkurv-ikonet ved siden av Shopify Chat.

Kundeopplevelse

Når en kunde klikker på chat-knappen, åpnes en samtale i nettleseren. Kunden kan fortsette å navigere til andre sider i nettbutikken, og samtalen forblir åpen til de lukker den. Hvis kunden navigerer bort fra butikken din, lagres samtalen en kort stund slik at de kan fortsette samtalen.

Når en kunde sender sin første melding blir kunden bedt om å oppgi sin kontaktinformasjon. Hvis kunden befinner seg i Canada eller USA, blir kunden bedt om å oppgi telefonnummer. Hvis kunden befinner seg et annet sted, blir kunden bedt om å oppgi e-postadresse. Når kunden har oppgitt kontaktinformasjon, blir det enten opprettet en kundeoppføring eller gjort et oppslag mot eksisterende kundeoppføringer i butikken, og den første meldingen sendes til deg slik at samtalen kan fortsette.

Bestillingsoppslag

I tillegg til å bruke Shopify Chat til å kommunisere med forhandlere, kan kunder spore statusen for sin bestilling. Kundene kan åpne Shopify-chat, velge Jeg trenger en oppdatering på bestillingen min og deretter angi bestillingsnummer og e-postadressen som er knyttet til bestillingen. Kunden mottar en melding tilbake i Shopify Chat som inneholder oppfyllelsesstatusen til bestillingen, en kobling til å spore bestillingen hvis bestillingen er sendt, eller en kobling til siden med bestillingsstatus for flere opplysninger. Hvis kunden angir feil e-postadresse eller bestillingsnummer, mottar de en feilmelding.