Konfigurere Shopify Chat for Shopify Ping

Når du aktiverer Shopify Chat for Shopify Ping, kan kundene starte en samtale med deg fra nettbutikken. Du kan lese og svare på kundenes meldinger med Shopify Ping på mobiltelefonen.

Hvis kunden forlater nettbutikken, vil forhandlersvar leveres via SMS-melding eller e-post.

Krav

Du må bruke den nyeste versjonen av Shopify Ping på en mobilenhet eller en datamaskin.

Installer Shopify Chat i Shopify

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du Apper.
  2. Klikk påBesøk Shopify App Store.
  3. Skriv Shopify Chat inn i søkefeltet, og klikk på Shopify Chat i rullegardinlisten.
  4. Klikk på Legg til app.

Koble Shopify Chat til Shopify Ping

Når du installerer Shopify Ping på din iOS-, iPad- eller Android-enhet, eller logger inn på Shopify Ping for første gang på en datamaskin, blir Shopify Chat automatisk aktivert og koblet til Shopify Ping. Du kan også aktivere Shopify Chat fra Shopify Ping.

Steg:

1. Velg Butikk-ikonet fra Shopify Ping Hjem-skjermen.
  2. Velg Apper.
  3. Klikk på Legg til ved siden av appen du vil koble til. Butikken din må oppfylle en apps krav før du kan legge den til.

Tilpass Shopify Chat for nettbutikken din

Når du installerer Shopify Chat, blir det automatisk aktivert en chat-knapp i nettbutikken. Du kan tilpasse knappen og chatte-vinduet slik at det passer inn stilmessig i nettbutikken.

Tilpass Shopify Chat-knappen

Kunder som blar gjennom nettbutikken kan klikke på en chat-knapp for å starte en chat med deg i nettleservinduet. Du kan endre knappestil og farge slik at den matcher med nettbutikken fra Utseende-siden under Shopify Chat.

Steg:

1. Gå til Shopify Chat > Utseende i Shopify-administrator.

2. Velg Knappestil. Med rullegardinmenyen Plassering velger du enten Nederst til høyre eller Nederst til venstre for chatknappen. Forhåndsvisning av knapp vil automatisk reflektere knappestilen og plasseringsvalget.

3. I seksjonen Knappefarge angir du en heksadesimalhode eller klikker på rullegardinmenyen for å bruke fargevelgeren til å velge en farge.

4. Klikk på Lagre.

Tilpass språket for Shopify Chat

Shopify Chat vises på samme språk som temaet ditt. Hvis du bruker et språk som ikke støttes, settes Shopify Chat automatisk til engelsk.

Tilpass velkomstmeldingen for Shopify Chat-samtaler

Når en kunde starter en samtale med deg i Shopify Chat for første gang, mottar vedkommende en automatisk velkomstmelding fra butikken. Du kan tilpasse denne meldingen fra Shopify Chat-siden i Shopify. Om ønskelig kan du skrive velkomstmeldingen på samme språk som du bruker i nettbutikken din.

Steg:

1. Gå til Shopify Chat i Shopify-administrator, og deretter til Utseende.

2. I velkomstmelding-seksjonen skriver du inn teksten du vil at kundene skal se.

3. Klikk på Lagre.

Vise og svare på Shopify Chat-meldinger i Shopify Ping

Du kan vise og svare på Shopify Chat-meldinger fra kunder ved å bruke Shopify Ping-appen på en iOS-, iPadOS- eller Android-enhet, eller ved å logge inn på Shopify Ping på en datamaskin på shopifyping.com. Finn ut mer om å vise og svare på meldinger i Shopify Ping.

I meldinger fra kunder som bruker Shopify Chat vil du ikke se noe bilde eller et navn på kunden, men Shopify Ping knytter alle anonyme kunder til en standard avatar og et unikt navn.

SMS-meldinger og e-post med Shopify Chat

Kunder kan legge ved telefonnummer eller e-postadresse når de stiller et spørsmål i Shopify Chat. Dette gjør at de kan motta svar fra deg via SMS-meldinger eller e-post, i stedet for å vente på et svar i live chat. Hvis kunden oppgir et telefonnummer eller en e-postadresse som ikke samsvarer med en eksisterende kunde, blir det opprettet en ny kunde. Svar sendes til kunden på SMS eller e-post, og også til live chatten hvis vinduet fortsatt er aktivt. Denne funksjonen er gratis for forhandlere, men kundene kan bli belastet for meldings- og datakostnader ved bruk av SMS-meldinger.

Hvis kunden oppgir en e-postadresse, vil forhandlerens svar bli levert i en e-postmal som inneholder butikknavnet og logo (hvis tilgjengelig). Selve e-posten inneholder det nye svaret, samt opptil ti tidligere meldinger i samtalen for å gi kontekst.

Aktiver Shopify Chat i Shopify

1. I Shopify-administrator klikker du på Shopify Chat.

2. I Shopify Chat-knapp-seksjonen klikker du på Aktiver.

3. Klikk på Bekreft.

Deaktiver Shopify Chat i Shopify

1. I Shopify-administrator klikker du på Shopify Chat.

2. I Shopify Chat-knapp-seksjonen klikker du på Deaktiver.

3. Klikk på Bekreft.

Avinstaller Shopify Chat i Shopify

1. Klikk på Papirkurv-ikonet ved siden av Shopify Chat.

Bruke Facebook Messenger i Shopify Chat

Facebook Messenger-funksjonen i Facebook-kanalen lar deg koble Facebook Messenger til Shopify Ping. Når du har aktivert Messenger-funksjonen i Facebook-kanalen, kan du sende og motta meldinger fra Facebook Messenger inne i Ping. Før du legger til Messenger, må du sørge for at du har en Facebook-bedriftsside.

Legg til Messenger i Facebook-kanalen

Du kan når som helst legge til Messenger fra Oversikt-siden i Facebook-kanalen. Hvis Facebook Shop, Instagram Shopping eller Facebook Marketing allerede er satt opp i butikkens Facebook-kanal, kan det hende at noen av trinnene allerede er fullført.

Før du legger til Messenger i Facebook-kanalen må du sørge for at du har satt opp Facebook-kanalen og at Facebook-siden din har en Send oss en melding-knapp. For å finne ut mer om å legge til en Send oss en melding-knapp, kan du se Hvordan legger jeg til en handlingsknapp på Facebook-siden min?.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator klikker du på Facebook > Oversikt.
  2. I Messenger-seksjonen klikker du på Konfigurer for å starte.
  3. Klikk på Bekreft for å godkjenne at Shopify Ping kan snakke med Messenger.
  4. Klikk på Gå til Facebook for å sette opp Messenger-knappen. Bedriftens Facebook-side må ha en Send oss en melding-knapp for å gjennomføre dette trinnet.
  5. Klikk på Gå til Shopify Ping for å logge inn på Shopify Ping for å fullføre Messenger-oppsettet.
  6. Klikk på FullførSett opp Facebook Messenger-siden.

Når en kunde sender deg meldinger på Facebook Messenger, kan du nå svare med Shopify Ping.

Kundeopplevelse

Når en kunde klikker på chat-knappen, åpnes en samtale i nettleseren. Kunden kan fortsette å navigere til andre sider i nettbutikken, og samtalen forblir åpen til de lukker den. Hvis kunden navigerer bort fra butikken din, lagres samtalen en kort stund slik at de kan fortsette samtalen.

Når en kunde sender sin første melding, blir kunden bedt om å oppgi kontaktinformasjon. Hvis kunden befinner seg i Canada eller USA, blir kunden bedt om å angi telefonnummer eller en e-postadresse. Hvis kunden befinner seg et annet sted, blir kunden bedt om å angi e-postadresse. Når kunden angir sin kontaktinformasjon, blir det opprettet eller matchet en kundeoppføring i butikken din, og den første meldingen blir sendt deg slik at samtalen kan fortsette.

Bestillingsoppslag

I tillegg til å bruke Shopify Chat til å kommunisere med forhandlere, kan kunder spore statusen for sin bestilling. Kundene kan åpne Shopify-chat, velge Jeg trenger en oppdatering på bestillingen min og deretter angi bestillingsnummer og e-postadressen som er knyttet til bestillingen. Kunden mottar en melding tilbake i Shopify Chat som inneholder oppfyllelsesstatusen til bestillingen, en kobling til å spore bestillingen hvis bestillingen er sendt, eller en kobling til siden med bestillingsstatus for flere opplysninger. Hvis kunden angir feil e-postadresse eller bestillingsnummer, mottar de en feilmelding.