Vanlige spørsmål om oppsett av Shopify Chat

Vanlige spørsmål i Shopify Chat lar deg opprette automatiske svar på vanlige spørsmål i Shopify Chat. En liste med spørsmål presenteres for kunden når de klikker på chat-knappen i nettbutikken, og det tilhørende svaret vises når et vanlig spørsmål velges.

Du finner kundens økt i shopifyping.com-instrumentbordet, og kan finne ut hvilke vanlige spørsmål kunden klikket på, og hvilket svar som ble sendt. Disse interaksjonene vises ikke som nye samtaler, og sender ikke push-varsler til telefonen eller datamaskinen din. Hvis kunden stiller et spørsmål utenfor alternativene for vanlige spørsmål i Chat, blir du varslet om den nye henvendelsen i instrumentbordet på shopifyping.com.

Vanlige spørsmål i Chat

Når en kunde klikker på chat-knappen åpnes en samtale i nettleseren deres. Shopify Chat viser velkomstmeldingen din, og gir kunden en liste over vanlige emner de kan velge fra. Disse vanlige emnene opprettes av deg, med unntak av bestillingsstatus, som er inkludert som standard.

Du kan opprette så mange vanlige spørsmål som du ønsker, men kun 4 vanlige spørsmål (i tillegg til bestillingsstatus) kan være aktive av gangen. Andre vanlige spørsmål lagres i listen over inaktive vanlige spørsmål i Shopify Chat, og kan byttes inn eller ut når som helst.

Tilpass vanlige spørsmål i Chat

Du kan opprette så mange vanlige spørsmål i chat som du ønsker, men bare fire kan være aktive av gangen. «Kan jeg få en oppdatering på bestillingsstatusen min?» vises alltid som et alternativ for kunden, og teller ikke med i de fire aktive vanlige spørsmålene.

Steg:

1. Gå til Shopify Chat > Vanlige spørsmål i Shopify-administrator.

2. Klikk på Legg til vanlig spørsmål.

3. I feltet Kundeforespørsel angir du spørsmålet du vil inkludere blant de vanlige spørsmålene. Dette feltet har en grense på 60 tegn.

4. Skriv inn det Automatiske svaret på spørsmålet. Dette vil være svaret kunden ser etter å ha klikket på spørsmålet.

5. Angi statusen for vanlige spørsmål til Aktiv eller Inaktiv. Hvis du allerede har fire aktive vanlige spørsmål, kan du ikke sette det nye spørsmålet til Aktivt. Spørsmålet vil bli lagret i listen over inaktive vanlige spørsmål.

6. Klikk på Lagre.

Endre visningsrekkefølgen for vanlige spørsmål i Chat

Du kan endre visningsrekkefølgen på de aktive vanlige spørsmålene.

Steg:

1. Gå til Shopify Chat > Vanlige spørsmål i Shopify-administrator.

2. Bla ned til listen over Aktive vanlige spørsmål.

3. Klikk ⋮⋮ og dra det vanlige spørsmålet for å omorganisere visningslisten.

Den oppdaterte listen over aktive vanlige spørsmål vil automatisk vises i nettbutikken.

Aktiver eller deaktiver vanlige spørsmål i Chat

Du kan angi opptil fire aktive vanlige spørsmål, mens gjenværende vanlige spørsmål i butikkens administrator vil være inaktive. Hvis du har fire aktive spørsmål, må du endre status for minst ett vanlig spørsmål fra Aktivt til Inaktivt før du kan angi et nytt spørsmål som aktivt.

Steg:

1. Gå til Shopify Chat > Vanlige spørsmål i Shopify-administrator.

2. Bla ned til listen over Aktive vanlige spørsmål.

3. Klikk Rediger på det vanlige spørsmålet du vil sette som inaktivt.

4. I vinduet for vanlige spørsmål setter du spørsmålet til Inaktivt.

5. Klikk på Lagre.

Med en tilgjengelig plass for vanlige spørsmål, kan du nå sette et av de inaktive vanlige spørsmålene til Aktivt.

1. Klikk Rediger på det vanlige spørsmålet du vil sette som aktivt.

2. I Vanlige spørsmål-vinduet setter du det vanlige spørsmålet til Aktivt.