Facebook-datadeling

Innstillingene for datadeling i Facebook-kanalen lar deg velge hvordan kundeopplysninger og nettleseratferd innhentes i nettbutikken. Verktøy for datadeling, som Facebook-pikselen og Facebooks Konverterings-API lar deg spore bestillinger og andre hendelser, og kan hjelpe deg å analysere trafikken i nettbutikken og forbedre målrettingen av annonser gjennom dynamiske annonser.

Datadeling er et valg. Selv om kundeopplysninger forbedrer kampanjeytelser og salgssporing, er det ikke alle som ønsker at opplysningene deres deles. Det er viktig å fortelle kundene dine hvordan du deler opplysninger, og å bestemme hva slags opplysninger, eller hvor mange opplysninger, du ønsker å dele. Sørg for at personvernerklæringen din er oppdatert for å gi denne informasjonen til kundene.

Velge Facebooks nivå for deling av kundeopplysninger

Facebook-kanalen lar deg velge hvordan du ønsker at opplysninger skal innhentes og deles mellom nettbutikken og Facebook. I innstillingene for datadeling har du tre nivåer å velge blant: Standard, Forbedret eller Maksimalt. For mer informasjon om kundesporing, kan du se Informasjonskapsler og kundesporing.

Avhengig av når du installerte Facebook-salgskanalen, tilbyr de ulike nivåene av kundedatadeling ulike innstillinger for personvern.

Hvis du velger Standard vil en Facebook-piksel spore kundenes atferd i nettbutikken. Et nettleserbasert annonseblokkeringsprogram kan forhindre at Facebook-pikselen samler opplysninger.

Hvis du velger Forbedret, bruker butikken Facebooks konverterings-API i tillegg til Facebook-pikselen. Konverterings-APIet sender kjøpshendelsen mellom Shopify og Facebooks servere. Data som sendes fra server til server kan ikke blokkeres av nettleserbaserte annonseblokkeringsprogrammer. Forbedret-innstillingen deler kundens personopplysninger for å matche med brukere i Facebooks nettverk. Informasjonen som innhentes med denne innstillingen inkluderer kundens navn, plassering, e-postadresse og telefonnummer, samt nettleseratferden i nettbutikken. For mer informasjon kan du se Facebooks dokumentasjon om konverterings-API.

Hvis du velger Maksimalt bruker butikken Facebooks Konverterings-API, Facebook-pikselen, og oppdateres med Facebooks nyeste annonseteknologi. Konverterings-APIet sender kjøpshendelsen mellom Shopify og Facebooks servere. Data som sendes fra server til server kan ikke blokkeres av nettleserbaserte annonseblokkeringsprogrammer. Maksimalt-innstillingen deler kundens personopplysninger for å matche med brukere i Facebooks nettverk. Informasjonen som innhentes med denne innstillingen inkluderer kundens navn, plassering, e-postadresse og telefonnummer, samt nettleseratferden i nettbutikken. For mer informasjon kan du se Facebooks dokumentasjon om konverterings-API.

Hvis du vil ha mer informasjon om datadeling, kan du se Informasjonskapsler og kundesporing.

Konfigurer Facebook-datadeling

Du kan aktivere deling av kundeopplysninger under oppsettet av Facebook Shop, Instagram Shopping og Facebook Marketing. Du kan også aktivere og endre innstillingene for deling av kundeopplysninger med Facebook når som helst i Facebook-kanalinnstillingene.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Salgskanaler > Facebook.

2. Klikk på Innstillinger.

3. Klikk på Innstillinger for datadeling.

4. Aktiver deling av kundeopplysninger i seksjonen Deling av kundeopplysninger.

5. Velg hvilket nivå du ønsker å aktivere for deling av kundeopplysninger i seksjonen VELG NIVÅ.

6. Hvis du ikke har koblet til en Facebook-piksel, klikker du på Koble til på pikselen du ønsker å bruke for deling av kundeopplysninger.

Hendelser for deling av kundeopplysninger

Når du har lagt til en Facebook-piksel i Shopify, sporer pikselen bestemte hendelser i nettbutikken, som når en kunde ser på en bestemt side. Du kan bruke data fra disse hendelsene til å finne ut mer om hvordan kundene samhandler med butikken din. Finn ut mer om hvordan du bruker standardhendelser for Facebook-piksler til å opprette kampanjer og spore konverteringer i Facebooks hjelpesenter.

Hendelser som sporer en bestillingsverdi bruker bestillingens delsum, som ikke omfatter avgifter eller fraktomkostninger.

Når du har integrert en Facebook-piksel i nettbutikken vil pikselen automatisk spore følgende hendelser.

Beskrivelser av standardhendelser i Facebook-pikselen
Hendelsesnavn Hendelsesbeskrivelse
Vis innhold Når en besøkende ser på en side, som en produktside
Søk Når en besøkende gjør et søk
Legg til i handlekurv Når en besøkende legger til et produkt i handlekurven
Initier kasse Når en besøkende klikker på kasseknappen
Legg til betalingsinformasjon Når en besøkende angir betalingsinformasjon i kassen
Kjøp Når en kunde fullfører et kjøp og viser takkesiden i kassen

Beste praksis for datadeling

Fordi du avgjør hvordan kundenes personopplysninger deles, må du sikre at kundene forstår hvordan du samler inn og behandler personopplysningene deres. Du er forpliktet til å gå gjennom Facebooks beste praksis for personvern og bruk av data for Facebooks bedriftsverktøy, og inkludere denne og annen relevant informasjon i en personvernerklæring i butikken. For å få hjelp med å opprette en personvernerklæring kan du bruke Shopifys generator for personvernerklæring.