Facebook-datadeling

Innstillingene for Datadeling i Facebook-kanalen lar deg velge hvordan kundeopplysninger og nettleseratferd samles inn i nettbutikken. Datadelingsverktøy, som Facebook-pikselen og Facebooks Samtaler-API, lar deg spore bestillinger og andre hendelser, som kan hjelpe deg å analysere butikktrafikken og forbedre målretting av annonser gjennom dynamiske annonser.

Datadeling er et valg. Selv om kundeopplysninger forbedrer kampanjeytelser og salgssporing, er det ikke alle som ønsker at opplysningene deres deles. Det er viktig å fortelle kundene dine hvordan du deler opplysninger, og å bestemme hva slags opplysninger, eller hvor mange opplysninger, du ønsker å dele. Sørg for at personvernerklæringen din er oppdatert for å gi denne informasjonen til kundene.

Velge Facebooks nivå for deling av kundeopplysninger

Facebook-kanalen lar deg velge hvordan du ønsker at opplysninger skal innhentes og deles mellom nettbutikken og Facebook. I innstillingene for datadeling har du tre nivåer å velge blant: Standard, Forbedret eller Maksimalt. For mer informasjon om kundesporing, kan du se Informasjonskapsler og kundesporing.

Hvis du velger Standard vil en Facebook-piksel spore kundenes atferd i nettbutikken. Et nettleserbasert annonseblokkeringsprogram kan forhindre at Facebook-pikselen samler opplysninger.

Hvis du velger Forbedret vil en Faceboo-piksel spore personopplysninger fra kundene dine ved hjelp av Avansert Samsvar. Avansert Samsvar lar en Facebook-piksel hente ut kundens navn, plassering og e-postadresse, i tillegg til nettleseratferden i nettbutikken for å forbedre kundesporing. Nettleserbaserte annonseblokkeringsprogrammer kan forhindre at Facebook-pikselen samler opplysninger. For mer informasjon om Avansert Samsvar kan du se Facebooks dokumentasjon om Avansert Samsvar for nett.

Hvis du velger Maksimalt, bruker butikken Facebooks konverterings-API-er i tillegg til Facebook-pikselen. Konverterings-APIet sender kjøpshendelsen mellom Shopify og Facebooks servere. Data som sendes fra server til server kan ikke blokkeres av nettleserbaserte annonseblokkeringsprogrammer. Maksimalt-innstillingen deler kundens personopplysninger for å matche med brukere i Facebooks nettverk. Informasjonen som innhentes med denne innstillingen inkluderer kundens navn, plassering, e-postadresse og telefonnummer, samt nettleseratferden i nettbutikken. For mer informasjon kan du se Facebooks dokumentasjon om konverterings-API.

Hvis du vil ha mer informasjon om datadeling, kan du se Informasjonskapsler og kundesporing.

Beste praksis for datadeling

Fordi du bestemmer hvordan personopplysningene til dine kunder deles, må du sørge for at kundene dine forstår hvordan du innhenter og behandler deres personopplysninger. Inkluder denne informasjonen i personvernerklæringen i nettbutikken. Som en hjelp til å opprette en personvernerklæring kan du bruke Shopifys generator av personvernerklæringer.