Facebook-datadeling

Med innstillingene for datadeling i Facebook og Instagram av Meta kan du velge hvordan kundeopplysninger og nettleseradferd samles inn i nettbutikken. Verktøy for datadeling, som Meta-pikselen og Facebooks Konverterings-API lar deg spore bestillinger og data fra andre hendelser, og kan hjelpe deg å analysere trafikken i nettbutikken og forbedre målrettingen av annonser gjennom dynamiske annonser.

Datadeling er et valg. Selv om kundeopplysninger forbedrer kampanjeytelser og salgssporing, er det ikke alle som ønsker at opplysningene deres deles. Det er viktig å fortelle kundene dine hvordan du deler opplysninger, og å bestemme hva slags opplysninger, eller hvor mange opplysninger, du ønsker å dele. Sørg for at personvernerklæringen din er oppdatert for å gi denne informasjonen til kundene.

Velge Metas nivå for deling av kundeopplysninger

Med Facebook og Instagram av Meta kan du velge hvordan du ønsker å samle inn data og dele dem mellom nettbutikken og Facebook. I innstillingene for datadeling har du tre nivåer å velge blant: Standard, Forbedret eller Maksimalt.

Avhengig av når du installerte Facebook og Instagram av Meta gir de ulike nivåene av kundedatadeling ulike innstillinger for personvern.

Hvis du velger Standard innhenter en Meta-piksel data fra kundens nettleseradferd i nettbutikken. Et nettleserbasert annonseblokkeringsprogram kan forhindre at Meta-pikselen samler opplysninger.

Hvis du velger Forbedret, bruker butikken Facebooks Konverterings-API i tillegg til Meta-pikselen. Konverterings-API-et sender kjøpshendelsen mellom Shopify og Facebooks servere. Data som sendes fra server til server kan ikke blokkeres av nettleserbaserte annonseblokkeringsprogrammer. Forbedret-innstillingen deler kundens personopplysninger for å matche med brukere i Facebooks nettverk. Informasjonen som innhentes med denne innstillingen inkluderer kundens navn, plassering, e-postadresse og telefonnummer, samt nettleseratferden i nettbutikken. For mer informasjon kan du se Facebooks dokumentasjon om Konverterings-API.

Hvis du velger Maksimalt bruker butikken Facebooks Konverterings-API, Meta-pikselen, og oppdateres med Facebooks nyeste annonseteknologi. Konverterings-API-et sender kjøpshendelsen mellom Shopify og Facebooks servere. Data som sendes fra server til server kan ikke blokkeres av nettleserbaserte annonseblokkeringsprogrammer. Maksimalt-innstillingen deler kundens personopplysninger for å matche med brukere i Facebooks nettverk. Informasjonen som innhentes med denne innstillingen inkluderer kundens navn, plassering, e-postadresse og telefonnummer, samt nettleseratferden i nettbutikken. For mer informasjon kan du se Facebooks dokumentasjon om Konverterings-API.

Konfigurer Facebook-datadeling

Du kan aktivere deling av kundeopplysninger under konfigurasjonen av Facebook Shop og Instagram Shopping. Du kan også aktivere og endre innstillingene for deling av kundeopplysninger med Facebook når som helst i innstillingene for Facebook og Instagram av Meta.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Facebook fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Innstillinger.

5. Klikk på Innstillinger for datadeling.

6. Aktiver deling av kundeopplysninger i seksjonen Deling av kundeopplysninger.

7. Velg hvilket nivå du ønsker å aktivere for deling av kundeopplysninger i seksjonen VELG NIVÅ.

8. Hvis du ikke har koblet til en Meta-piksel, klikker du på Koble til på pikselen du ønsker å bruke for deling av kundeopplysninger.

Hendelser for deling av kundeopplysninger

Når du har lagt til en Meta-piksel i Shopify, sporer pikselen bestemte hendelser i nettbutikken, som når en kunde ser på en bestemt side. Du kan bruke data fra disse hendelsene til å finne ut mer om hvordan kundene samhandler med butikken din. Finn ut mer om hvordan du bruker standardhendelser for Meta-piksler til å opprette kampanjer og spore konverteringer i Facebooks hjelpesenter.

Hendelser som sporer en bestillingsverdi bruker bestillingens delsum, som ikke omfatter avgifter eller fraktomkostninger.

Når du har integrert en Meta-piksel i nettbutikken vil pikselen automatisk spore følgende hendelser.

Beskrivelser av standardhendelser for Meta-pikselen
Hendelsesnavn Hendelsesbeskrivelse
Sidevisning Når en besøkende ser på en side.
Vis innhold Når en besøkende ser på et produkt.
Søk Når en besøkende gjør et søk.
Legg til i handlekurv Når en besøkende legger til et produkt i handlekurven.
Initier kasse Når en besøkende klikker på kasseknappen.
Legg til betalingsinformasjon Når en besøkende angir betalingsinformasjon i kassen.
Kjøp Når en kunde fullfører et kjøp og viser takkesiden i kassen.

Beste praksis for datadeling

Fordi du avgjør hvordan kundenes personopplysninger deles, må du sikre at kundene forstår hvordan du samler inn og behandler personopplysningene deres. Du er forpliktet til å gå gjennom Facebooks beste praksis for personvern og bruk av data for Facebooks bedriftsverktøy, og inkludere denne og annen relevant informasjon i en personvernerklæring i butikken. For å få hjelp med å opprette en personvernerklæring kan du bruke Shopifys generator for personvernerklæring.