Legge til en Facebook-piksel i nettbutikken

Du kan integrere en Facebook-piksel med nettbutikken for å gjøre det enklere å forstå kundenes atferd og trafikk. En Facebook-piksel innhenter data om hvordan kundene bruker nettbutikksidene, slik at du kan planlegge annonsekampanjene mer effektivt for å finne nye kunder.

Før du legger til en Facebook-piksel i butikken kan du finne ut mer om Facebook-pikselen i Facebooks hjelpesenter.

Før du setter i gang

Før du kan legge til en Facebook-piksel i nettbutikken må du ha en Facebook-annonsekonto og du må sette opp pikselen i Facebooks annonseadministrasjon. Hvis du tidligere har brukt en Facebook-piksel med nettbutikken og du vil opprette en ny piksel, må du kanskje fjerne Facebook-pikselkoden fra nettbutikken først.

Opprette Facebook-annonsekontoer

Før du kan opprette en Facebook-piksel trenger du en Facebook-annonsekonto. For å opprette en konto går du til Facebook.

Steg-for-steg-instruksjoner fra Facebooks hjelpesenter

Du kan finne steg-for-steg-instruksjoner for hvordan du bruker Facebook-pikselen med Shopify i Facebooks hjelpesenter.

Fjerne Facebook-pikselkoden fra nettbutikken

Hvis du har en Facebook piksel-ID lagt til i nettbutikkens innstillinger, kan du erstatte den med en ny piksel-ID som du oppretter i Facebook.

Hvis du redigerte temakoden for å legge til Facebook-pikselen, må du fjerne pikselkoden før du kan legge til en Facebook piksel-ID i nettbutikkens innstillinger. Hvis ikke, vil butikken din ha mer enn én piksel implementert, noe som kan føre til doble eller uriktige data i rapportene.

Fjerne pikselkoden fra temafilen

Hvis du har lagt til Facebook-pikselen i nettbutikken ved å redigere butikkens tema i Shopify, kan du fjerne den eksisterende pikselkoden fra theme.liquid-filen.

Trinn:

1. I Gjeldende tema-delen klikker du Handlinger og velger Rediger kode.
  2. Klikk på theme.liquid-filen for å åpne koderedigeringsprogrammet.
  3. Slett Facebook-pikselkoden. Du finner den mellom taggene <head> og </head>.
  4. Klikk på Lagre.

Opprette en Facebook-piksel

Du kan opprette en Facebook-piksel i Facebooks annonseadministrasjon. Du finner stegene for hvordan du oppretten en Facebook-piksel i Facebooks hjelpesenter.

Legge til en Facebook-piksel-ID i nettbutikkens innstillinger

Du kan legge til en Facebook-piksel-ID i nettbutikkens innstillinger i Shopify for å integrere pikselen med nettbutikken. Bruk av denne integrasjonen krever ikke at du redigerer nettbutikkens kode. I stedet angir du piksel-ID-en for Facebook i nettbutikkens innstillinger. Finn detaljerte instruksjoner for å koble Shopify-kontoen til Facebook fra Facebooks annonsørhjelp.

Trinn:

1. Fra Shopify administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. i Facebook Pixel-delen legger du til piksel-ID-en din for Facebook: - Hvis du legger til en piksel for første gang, angir du piksel-ID-en din for Facebook:

• Hvis du endrer til en ny Facebook-piksel fra en eksisterende, klikker du Endre før du angir den nye piksel-ID-en for Facebook.
  3. Klikk på Lagre.

Når du har lagt til pikselen i nettbutikken kan du påse at den fungerer ved å bruke Facebooks annonseadministrasjon. Finn ut hvordan du kan vite at Facebook-pikselen fungerer fra Facebooks hjelpesenter.

Standardhendelser for Facebook-piksler

Etter at du har lagt til en Facebook-piksel i Shopify, sporer pikselen enkelte hendelser i nettbutikken. Du kan bruke hendelsesdata for å finne ut mer om hvordan kundene dine bruker butikken. Finn ut mer om hvordan du bruker Standardhendelser i Facebook-pikselen for å opprette kampanjer og spore konverteringer i Facebook-brukerstøtte.

Hendelser som sporer en verdi bruker bestillingens delsum, som ikke omfatter avgifter eller fraktomkostninger.

Når du har integrert en Facebook-piksel med nettbutikken sporer pikselen automatisk seks standardhendelser:

Beskrivelser av standardhendelser i Facebook-pikselen
Hendelsesnavn Hendelsesbeskrivelse
Vis innhold Når en besøkende besøker en side, for eksempel en produktside
Søk Når en besøkende gjør et søk
Legg til i handlekurv Når en besøkende legger til et produkt i handlekurven
Initier kasse Når en besøkende klikker på kasseknappen
Legg til betalingsinformasjon Når en besøkende angir betalingsinformasjon i kassen
Kjøp Når en kunde utfører et kjøp og viser takkesiden i kassen