Rapporter for markedsføringaktiviteter for integrerte markedsføringsapper

Hvis du bruker apper til markedsføring, kan rapportene for markedsføringsaktiviteter gi deg innsikt i hvordan markedsføringen presterer.

Rapportene for markedsføringsaktiviteter gir deg en detaljert analyse av konverteringer, som for eksempel konverteringsrate, gjennomsnittlig bestillingsverdi eller hvilke produkter som selger mest. Rapportene gir deg informasjonen du trenger for å følge og måle hvor bra markedsføringsaktivitetene som bruker tjenester som Google Shopping-kampanjer og Facebook-annonser fungerer.

Resultatene som vises i rapportene avhenger av kampanjetypene du oppretter i Shopify. For eksempel: Hvis du kjører annonser, ser du annonsespesifikk informasjon som utgifter, visninger og klikk for annonsen. Hvis du publiserer på Facebook, ser du ingen informasjon om annonseutgifter.

Hvis du oppretter markedsføringsaktiviteter ved hjelp av en annen app enn Google Shopping eller Facebook Marketing, føres rapportene opp under Markedsføring opprettet utenfor Shopify, under listen over markedsføringsaktiviteter du har opprettet i Shopify. For å finne ut mer om tredjepartsappene du kan bruke til å opprette markedsføring utenfor Shopify, kan du se fungerer med Shopifys markedsføringssamling i Shopify App Store. Du finner mer informasjon om hvordan du setter opp markedsføringsaktiviteter med tredjepartsapper i appens dokumentasjon.

Rapporter for markedsføringsaktiviteter viser kun de siste 30 dagene, slik at den mest oppdaterte informasjonen er tilgjengelig.

Når du får en bestilling som er tildelt en markedsføringsaktivitet kan du vise konverteringsdetaljene fra siden for bestillingsinformasjon.

Vise rapporter for markedsføringsaktiviteter

1. Gå til Markedsføring i Shopify-administratoren.

2. Klikk på et kampanjenavn.

3. Hold musepekeren over en kampanjeaktivitet og klikk Vis rapport.

Data i rapportene for markedsføringsaktiviteter

Ved å analysere rapportene kan du avgjøre hvor effektive markedsføringsaktivitetene er til å skape konverteringer. Dataene kan også gjøre det enklere å avgjøre hvilke aktiviteter som skaper trafikk effektivt i forhold til salgsvolum. Du kan også få innsikt i hvem markedsføringsprogrammene er populære hos.

Verdiene vises i rapportene i løpet av noen få minutter etter eventuell kundeaktivitet.

Følgende data vises i rapportene:

• Gjennomsnittlig bestillingsverdi: inkludert avgifter, frakt og rabatter. Gaverkort er ekskludert.
  • Gjennomsnittlig antall sider vist: totalt antall sidevisninger delt på antall besøk til markedsføringsaktiviteter.
  • Gjennomsnittlig øktvarighet: total besøkstid i minutter delt på antall besøk til markedsføringsaktiviteter.
  • Konverteringsrate: Antall bestillinger som prosentandel av totalt antall besøk på butikken.
  • Delte rabatter: Viser rabattkoden en kunde har brukt.
  • Antall førstegangskunder ift. returnerende kunder: Sammenligner antall kunder som besøkte for første gang med antallet som har besøkt mer enn en gang.
  • Bestillinger: Antall opprettede bestillinger.
  • Salg: Totalt antall salg fra alle markedsføringsaktiviteter. Inkluderer bruttosalg, frakt og avgifter. Ekskluderer rabatter og retur.
  • Salg etter posisjon: Antall salg som stammer fra hvert enkelt land.
  • Topprodukter etter solgte enheter: Viser hvilke produkter som har solgt mest.
  • Økter: Antall økter fra markedsføringsaktiviteten. En økt er en periode med kontinuerlig aktivitet fra en besøkende. Inkluderer nye og returnerende besøkende.
  • Økter etter posisjon: Antall økter for markedsføringsaktiviteten fra hvert enkelt land. Ofte høyere enn «Salg etter posisjon» fordi hver økt ikke fører til et salg.

Avvik i rapportdata for markedsføringsapper utenfor Shopify

Når du bruker en markedsføringsapp utenfor Shopify, kan du se noen forskjeller mellom rapportene i Shopify for den bestemte appen og de eksterne rapportene som leveres av appen.

Avvik i tilskrivning

Det kan forekomme avvik i salgs- og bestillingsdata mellom Shopify-rapporter for markedsføringsaktiviteter og de tilgjengelige rapportene fra markedsføringsappen eller tredjepartsplattformen der du opprettet markedsføringsaktiviteten.

Hvis du for eksempel kjører en e-postkampanje og en Google Shopping-kapanje samtidig, kan kunder som både klikker på e-post- og Google Shopping-annonsen registrere to separate konverteringer. Men Shopify-rapportene for markedsføringsaktiviteter tilskriver kun salget til kilden for annonsen som siste ble klikket innen de siste 30 dagene.

Avvik i annonseutgifter

Det kan forekomme avvik mellom dataene for annonseutgifter i Shopify-rapportene for markedsføringsaktiviteter i forhold til eksterne rapporter som er tilgjengelig for samme tjeneste. Det kan for eksempel være oppført en annonseutgift på $ 10,00 for en Facebook-annonse i Shopify-aktivitetsrapporten, mens utgiften for den samme kampanjen er $ 13,00 i Facebook Ad Manager. Annonseutgifter for markedsføringsapper kan ta opptil 24 timer å synkronisere med Shopify, så forsinkelsene fører til avvik. Utgiftsgrensene kontrolleres av annonsetjenesten, så avviket fører ikke til at du bruker mer enn det som er budsjettert.