Google Shopping

Google Shopping-appen synkroniserer automatisk produkter og relevant informasjon om Shopify-butikken din med Google Merchant Center. Du kan deretter oppdatere produktlistene dine i Google direkte fra Shopify-administratoren.

Hvis du vil opprette Google Smart Shopping-kampanjer fra Shopify, må du også tilkoble Google Ads-kontoen din. Finn ut mer om Google Smart Shopping-kampanjer fra hjelpefunksjonen i Google Ads. Hvis markedsføringskampanjene krever mer tilpasning enn det Google Shopping-appen tilbyr, kan du bruke Google Ads til å opprette kampanjene dine på Google i stedet.

Finn ut mer om kravene til Google Shopping-appen. Hvis du allerede bruker Google Merchant Center til å administrere en produkt-feed eller opprette Google-annonser, vil du kanskje ønske å gjennomgå noen vurderinger før du synkroniserer en eksisterende Google Merchant Center-konto.

Ting å ta hensyn til før du synkroniserer en eksisterende Google Merchant Center-konto med Shopify

Når du konfigurerer Google Shopping-appen og kobler til en eksisterende Google Merchant Center-konto, synkroniseres følgende informasjon fra Shopify butikken din til Google:

• nettbutikkens domene
  • produktinformasjon for produktene som er tilgjengelig i nettbutikken
  • relevante Shopify-butikkinnstillinger som f.eks. frakt og avgifter

Eventuelle endringer du gjør i innstillingene i Google Merchant Center kan påvirke Google shopping-appens mulighet til å synkronisere kontoene dine og eventuelle Google Smart shopping-kampanjer du kjører.

Synkronisere domenet

Hver Google Merchant Center-konto må knyttes til et verifisert domene som ikke er tilknyttet en annen konto. For å konfigurere Google shopping-appen må Shopify-butikkens domene gjøres krav på, altså reserveres for bruk med den Google Merchant Center-kontoen du la til i kanalen.

Når du konfigurerer en ny eller eksisterende Google Merchant Center-konto med Google Shopping-appen, vil Shopify-butikkens domene gjøres krav på automatisk, med mindre det er tilknyttet en annen Google-konto. Hvis domenet ditt er tilknyttet en annen Google-konto, må du gjøre krav på domenet for kontoen du vil bruke med Google shopping-appen. Når et domene er hentet, kan du ikke bruke det med en annen Google Merchant Center-konto.

Du kan lese mer om hvordan du bekrefter og gjør krav på domenet fra hjelpefunksjonen i Google Merchant Center.

Synkronisering av produkt-feeden

Google Shopping-appen synkroniserer produktene dine i et eget trinn etter at Merchant Center-kontoen er tilkoblet. Hvis du allerede har konfigurert en produkt feed, overskrives denne for å unngå konflikter mellom Shopify-butikken og Merchant Center-kontoen din. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du administrerer hvilke produkter som synkroniseres, kan du gå til Synkronisere produktene dine.

Valutakonvertering

Når Shopify-produktene dine vises i Google Shopping-annonser, konverterer Google Merchant Center automatisk produktprisen til kundens lokale valuta. Kunder som klikker på en Google Shopping-annonse, sendes til en produktside som viser valutaen og prisen som samsvarer med annonsen. Finn ut mer om valutakonvertering for Google Shopping fra Google Merchant Center-hjelpesiden.